Гномы: 🇵🇱 Польшча, Вроцлаў - Гном "Я нарадзіўся ва Ўроцлаве"

Вроцлаўскія гномы

Вроцлаўскія гномы — назва бронзавых статуэтак гномаў-чырваналюдкаў, якія ўстанаўліваюцца ў Вроцлаве з 2001 года. Гномы з’яўляюцца сімвалам Вроцлава і адной з турыстычных славутасцяў горада. На сёння ў Вроцлаве ўстаноўлена больш за 300 гномаў-чырваналюдкаў. Раз у год у верасні ў Вроцлаве праходзіць казачны Фестываль гномаў, у якіх удзельнічаюць гномы і людзі.

ГНОМ “Я нарадзіўся ва Ўроцлаве”

ГНОМ “Я нарадзіўся ва Ўроцлаве” трымае ў руках кнігу, выдадзеную ў Вроцлаве. У гаворцы распавядаецца аб трыццаці знакамітых і паважаных людзях, якія нарадзіліся ў Вроцлаве. Да кнігі прыкладаецца карта, на якой намаляваны месцы, якія ўвекавечваюць апісаныя ёю дзеянні.

Гномы: :poland: Польшча, Вроцлаў - Гном “Плательщик”

13 Likes

@Tatsiana_T , que interesante! Sabes si hay alguna ruta que sugier seguir los 30 personajes del libro. Me parece una ide turística genial. Gracias por compartir.

1 Like

@HUMBERTO_V

Дзякуй за водгук і дадатковыя пытанні.

Ва Ўроцлаве вельмі шмат гістарычных славутасцяў, каналаў і мастоў, але менавіта Гномы сталі вельмі папулярным турыстычным брэндам Вроцлава. Звыш папулярнасць Гномаў пачынаеш адчуваць ва Ўроцлаве, гледзячы на дарослых і дзяцей, якія размаўляюць на розных мовах, якія спрабуюць сфатаграфаваць пабольш Гномаў у сваю фота-калекцыю.

Фігуркі Гномаў спансуюць розныя ўстановы і фірмы, у выніку чаго Гномы рэкламуюць іх прадукцыю ці паслугі. Існуюць спецыяльныя карты, экскурсіі і брашуры, якія дапамагаюць знайсці іх у горадзе, а таксама апісваюць індывідуальную гісторыю кожнага гнома.

ГНОМ «Я нарадзіўся ва Ўроцлаве» быў сфатаграфаваны на пл. Катэральны, 19 і ён рэкламуе кнігу і карту якія можна набыць у кнігарнях ці Інфармацыйным цэнтры “I”.

Па легендзе Гномы дапамагаюць смелым, мэтанакіраваным, добрым і спагадным людзям, таму некаторыя турысты, бегаючы па горадзе з картай, не бачаць Гномам. Мне ўдалося сабраць невялікую калекцыю Гномаў, з якой я б і хацела падзяліцца з паважанай супольнасцю LG, бо яны прыносяць УДАЧУ!

1 Like

@Tatsiana_T muchas gracias! Me ha encantado como lo explicas! Dan ganas de salir a fotografiarlos ahora mismo! No dudes en compartir más cosas, estaré muy atento. :ok_hand: :face_with_monocle:

1 Like