Гномы: 🇵🇱 Польшча, Вроцлаў - Гномы "Банкаматыкі"

Вроцлаўскія гномы

Вроцлаўскія гномы — назва бронзавых статуэтак гномаў-чырваналюдкаў, якія ўстанаўліваюцца ў Вроцлаве з 2001 года. Гномы з’яўляюцца сімвалам Вроцлава і адной з турыстычных славутасцяў горада. На сёння ў Вроцлаве ўстаноўлена больш за 300 гномаў-чырваналюдкаў. Раз у год у верасні ў Вроцлаве праходзіць казачны Фестываль гномаў, у якіх удзельнічаюць гномы і людзі.

ГНОМЫ “Банкаматыкі”

Гномы “Банкаматыкі” ажыццяўляюць тэхнічнае абслугоўванне карлікавага банкамата. Магчыма, у банкамаце скончыліся грошы, а можа быць ён з’еў карту.

У Вроцлаве для Гномаў пакуль усяго два карлікавыя банкаматы, таму ў Гномаў “Банкаматыкі” працы не шмат, а большасць Гномаў аддаюць перавагу традыцыйным формам здзелак.

Гномы: :poland: Польшча, Вроцлаў - Гномы “Частусь” і “Амарынэк”

17 Likes

Very interesting dwarfs and dwarf festival @Tatsiana_T :+1:

Especially the ATM Dwarf is amusing though not fully comprehensible.

3 Likes

@Tatsiana_T nette weitere Zwerge, mir gefielen sie schon letztens sehr gut

3 Likes

@Annaelisa

Мне таксама вельмі падабаюцца крэатыўныя і пазітыўныя Гномы Вроцлава - гэта папулярны турыстычны брэнд, а значыць, існуе мноства легенд.

Па легендзе Гномы дапамагаюць смелым, мэтанакіраваным, добрым і спагадным людзям, таму некаторыя турысты, бегаючы па горадзе з картай, не бачаць Гномаў. Мне ўдалося сабраць невялікую калекцыю Гномаў, з якой я б і хацела падзяліцца, бо яны прыносяць УДАЧУ!

3 Likes

@TusharSuradkar

Гэта для нас не зусім зразумелыя, ATM Dwarf, а Гномы ім карыстаюцца і рамантуюць. А ўсё што звязана з Гномамі ва Ўроцлаве звыш крэатыўнае! Забаўна глядзець на взрослых і дзяцей, якія размаўляюць на розных мовах і спрабуюць сфатаграфаваць пабольш Гномаў у сваю фота-калекцыю.

2 Likes