Вроцлаўскія гномы
Вроцлаўскія гномы — назва бронзавых статуэтак гномаў-чырваналюдкаў, якія ўстанаўліваюцца ў Вроцлаве з 2001 года. Гномы з’яўляюцца сімвалам Вроцлава і адной з турыстычных славутасцяў горада. На сёння ў Вроцлаве ўстаноўлена больш за 300 гномаў-чырваналюдкаў. Раз у год у верасні ў Вроцлаве праходзіць казачны Фестываль гномаў, у якіх удзельнічаюць гномы і людзі.
ГНОМЫ “Частусь” і “Амарынэк”.
Гномы “Частусь” і “Амарынэк” клапоцяцца аб тым, каб ніколі не было недахопу ў самых смачных у горадзе тартах, печывах, тарталетках, дэсертах-марожаным, іншай ежы і разнастайных напоях.
Кожны дзень гномы ўзбіраюцца на сцяну кафэ, цягнуць за сабой па вяроўцы выдатныя смакаты і запрашаюць усіх аматараў прысмакаў у кафэ.
Выбар кафэ відавочны, ці не праўда?!
Гномы:
Польшча, Вроцлаў - Гном “Я нарадзіўся ва Ўроцлаве”
18 Likes
@Tatsiana_T Gnomes in that city are unique culture figures.The gnomes called Cupid and Cake are also to have a little bit of fun in wroclaw.
2 Likes
@Tatsiana_T
Das ist aber ein besonders schöner kleiner Bericht zusammen mit den Bildern. Was es nicht so alles gibt
2 Likes
@IamJoseFelixAranda
Калі гномы будуць весяліцца, а не працаваць, то аматары кавы і смакунак застануцца без іх.
Раз у год у верасні ва Ўроцлаве праходзіць казачны Фестываль гномаў, у якіх удзельнічаюць гномы і людзі.
Дзякуй за падтрымку!
@Tatsiana_T que gran post! Me llamo la atención las estatuas y tendrías que hacer un post del evento de enanos. Saludos maximiliano
1 Like
@Annaelisa
Дзякуй за водгук.
Легенды заўсёды існавалі і будуць існаваць, яны прыцягваюць як магніт турыстаў. Бо не проста так мы вакол каго-небудзь абыдзем, а каго-небудзь патром…
1 Like
@Maximilianozalazar
Па легендзе Гномы дапамагаюць смелым, мэтанакіраваным, добрым і спагадным людзям, таму некаторыя турысты, бегаючы па горадзе з картай, не бачаць Гномаў. Мне ўдалося сабраць невялікую калекцыю Гномаў, з якой я б і хацела падзяліцца, бо яны прыносяць УДАЧУ!
!У канцы паста ёсць спасылка на папярэдні пост аб ГНОМЕ!
1 Like