Samsun Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi

Samsun Cumhuriyet meydanı tranvay durağının hemen arkasında bulunan Samsun Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi yeni yerine taşınacağından dolayı kapalı ama Müzeyi daha önceki senelerde ziyaretimden kalan resimleri aktaracağım. Müzede Samsun ve yakın çevresinde yapılan kazılarda çıkan eserler sergilenmektedir. bu eserlerden en önemlisi bana göre Bronz sporcu heykelidir. ilk olarak o resimle başlayacağım

bana göre müzede bulunan en önemli eserler bugün hala kadınların taktıkları altın işlemeleri takıların o zaman bile harika şekilde işlenip bugün bile moda olabilecek ölçüde güzel olan eşyalardır. gittiğimde çok etkilenmiştim. o zamanın modası yada yapılan takıların şimdilerde bile takılabilecği ve çok güzel detaylarının olmasıydı. müzenin bu bölümü adeta altın eserlerden dolayı kuyumcu dükkanı gibi duruyordu. bazı resimleri o zaman ki telefonumundan ve eserlerin içine koydukları cam korumanın parladığından dolayı hangi açıya gitsem daha net resim yakalayamadığımdan dolayı bu şekilde paylaşmak zorunda kalıyorum. ışık her taraftan camdan parlıyordu ve resimler bu kalitede olmuştu.

müze içinde eski dönemlere ait kralların kendi adlarına ve dönemlerine ait bastırdıkları özel sikkeler ve o dönemlerde kullanılan paralar mevcuttur

Müzede ki eserlerin çeşitliliği çok geniş dinlerle alakalı eserler, altın, gümüş diğer metallerden oluşan eserler, heykeller, gündelik haytta kullanılan mutfak eşyaları, b,blolar, bereketi simgeleyen küçük tanrı objeleri ve bir çok şeyi görmeniz mümkün.

4 Likes

Hello @kessc ,

Just to let you know, as your post is written in Turkish language, I’ve added the Turkish language label to your post.

To learn more about those labels I recommend you to take a look at the following article: How do I find posts in my preferred language?.

1 Like

Merhaba @TsekoV düzenleme için teşekkür ederim. Aslında bilmediğimden değil ama gözden kaçırmışım :sunglasses: