Merhaba. Biz Antalya ilinin Serik ilçesinde ikamet ediyoruz. 42 yıllık köklü bir geri dönüşüm firmasıyız. Google haritalarda profilimiz mevcut. Kısa süre önce Alanya merkezli olduğunu öğrendiğim bir kişi bizim ilçemiz olan Serik’te hayalet bir profil açtı ve google algoritması bunu ilk sıraya sabitledi. İşletme kaydının adı “Hurdacı” .
Google bu genel sektör isminin kullanılmasına nasıl izin veriyor ve hayalet işletmeyi nasıl tespit edemiyor. Bu kişi yorumlar fotoğraflar vs. ile süsledi ve ilk sıraya yerleşti. Bunu etik bulmuyorum ve sizlerden yardım istiyorum. Biz yıllık lisans, vergi vs derken 1 milyon liraya yakın devlete katkımız ve görevimiz oluyor. Ama bu kişiler ayak üstü hiçbir resmiyeti olmadan ilk sıraya yerleştiler. Bir çözümü yok mudur? Google algoritmasını nasıl kandırıyorlar. Anlamak münkün değil. Yardımınızı dilerim. Teşekkürler.
Sürekli konum değiştiriyor. Fakat google algoritmasına takılmıyor. Bu konumun sahte olduğunu nasıl algılayamıyor. Anlam veremiyorum. Bir işletmenin adı tektir. Sürekli isim değiştirdiği anda, google tarafından askıya alınıp silinmelidir diye düşünüyorum. Lütfen bu konuda bana destek olun. Teşekkürler.
Merhaba @Ayaanali@ErmesT ve @MortenCopenhagen . Benim de Türkiye’den aynı sorunum var. Sadece sektör ismini kullanarak google algoritmasını kandırmış ve resmi sanayi merkezinin araba hurdalığını sanki kendi işletmesiymiş gibi google ye bildirmiş olan hayalet bir işletme mevcut. Bu diğer var olan köklü işletmelere haksızlık demektir. Bu aşağıdaki linkteki işletme hayalet bir işletmedir. Silinmesi için yardımınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.
Serik Sanayisi Hurdacılar Birliği yetkilisi Aysima.
Tekrar merhaba @Ayaanali , @ErmesT ve @MortenCopenhagen Bu hayalet işletme sürekli yer değiştirebiliyor. Sanayinin her boşluğuna pin atabiliyor. Buna nasıl izin veriyor google algoritması anlamak mümkün değil. Lütfen bana yardımcı olun. Bu durum hiç etik değil. Tüm bu fotoğraflar bu linkteki konuma ait. Kendisi hayalet bir işletme. Bu ilçede yok. Fakat ilçelere bu şekilde konum atayabilmiş. Kaldırılması için yardımınızı rica ederim.
Re. The business that stole a “district” pin to represent their business:
You need to explain why you believe this. Are older reviews or photos not of the business? Please indicate which reviews and photos should not be there.
Re. The Phantom pins.
You need to share the Maps links please.
And you need to explain for each why you believe they are fake/non-existing.
Bu linkteki profil sahtedir. Var olmayan bir yerdir. Bu durum, diğer mevcut köklü firmalara haksızlık oluyor. İncelediğinizde göreceksiniz ki bu konum “sektör” ismi olan “hurdacı” kelimesini kullanan sahte bir işletmedir konumu yok. Sokak kayıtlarından görülebilir
@aysima
this conversation is related to a specific issues. Adding different issues makes the conversation confused. In addition you already started your own topic about that: Hayalet google işletme kayıtları
Repeating the conversation in multiple places doesn’t help us to help you. On the contrary, you will have a fragmented conversation with answers coming from multiple places.
For this reason, to keep connect organized, I am moving your replies in the topic started by you
I’m a novice when it comes to where to post this topic.—please excuse that—but thank you for your interest. Thank you for moving the topic to its own thread.
Regarding the issue you reported, I am a bit confused, because according to what I can see in Street View the business seems to be exactly in the place where they have the pin.
The image of the area in Street View, compared to a photo posted by them, shows this:
As you can see the 2 images matches perfectly, so I would honestly say that the business is not fake, and it is exactly on the location declared by them.
Of course you cannot see it on street view or in satellite mode, because Street view is from March 2024, and Satellite view is from June 2023 (last date available in the historical set in Google Earth).
Of course I can be wrong, but I cannot confirm what you say.
I fully understand that “as a business” it can be annoying to have a competitor located so close, but this is not something that we can manage here. Connect is a community create to share contents and to support the Local Guides, while businesses have their own community. If you think that I am wrong you can contact them: Google Business Profile Community
Evet tam da sorun burada işte. Eski bir tabelayı asıp yaklaşık bir hafta 10 gün burada otel tadilatı hurdası alıp tekrar Alanya’ya döndüler. Burası herkesin kaba hurda veya araç hurdası veya büyük makine hurdası koyduğu bir alan. Bir işletme değil. Fakat bir işletmeymiş gibi adamlar profesyonelce buradan gerekli donelere edinip profil oluşturdular. Ek olarak sektör ismiyle bir profil oluşturulmaması gerekiyor. Bu Diğerlerine haksızlık bir işletmenin adı olmalı sektör ismi ile bir isim olmamalı. Güncel fotoğrafları yüklesem faydası olur mu peki. Yalnızca “HURDACI” ismi ile bir harita profili oluşturulmasına izin verilmemeli. Algoritma sürekli üstte tutuyor bu sebeple bu profili. Adamlar hem burda yoklar hem de listenin başındalar. Biz her görevimizi (vergi, lisans vs.) eksiksiz bir şekilde yerine getiriyoruz ama ilk sıraya yerleşemiyoruz. Bu etik değil bence. İlginizi rica ederim. Teşekkürler
Thank you so much for your feedback, @aysima
As I said already,
You can explain the issue to them, because, as you are a claimed business too, you well know that they are the only one who can remove a claimed business from Google Maps