Мемарыялы: 🇭🇺 Венгрыя, Будапешт - Мемарыял "Туфлі на набярэжнай Дуная"

Мемарыял “Туфлі на набярэжнай Дуная”

“Туфлі на набярэжнай Дуная” - мемарыял ахвярам Халакоста, устаноўлены 16 красавіка 2005 года ў Міжнародны дзень памяці ахвяр Халакоста на пешцкім беразе Дуная, недалёка ад будынка венгерскага парламента. Ідэя мемарыяла належала рэжысёру Кену Тогаю і была ўвасоблена венгерскім скульптарам Д’юлам Паўэрам.

Адлітая з чыгуну скульптурная кампазіцыя прадстаўляе 60 пар рознакалібернага мужчынскага, жаночага і дзіцячага абутку — стаптаныя чаравікі, туфлі, чаравічкі, якія стаяць уздоўж набярэжнай ля краю вады. Усе пары абутку - аўтэнтычныя копіі мадэляў 1940-х гадоў.

За экспазіцыяй устаноўлена каменная лава з жалезнымі памятнымі таблічкамі з надпісамі на трох мовах — венгерскай, англійскай і іўрыце. Даўжыня лавы роўная працягласці шэрагу абутку - 40 метраў, вышыня - 70 сантыметраў. Да помніка прыносяць кветкі, пакідаюць запаленыя лампадкі.

*…Гэта адзін з наймацнейшых і пранізлівых помнікаў свету, які пацвярджае, што не меней эмацыйным, чым жывапіс, можа быць і манументальнае мастацтва.

Бірабіджанер штэрн (газета)

(у пасце выкарыстаны тэкст з Вікіпедыі)

TravelBlogTTM

28 Likes

@Tatsiana_T ein sehr wichtiges Mahnmal.

Ich finde es wichtig, dass es nicht in Vergessenheit gerät und deine Erklärungen und Fotos dazu sind sehr gut.

4 Likes

@Tatsiana_T , приємно бачити дописи білоруською мовою. Інформація цікава, не знала, про існування такого меморіалу в Будапешті. Водночас, цей допис - буквально дослівний переклад російської статті у Вікіпедії, хоча посилання на цей ресурс не зазначено. За правилами спільноти, конетнт має бути вашого авторства (текст, фото), а запозичення мають бути зазначені з міркувань збереження авторських прав.

6 Likes

@YuliiaZa

Дзякуй за водгук і рэкамендацыі, я зрабіла спасылку на Вікепедыю.

3 Likes

@YuliiaZa

Мемарыял “Туфлі на набярэжнай Дуная” вядомы ва ўсім свеце. У Будапешт прыязджаюць спецыяльна каб наведаць гэты мемарыял. З-за вялікай колькасці людзей не было магчымасці зрабіць аглядную фатаграфію ўсяго мемарыяла. Акрамя гэтага на каменнай лаве з жалезнымі памятнымі таблічкамі з надпісамі на трох мовах – венгерскай, англійскай і іўрыце сядзяць людзі, напэўна не разумеючы што гэта ўсё адносіцца да мемарыяла.

3 Likes

@Annaelisa

Вельмі важна памятаць пра трагічныя падзеі мінулых гадоў і іх наступствы. Гэты мемарыял пакінуў глыбокі след у маёй памяці - вельмі шмат людзей са слязамі на вачах. А калі мы сыходзілі ад мемарыяла ўсе хто нам ішоў на сустрэчу задавалі адно пытанне на розных мовах свету - “Як прайсці да мемарыяла?”

2 Likes

Thank you for the post, @Tatsiana_T , especially in this terrible time, when the whole world seems to have forgotten the mistakes made in the past.

Errors that are currently being repeated in many parts of the world. This is why I frequently want to talk about this in my posts, whether it is the Hiroshima Memorial or the Auschwitz Memorial.

