📍Varna’da Bir Gün: Karadeniz’in Kıyısında Saklı Cennet 🌊🌿 (Sakinlik, tarih ve doğa sevenler için harika bir rota!)

Eğer yolun Bulgaristan’ın sahil kenti Varna’ya düşerse ve sadece 1 günün varsa, üzülme! :one_o_clock: Bu şehir kısa sürede bile seni etkileyebilecek güzelliklere sahip :dizzy: Aşağıdaki rotayla hem dinlenir hem de şehri hissedersin :footprints:

:sun: Sabah – Güne Doğayla Başla
İlk durağın kesinlikle Sea Garden (Morska Gradina) olmalı :deciduous_tree::hibiscus:
Şehrin kalbinden sahile kadar uzanan bu dev parkta yürüyüş yap, deniz manzarasını izle :bird: ve sabahın huzurunu içine çek. Her köşesi ayrı bir manzara :camera_with_flash:

:amphora: Tarih Meraklılarına: Varna Arkeoloji Müzesi
Dünyanın bilinen en eski altın takılarını görmek ister misin? :yellow_heart: M.Ö. 4500’lere kadar uzanan eserlerle dolu bu müze seni zamanda yolculuğa çıkaracak :hourglass_done:
Küçük ama çok etkileyici! :bullseye:

:church: Şehir Merkezi ve Katedral
Varna’nın sembolü olan Dormition of the Mother of God Katedrali :synagogue: mimarisiyle göz kamaştırıyor.
Çevresindeki caddeler :shopping_bags: ve meydanlar :compass: keşif için ideal. Sessizce otur, şehri izle ya da birkaç hediyelik eşya bakabilirsin :wrapped_gift:

:cyclone: Farklı Bir Deneyim: Retro Museum
Komünist döneme ait arabalar :automobile:, objeler :radio: ve nostaljik atmosfer seni içine çekecek.
AVM içinde olması da bonus, mola vermek istersen ideal :couch_and_lamp:

:sunrise: Gün Batımı İçin Final: Deniz Bahçesi ve Fener Tarafı
Akşam üstü tekrar Sea Garden yoluna düş. Bu kez hedefin deniz feneri tarafı olsun :anchor:
Yol boyunca banklarda otur, martılara bak, manzaranın tadını çıkar :dove:
Gün batımı burada gerçekten başka! :sunset::blue_heart:

:pushpin: Mini Tüyolar
:white_check_mark: Şehir yürüyerek rahatça geziliyor :running_shoe:
:white_check_mark: Giriş ücretleri uygun, bazı yerler tamamen ücretsiz :money_with_wings:
:white_check_mark: Eylül başı gitmek için ideal: Hava sıcak ama kalabalık yok :sun_behind_small_cloud:
:white_check_mark: Parklarda sivrisinek olabiliyor, sprey almak iyi fikir :mosquito::wink:
:white_check_mark: Plajlar şehir içinde ama rotaya dahil etmedim, zaman azsa odak tarih ve doğada olsun :magnifying_glass_tilted_left:

:backpack: Sonuç:
Varna küçük ama ruhu büyük bir şehir. 1 gün bile olsa, deniziyle, tarihiyle ve yeşilliğiyle seni içine alıyor :leaf_fluttering_in_wind: Eğer yolun düşerse mutlaka vakit ayır, pişman olmazsın! :heart:

:sparkles: “Geldiğim gibi gitmedim, Varna içime bir parça huzur bıraktı.”

9 Likes

Hi @Erdogan.ceylan it’s wonderful story about Varna you describes so well and mini tips, I think you can add link location (google map) so let others easily to find this place.

Thanks for sharing.

1 Like

Merhaba, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :glowing_star:

Öneriniz için ayrıca minnettarım, ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Paylaştığım yerlerde konum bağlantısını eklemeye özellikle dikkat ediyorum :raising_hands: Google Haritalar’da da bu tür içerikleri elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.

Selamlar, sevgiler! :blush:

1 Like