Užasne vrane 🐦‍⬛

Pozdrav dragi lokalni vodiči!
Ono što me navelo da napišem ovu objavu su vrane.
Da dobro ste pročitali, vrane.

Danas rano ujutro, oko 4 sata i 50 minuta probudile su me vrane :astonished_face:
Njihovo užasno, bučno i neugodno graktanje. Užas!!!
Sve kuće u našoj ulici bile su pune vrana. Puni krovovi, antene, dimnjaci, čak i ulične svjetiljke.

Kažu vrane su iznimno inteligentne ptice i ako joj ikad učiniš nešto loše ona će te kad tad napasti da ti vrati.
Hmmmm :thinking: zanimljivo…

Vrane su svejedi, jedu sve do čega dođu. Jedu jaja drugih ptica, manje ptice, strvine, voće, povrće, žitarice, sjemenke.
Samim time uništavaju njive, polja, vrtove, vinograde, voćnjake.
Užasne ptice i kako se zaštititi od njih?
Ima li i kod vas vrana?
Smetaju li vam?

Evo nekoliko fotografija koje sam snimila rano jutros.
Neke scene su me podsjetile na Hitchcockove Ptice… :astonished_face::face_with_hand_over_mouth:
Pozdrav svima, Renata
:blush::croatia:

18 Likes

I wondered what cause that so many crows in the area? maybe source of food? @renata1

1 Like

Hola @renata1, tal cual lo mencionas, parece la película. ¿ Son aves migratorias ? Impresionante la cantidad en las fotografías. El avistamiento de estos cuervos, ¿Duró mucho tiempo?
Saludos desde Uruguay :uruguay::uruguay::uruguay:

2 Likes

Ne znam zaista @Erna_LaBeau
Viđala sam ih i prije, ali ne toliko.
Ovo je izgledalo pomalo zastrašujuće, a buka je bila užasna. Mislim da nije hrana u pitanju. Jesti odlaze u polja, voćnjake i slično. Možda jednostavno njihove migracije i kretanje.
Hvala vam na komentaru draga @Erna_LaBeau .

1 Like

Da haben sich die Krähen ausgerechnet eure Häuser als sammel Ort ausgesucht liebe @renata1 schöne Bilder davon.
Ja, wir haben auch viele Krähen, deren sammel Orte sind Baumgruppen.

2 Likes

Čini mi se da nisu ptice selice @CAAG1959
One su zapravo stalno tu, ali sada u abnormalnom broju.
Da, dosta dugo su se zadržale u našem kvartu…

Hvala draga @Annaelisa
Da… izgleda da im se sviđa naša ulica jednostavno. Na našu žalost…

1 Like

Draga @PattyBlack rade li vrane probleme i vama u Italiji?
Gospodine @TravellerG ima li uopće vrana u Indiji? Ja stvarno ne znam :thinking:
Prijatelju @MohammadPalash ima li ovih ptica i u Bangladešu? Rade li vam probleme, ako ih ima?
Molim vas pišite… Hvala…

1 Like

I know they are very loud I could imagine what the sound like with a pack of them together. Yes I think they migrate to other places @renata1

1 Like

Ohhh Renata ma quanti corvi!! Davvero sembra una scena del famoso film :scream: Non ne ho mai visti cosi tanti tutti insieme qui, qualche volta nel giardino ne ho visto alcuni ma al massimo 3, ma mai cosi tanti! Davvero impressionante e immagino che non sia stata una buona sveglia a quell’ora del mattino..
Ciao carissima :smiling_face_with_three_hearts: grazie per la condivisione :folded_hands::heart_hands::bouquet:

1 Like

Yes, very much…
Some places it’s a nuisance…
Of course, you find very few crows in City Centres.

Good post, nice photos.
Thanks for tagging me..

(Extremely sorry for the prohibitive delay in responding…)

1 Like

Hvala vam na lijepim riječima gospodine @TravellerG
Pozdrav iz Hrvatske!

1 Like

Hvala vam draga Patricija.
Nadam se da ste dobro.
Veliki pozdrav od mene iz Varaždina
@PattyBlack :heart_hands::heart::four_leaf_clover:

1 Like

You are most welcome, dear friend @renata1