Arkadaşlar Hepinize Merhaba. Bu Başlık Altında Size Yerel Rehberlikle İlgili Deneyimlerimizi Aktaracağız. Sizler de Fikirlerinizi Paylaşırsanız Deneyimlerimiz Büyüyecek. Bize Katılın Yaptığımız işi Sonuna Kadar Götüren Amatör Ruhlu Profesyonelleriz ve Ekip Çalışmalarından Çok Keyif Alıyoruz… VR360Medya
Türkiye’de yerel rehber olmak çok zor Ne sıklıkta düzenlemeler yapıyorsunuz? Yaptığınız düzenlemeleri kontrol ediyor musunuz?
Yeni işletme ekleme, düzenleme önerme gibi yaptığımız çalışmalar sürekli Beklemede görünüyor ve çoğu zaman onaylanmadı şeklinde son buluyor. Oysa emek gösterip ciddi şekilde katkı sağlamaya çalışıyoruz. Düşünün seviye 5 olmuşum, puanım 1000 e yakın. İşimiz gereği sürekli düzenleme yapıyoruz. İşletme ekleyip fotoğraflar vs ekliyoruz. Fotoğraflar yorumlar vs hemen onaylanıyor zaten orada sıkıntı yok ama düzenlemeler aylarca bekliyor. Bunları kontrol eden bir sistem var. Bu sistemi de yine çevredeki diğer seviye 5 rehberler yapıyor. Bir kaç aydır sistem bu şekilde çalışıyor ve maalesef biz bunu ülkemizdeki düzenlemeler için yapamıyoruz. Ama gidip Bulgaristan’ın, Suriye’nin İran’ın her hangi bir kasabasındaki düzenlemeleri görüp onay verebiliyoruz. Düşünün yani… Bu konuyu daha önce forumda ingilizce sorduk ve yanıt alamadık, konu geçiştirildi. Az sonra yine açacağım bu konuyu.
Deneyimleriniz kesinlikle fayda sağlayacak .yazdıklarınıza ve iş geçmişinize bakarak düzenlemeler konusunda yerel rehberler arası iletişim çok önemli diye anlıyoruz . Tecrübelerinizi paylaştığınız için Teşekkür devamı için ısrar ediyoruz
Esas ben her zaman sizleri burada görmek isterim. Gruplarımıza ve buluşmalarımıza da bekleriz.
Görüşmek tanışmak üzere
@ErdoganAktas sanırım sizin kadar bu işe emek vermiş ve halende vermeye devam eden yok uzun süredir takip ediyorum sizi gerçekten çok başarılı çalışmalarınız umarım birgü yüzyüze de görüşme şansı buluruz. Malesef aynı dertten bende muzdaribim işim gereği Türkiye’deki tüm Organize Sanayi Bölgelerini gezmekteyim ve birçok düzenleme sağlamaktayım fakat %100 doğru olmasın rağmen birçok düzenlemem kabul görmemekte ve bununla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmamakta. Umarım bu konuda bir yol alabiliriz. Tabi malesef Türkiye’de sırf puan toplamak için bu sistemlere giren arkadaşlar var malasef biraz onların yaptıkları saçma yorumlar ve yanlış içeriklerde bunda etkili oluyor sanırım.
Merhaba @UFUKOZ , Haritalarda yaptığımız düzenlemelerin onaylanmama sorunu ülkemizde uzun süredir vardı. Ancak son güncellemeler ile beraber bu problemler daha da arttı. Bizim toplu olarak bu problemi yazmamız gerekiyor.
2-3 ay önce yapılan düzenlemeler Google Harita Ekibi tarafından kontrol edilip onaylanıyordu. Aşağıda bağlantısını verdiğim güncelleme ile bu işlem seviye 5 yerel rehberlere bırakıldı. Harita üzerinde düzenleme önerilmiş alanları görebiliyor ve onaylıyoruz. Tabi bizim onaylamamız ile onaylanmıyor birden fazla rehberin bu işlemi yapması gerekiyor. Ama maalesef bu serviste Türkiye üzerindeki işletmeler için çalışmıyor. