I am a Level 7 Local Guide from Turkey, and I’ve been actively contributing to Google Maps by writing detailed reviews, adding photos, and improving business information. Like many of you, I do this voluntarily because I care about helping people make better decisions.
However, I feel that over time, the support and reward system for Local Guides has become minimal — especially in many countries like mine where perks are almost non-existent. Despite our contributions adding tremendous value to the platform, we are often left with only digital badges and points.
I believe it’s time we raise our voice and kindly request that Google reconsiders more meaningful recognition programs:
Occasional digital rewards or coupons
Access to Google events or online seminars
Small gifts of appreciation
Even a public “thank you” acknowledgment system
We’re not doing this just for the perks, but a little appreciation can go a long way in motivating us.
Please let me know your thoughts and experiences.
Let’s make this community stronger together.
I’m happy to tell you that the Connect Live events has returned. 2 weeks ago I participated in Connect Live 2025 in New York City.
This year was by invitation only. I have suggested to the Googlers to change the procedure to extend invitations to a much broader section of Local Guides who can submit applications to earn a spot.
Connect Live events are also planned for Tokyo and Bangalore later this year. The participants have already been selected as far as I know.
I think you can use graphics included in the emails we get when reaching a new level to show off your achievements. Many LGs also share screenshots from the monthly praise emails from Google Maps.
Regarding Gifts, Rewards, and Coupons I am afraid this will not be on the menu for most Local Guides. Keep in mind we are more than 150 million and even though Google is a huge company, the cost of mailing out rewards is ridiculously expensive. And when socks and pins were offered as perks, they tend to get stolen in the mail. And this creates a lot of bad will.
Finally, I want to explain how big the problem with spam is on Google Maps. Everyday millions of fake contributions are posted on Maps by ill-minded actors. Should Google start incentivizing more people to make more contributions with rewards, the problem with spam will only increase.
Google sürekli kendini geliştiren bir platform. Elbette katkılarınıza karşılık beklentiler olması doğaldır ancak Moderatörün de dediği gibi 150 milyon yerel rehber var ve bu kadar çok kişiye hitap etmek zor.
Moderatörün de dediği gibi Google’a katkı sağlayan yerel rehberler bazen ödül alıyor. Yerel Rehber olarak Google Haritalar’da yorum, fotoğraf ve bilgi paylaştığınızda puan kazanıyorsunuz. Bu puanlar programda daha üst seviyelere yükselme, Google özelliklerine erken erişim ve özel etkinliklere davet gibi avantajlar sağlıyor.
Google, yerel rehberlerin hediye kartları alabilmesine izin verme yolunda bir adım attı. Play Store’dan belirli sayıda gün için adınıza bakiye yüklemeye başladılar.
Google’ın eksiklikleri var ve bu eksiklikler bir gecede değişmiyor. Öneriniz olduğunda mutlaka yazın ve yorumlarla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız Google ekibine geri bildirim göndermenizi öneririm. Geri bildirim gönderen kişi sayısı ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Geliştiriciler kontrol sistemlerini gözden geçirebilirler.
Öncelikle hoşgeldin @seher09 ödül sistemi sevgili dostum @MortenCopenhagen dedigi gibi biraz şans eseri oluşan bir iş.bizim için en önemli seylerden bir tanesi ülkemizde daha fazla yerel rehbere ulaşarak daha cok organizasyonlar bir araya gelip daha cok etkileşimde bulunabilmek.fotumu takipte kaldıkça daha çok fırsatların geldigini göreceksin:smiling_face:
Öncelikle ben gerçekten samimi bir şekilde yorum yazıyorum ve yaptığım yorumun başka insanlara yardımcı olması benim gönüllük esasıma dayanıyor. Ama aynı zamanda zaman ve emek harcıyorum yani Google yorum yapmadığın zaman bunu bana hatırlatıyor işte katkı sağlamam için mail gönderiyorsa demek ki benim yazdığım mailler Google’ın ve bu platformu kullanan insanların işini kolaylaştırıyor aynı şekilde bir kullanıcı olarak benim de. Fakat bu kadar destekleyici yorumlar yapıp bu kadar Google’ı öne çıkaran haritalar konusunda destek veren kişiler olarak sadece aldığınız puanlarda seviye atlamak yerine etkinlikler işte minik çaplı hediyeler gibi teşvik edici değerli olduğumu hissettirici bir objenin bir kavramın olması beni hedefime giderken daha güzel yorumlar yapmak daha detaycı yorumlar yapmak konusunda heveslendirir ama maalesef ki Ben bu konuda çok zayıf ve yetersiz buluyorum Google’ı çok büyük Çünkü yani isim olarak bunun altından kalkabilir
Evet mesela bununla alakalı gerçekten bu konuda doğru yorumlar yapan damak zevkine güvenen gittiği mekana müşteri getirme potansiyeli olan yorumları kıymetli gören kişilerle doğru yorum yapan insanlarla o mekanın tanıtan doğru şekilde tasvir eden insanlarla bir araya gelecek etkinlikler de yok yani bakıldığı zaman seviye atlıyorsak ki benim şu anda iki milyon kadar tüm gönderilerimin etkileşimi varsa demek ki bir şekilde etkileşim yaratabiliyoruz bunu da daha profesyonel bir şekilde bir araya gelerek konuşarak eksikleri gidermesi için işte restoranları teşvik ederek insanları yönlendirerek daha aktif ve daha güzel bir hale getirebiliriz Ama hiçbiri etkinlik yok sadece yorum yazıyoruz puanlıyoruz insanları teşvik ediyoruz ne bir araya gelebiliyoruz ne bir etkinlikte bulunabiliyoruz ne Google bizi destekliyor yani bilemiyorum artık pek yorum yapmak içinden gelmiyor eskisi kadar