Why don’t you tell us about your experience of the place, when you visited it, how many days you stayed, what advice would you give to anyone who wants to see it? This could be much more useful than simply copying and pasting a text, for which it would be enough to say “for those who want to know more, this is the link to Wikipedia”

As @YuliiaZa said, originality is one of our core value. In Local Guides Connect we care about author’s right, included yours. For more information please read: How do I follow the original content guidelines on Connect?

4 Likes

@ErmesT

Дзякуй за каментар.

Я нарадзілася і жыву ў Беларусі, у сталіцы краіны - горадзе Менску. У Беларусі не прынята хадзіць па вуліцах з фотаапаратам, падпісвацца адна на адну ў сац. сетках і ставіць лайкі, размаўляць і пісаць на беларускай мове, а таксама выказваць сваё меркаванне аб вайне.

Google Maps забараніў любыя публікацыі на працяглы перыяд часу грамадзянам Беларусі. На сёньняшні дзень Google Maps на тэрыторыі Беларусі працуе з вялікімі абмежаваньнямі. Адно з абмежаванняў водгукі і фатаграфіі аб вайне. Google Maps не размясціў мой водгук аб Мемарыяле “Туфлі на набярэжнай Дуная”. Пакуль атрымалася яго размясціць у Connect, але маёй пасадзе нададзена занадта шмат увагі.

Выкарыстанне матэрыялаў з Вікіпедыі ці іншых крыніц не забаронена ні ў адной краіне свету, гэта права аўтара артыкула, дысертацыі ці паста, толькі неабходна рабіць спасылкі на крыніцу.

Можа так скласціся, што гэты пост будзе маёй апошняй публікацыяй у Connect і Google Maps па прычынах, якія не залежаць ад мяне (спадзяюся, што вы і @YuliiaZa шчыра даяце рэкамендацыі як палепшыць пост, а не пераследуеце нейкія іншыя мэты). У Connect дастаткова слабых, не цікавых і ні каму не патрэбных пастоў!

І ў мяне ёсць да вас прапанова: станьце куратарам агульнага паста - Міжнародны дзень памяці ахвяр Халакосту - 27 студзеня, толькі папярэдне аб публікацыі такіх матэрыялаў неабходна ўзгадніць з Google мадэратарамі. Пры магчымасці я прыму ў ім удзел. Я наведала Аўшвіц і Беркенау. Беларусь - адна з найбольш пацярпелых краін у Другой сусветнай вайне.

З павагай,

@Tatsiana_T

2 Likes

Thank you for your long and detailed reply, @Tatsiana_T . You deserve an answer to all the questions, but first of all let me clarify your doubt. Not me nor @YuliiaZa have a “second scope”. Originality of the contents posted in Connect is, as I mentioned already, one of the Five Core Values of Connect: “We’re original. We post our own words, photos, and videos that we’ve created just for Connect. We don’t share content that we don’t have the rights to.

This is become more and more important in Google Maps, where “Contributions to Google Maps should reflect a genuine experience at a place or business.” (source Prohibited and restricted content). Originality is so important for the Local Guides that in the past I wanted to write a couple of posts about the subject, to provide a detailed explanation about why we should not use copied content:

You said: “The use of materials from Wikipedia or other sources is not prohibited in any country of the world, it is the right of the author of the article, thesis or post, only it is necessary to make references to the source.” I think you are referring to the Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License . This is true, but not everywhere.

• In Google Maps this is not accepted, and a review or media that will be detected as “not original” will be removed because in conflict with the rules and policies of Google Maps
  • In Connect the use is permitted if limited to a short part of the post, and where clearly mentioned that you are using content from an external source. You can find an example of this in How do I follow the original content guidelines on Connect?: Example:
    I’m planning to visit the Grand Canyon in March and am looking for tips on how to make the most of my trip. According to Outside Magazine, “with 358 miles of established trails, 277 miles of river to float, and countless panoramas, historic sites, and overlooks to explore, it’s hard to know where to start.” Do you have any advice?

I am explaining this to the authors of every post where I found “not original” content.

