Аб "Спiсах" у Google Maps і гіперспасылках у Connect

@MortenCopenhagen
Прывітанне!

Вялікі дзякуй за падказку аб непрацуючай спасылцы ў маім подпісе!

Пры пераносе інфармацыі ў новую версію Connect у мяне зляцела большасць гіперспасылак, прыйшлося выпраўляць, затраціўшы на гэта нямала часу. Цяпер усе гіперспасылкі ў працоўным стане. У новай версіі Connect з’явілася дадатковая функцыя – спасылка на наступны “топ”, раней была спасылка толькі на папярэдні “топ”, гэта вельмі зручна калі размяшчаеш інфармацыю па тэматыцы.

Аб “СПІСАХ”…
У праграме Google Maps складанне “СПІСАУ́” якія складаюцца з водгукаў, адзнак, фатаграфій і відэа месцаў наведаных мной, на мой погляд, дае больш інфармацыі чым асобная раскіданая і не звязаная інфармацыя. Гэтая функцыя Google Maps мне больш за ўсё падабалася, таму калі 1 лістапада 2023 года аўтаматычна абнавілася Google Maps і з майго профіля зніклі “СПIСЫ” разам са ўсім што было ўсярэдзіне я выпрабавала сапраўдны “шок”! У мяне было сфарміравана 80 “СПІСАУ́”.
Я пачала шукаць хоць якую-небудзь інфармацыю аб тым, што адбылося і выпадкова ў снежні 2023 года выйшла ў Local Guide Connect і прачытала аб’яву аб тым што функцыі “СПIСЫ” не будзе на Google Maps з 1 лістапада 2023 года. Каб з’явіцца ў Google Maps прыйшлося перакідаць “СПІСКІ” са ўсім змесцівам на новую карту, усе наступныя аўтаматычныя або ручныя абнаўленні Google Maps ажыццяўляюцца са “СПІСАМІ”.

Другі “шок” адбыўся ў лютым 2024 года калі перастала “публікавацца”, “лічыцца” і пачалася чыстка рэгіянальных Google Maps, а разам з гэтым і профілі LG. У Беларусі засталося на сённяшні дзень каля 300 зарэгістраваных LG у Google Maps. Але на гэты раз я валодала інфармацыяй з LG Connect і разумела, што гэта закранула ўсіх, а не толькі мяне. Маім дэвізам стала ваша каронная фраза: “у кожнага LG свая квота даверу”. Цяпер шмат выдаляю лішняга і карэктую раней размешчаную інфармацыю.

Калі для многіх праблемы пачаліся ў лютым 2024 года, то для мяне яны пачаліся 1 лістапада 2023 года + абмежаванні функцый Google Maps на тэрыторыі Беларусі дасягаюць больш за 50%, у кожнага вядома свая мяжа цярпення, але гэты бег з перашкодамі прыносіць адно расчараванне і разуменне што час выдаткавана марна.

Вырашыла падзяліцца сваім досведам у надзеі што гэта можа каму-небудзь дапаможа вярнуць свае дадзеныя ў Google Maps.

Для таго каб разбавіць маё расчараванне пазітывам, мой сын знайшоў для мяне альтэрнатыўны праект Google Maps, спасылку на які я і спрабавала ўсталяваць у “подпісы”, але яна аказалася непрацоўная. Праект прадугледжвае размяшчэнне водгукаў, фота, відэа, спасылак у Google Maps. Правілы і Палітыка таксама што і ў Google Maps. На сённяшні дзень я сфармавала 100 “СПІСАУ́” па гарадах якія я наведала і больш за 50 тэматычных “СПІСАУ́”, таму гэта “Пералік СПІСАУ́” са спасылкамі на Google Maps і ў мяне з’явілася магчымасць займацца тым, што мне падабаецца і гэтым дзяліцца з іншымі.

Спадзяюся што ў вас атрымаецца адкрыць спасылку і азнаёміцца з маімі “СПІСАМІ”, а таксама чакаю ад вас зваротнай сувязі, гатовая да рэкамендацый, парад і нават крытыцы.

1 Like

@Tatsiana_T

What you circled in your first screenshot is an automatically generated list of related topics.

Lists were not removed. Public list were no longer public. Now you need to share them actively with others via social media etc.

List are a private thing. They are not shown on Maps for anyone else but you.

I’m quite sure there are thousands more than 300 LGs in your country.

I think you forgot to share the link to your lists.

As we discussed earlier the war is the reason why Google decided to not accept user generated content in Belarus.

Morten

1 Like

@MortenCopenhagen @Tatsiana_T
Ich bin etwas irritiert in Bezug auf die Listen.

Wenn ich meine Rezensionen sehe werden dort auch immer meine Listen angezeigt und zumindest ich kann dann zu den Listen verzweigen.
Ist das für andere nicht sichtbar?

1 Like

I don’t think so. If you share a Maps link + a screenshot of what you see I can check.

@MortenCopenhagen
Дзякуй за адказ.

У новым Connect у мяне ўзніклі цяжкасці з перакладам. У маім выпадку праграма перакладае з англійскай і беларускай моў на рускую. Хоць руская мова з’яўляецца маёй роднай мовай, я з цяжкасцю разумею перакладзеную рускую мову.
Усе астатнія мовы на якіх пішуць LG мне трэба перакладаць кожны асобна.
Глобус у мяне не працуе.

Судзячы па вашым адказе ў вас мусіць таксама праблемы з перакладам.
У любым выпадку дзякуй за адказ.

1 Like

Have you selected your interface language as explained here?

1 Like

@MortenCopenhagen
Дзякуй за інфармацыю.

Так, я выбрала мову інтэрфейсу калі ўваходзіла першы раз - гэта беларуская мова.

На скрыншоце відаць што тэкст напісаны на дзвюх мовах - англійскай і беларускай.

Now I understand what you meant. When a translation is missing the text in English will be shown instead.

1 Like

@MortenCopenhagen
Der Link führt zum Windebyer Noor und auf dem Screenshot ist meine Liste enthalten

@MortenCopenhagen

Калі перакладу няма, дык тэкст будзе не на ангельскай мове, а на ўсіх мовах LG, а калі я ўключу ў праграме перакладчык, то ён мне перакладзе ангельскую і беларускую мову на расейскую, а ўсё астатняе застанецца на мовах LG.

@MortenCopenhagen
Auch ich stoße immer wieder auf Beiträge die sich nicht übersetzen lassen, wie der folgende zeigt

Es erscheint nach dem tippen auf dem Globus eine Einblendung ERROR

@Rashtrapati Bhavan Museum

Hier ist der Link zum entsprechenden Beitrag.

@Annaelisa
Прывітанне!

Нажаль, на сённяшні дзень, “Спісы” бачыць толькі аўтар.

Скрыншот з майго профіля на якім бачная спасылка на мой Спіс.

Скрыншот з рэжыму “інкогніта” на якім не бачная спасылка на мой Спіс.

That is an issue with your browser translator settings, I think.

1 Like

Yes, your list notes are for your eyes only. It would be a huge mess if we were to see everybody’s random notes.

1 Like

@Annaelisa

Please report bugs via the form.