Türkiye’de, İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan,Tarihte önemli bir yere sahip olan ,Efes Antik Kentinin kazılarından çıkarılan,bu özel kentin özel eserlerinin sergilendiği müzedir.Müze,Selçuk ilçesinin merkezin de yer alıyor. 9 bölümden oluşan müze’de sergilenen eserler birbirinde değerli ve eşsiz olmakla beraber oldukça başarılı bir şekilde sergilenmiş. Çağdaş Müzecilik anlayışı ile kurulan müze’de,Güzel ve Büyük Artemis heykelleri,Fildişi friz, Kybele kültü bölümü,Domitianus heykeli ve vitrinlerde sergilenen bir çok heykelcik ve kullanım eşyaları muhteşem.Tarihi ve Sanatı birleştiren bu müzeyi ziyaret eden tüm gezginler oldukça memnun kalacaklarından eminim.
Sağlık ve sevgiyle…https://www.youtube.com/watch?v=JKXBcLqyf9E
Hi @GEZGINKUTUPHANE ,
Welcome to Connect!
Just to let you know, as your post is written in Turkish language, I’ve added the Turkish language label to your post.
To learn more about those labels I recommend you to take a look at the following article How do I find posts in my preferred language?.
Please take a moment to recap: How to choose a topic for your Connect post and 14 helpful tips for using Connect.
P.S.: Don’t forget to introduce yourself in the Introduce Yourself - December 2020 thread.
Efes çok güzel bir mekan,
Gidilecek yerlere ekledim.
Planlarım arasında.
Viedeo da çok iyi olmuş.
Teşekkürler.
Efes ve şirincenin birbiri ile bir bağı olmalı…
Merhaba,Öncelikle çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.Evet Efes ve Şiirnce arasında bir bağ bulunmakta.Özellikle Şirince ve Efes arasında bulunan su kemerleri bunun kanıtı. Ayrıca mesajlarınıza cevap vermekte geciktiğim için üzgünüm.Çok mutlu oldum sağlık ve esenlik diliyorum.saygılar.