You are welcome to share more post in Connect, but please, share your own experience, as it will be much more interesting.

So let’s move forward. I fully understand the situation in your country. I have personal friends in Most of the countries involved in big conflicts in this moment: Ukraine, Russia, Belarus, Israel, Palestine, and I spoke to them as much as I can. Maps was blocked in Ukraine, Belarus and Russia from the beginning of the Full Scale invasion of Ukraine, to protect people and the integrity of Maps. You can read more about this in We’re thinking of our community in Ukraine, Europe and beyond . Now Maps is back in the three countries, as you can read in two very important posts written by @YuliiaZa : Google Maps in the wartime and Celebrating resumed functions of Google Maps in Ukraine .

Limitations about reviews of photos of the war were always blocked by Google Maps, this is not a “new” limitations. In addition the place (Shoes on the Danube Bank ) is in the EU, and there are no limitations in writing reviews in there. My feeling is that the reason is completely different, but let’s move step by step. You said that your reviews was not published. As the place is in the EU you should have received a notification about that, with also a link to appeal the decision. Have you appealed?

We don’t need to agre with a Google Moderator the contents of our post, once we follow the guidelines, so feel free to post it and to tag me in your post to open a conversation about the Holocausts that are happening in the worlds. I am sure many would love to participate and to share their own experience.

2 Likes

@ErmesT

Дзякуй за каментар, парады і падтрымку.

Мне трэба час каб прачытаць усю вашу інфармацыю на якую вы зрабілі спасылкі, пасля чаго я змагу зрабіць выснову аб сваёй адпаведнасці патрабаванням Connect.

Мемарыял “Туфлі на набярэжнай Дуная” сапраўды знаходзіцца ў ЕС, але забаронена мне размяшчаць на любой тэрыторыі свету, бо гэта забаронена ў Беларусі і забарона распаўсюджваецца на ўсе тэрыторыі. Скрыншот не магу зрабіць, таму што Google Maps пакуль не працуе, там так і напісана забаронена і няма ніякай кнопкі апеляцыі. Калі запрацуе Google Maps вышлю вам скрыншот.

Акрамя таго ў нас няма доступу на любой тэрыторыі свету да функцый: “Даданні месца”; “Даданне дарогі”; “Правераныя факты” (але яе адмянілі і ў мяне з’явіўся значок “Даследчыка”).

Мой Google Maps выглядае вось так:

З павагай,

@Tatsiana_T

2 Likes

@ErmesT

Дадатак да майго папярэдняга адказу.

Я прачытала артыкулы @YuliiaZa, на якія вы далі спасылкі, яшчэ ў снежні 2023 года + артыкул дзе на фатаграфіі сабачкі.

У нас з агульнага з @YuliiaZa - гэтае мінулае, Савецкі Саюз, а далей у кожнай розныя дзяржавы са сваімі законамі, правіламі і абмежаваннямі.

У Беларусі рэкамендавана да выкарыстання не Google Maps, а Яндэкс. Вялікая колькасць мясцовых экспертаў пакінула Google Maps за перыяд абмежаванняў і зараз размяшчае водгукі і фатаграфіі на Яндэкс на рускай мове.

Мой Google Maps сёння выглядае горш чым учора:

! Знік лічыльнік праглядаў фатаграфій!

З павагай,

@Tatsiana_T

1 Like

The view counter is gone for me too, @Tatsiana_T . This is a general issue that is actually reported by many other local guides around the world, and it is not related to a specific country nor to specific people.

There is an ongoing issue about photos, I think Google is making some changes in the App and the update is causing the issue.

Yandex is the most common search engine in Russia, Belarus, Kazakhstan, Turkey . This is normal, and I fully understand it, as it is owned by Russians.

Obviously when Maps was locked many Local Guides moved to a different platform

2 Likes

@Tatsiana_T , у мене сьогодні взагалі жодних лічильників немає, але згодна з @ErmesT , що це пов’язано із загальними тимчасовими технічними нюансами Google Maps.

Щодо ситуації в Білорусі, мені дуже шкода, що так склалося. В Україні на Google Maps зараз більше можливостей. Проте не всі. Наприклад, редагування доріг мені недоступне. Це прикро, адже є потреба наносити дороги, особливо в селах. Через неточність мапи (не було доріг там, де вони позначені на мапі) довелося блукати селом майже годину з важкою сумкою.

P. S. Жодних нещирих і ворожих намірів не має і не може бути. Навпаки, дуже приємно, що ви тут є попри всі перешкоди.

1 Like

@ErmesT

@YuliiaZa

Дзякуй што паведамілі аб тым што лічыльнік праглядаў фатаграфій знік не толькі ў мяне.

Пра Мемарыял “Туфлі на набярэжнай Дуная” ў папярэднім пасце магчыма я складана напісала, паспрабую гэта зрабіць прасцей.

Калі вы захочаце размясціць водгук на Google Maps аб Мемарыяле “Туфлі на набярэжнай Дуная”, то вам Google Maps яго размесціць, а мне не, таму што я з’яўляюся грамадзянкай Беларусі і мне забаронена размяшчаць такую інфармацыю па ўсім свеце. Я як і абяцала вышлю вам скрыншот калі наладзіцца праца

Google Maps.

Google Maps увёў абмежаванні для тэрыторыі Беларусі ў 2020 годзе, у 2022 - поўную забарону, у пачатку 2023 года мне ўдалося размясціць інфармацыю аб Дрэздэне, Друскінінкай і Нарве, бліжэй да лета я пачала размяшчаць толькі фатаграфіі пра Беларусь і восенню пачала публікаваць водгукі і фатаграфіі пра Беларусь, але атрымоўваецца апублікаваць не ўсё, што та адхіляецца, у некаторых выпадках з’яўляецца магчымасць скарыстацца “апеляцыяй”, а ў некаторых - няма кнопкі “апеляцыя”, што з’яўляецца строгай забаронай на публікацыю.

На сегодняшний день не работают для меня по всему миру: “Даданні месца”; “Даданне дарогі”.

Скриншот на русском языке

У меня так же не работают функции:

“Отметки на фотографиях - 3 балла за отметку”. У меня подписаны все фотографии или необходимо делать надпись на самой фотографии?.

!Хотелось бы получить разъяснения по данной функции!;

“Ответы” - удаётся ответить только через VPN и то не всегда.

У сувязі з вышэй пералічаным мясцовыя эксперты пакідаюць Google Maps і пераходзяць на Яндэкс. Яндэкс прапануе для мясцовых экспертаў шмат узроўняў, тэм і значкоў, а галоўнае магчымасць апублікаваць інфармацыю і фатаграфію першым.

Калі пагугліць водгукі ў Google Maps на тэрыторыі Беларусі, то апынуцца што яны датаваныя - “4 гады таму” і на жаль іх вельмі шмат. Каму цікава чытаць водгукі чатырохгадовай даўніны? Таму карыстачы пачынаюць пераходзіць на Яндэкс дзе можна азнаёміцца з актуальнай інфармацыяй на рускай мове. Акрамя гэтага ў нас ідзе прывязка да карт іншых прыкладанняў - Яндэкс-таксі, Яндэкс-пошта і інш. І зараз магчыма будуць уведзены абмежаванні па выкарыстанні Google Maps з боку дзяржавы, хаця яны самі па сабе страчваюць сваю актуальнасць на тэрыторыі Беларусі.

І на рахунак публікацыі матэрыялаў і фатаграфій па тэме “Міжнародны дзень памяці ахвяр Халакосту - 27 студзеня” - я мабыць пакуль устрымаюся, у нас гэтая тэма пад забаронай.

Я яшчэ адказала не на ўсе пытанні дыскусіі, таму працягнем.

З павагай,

@Tatsiana_T

1 Like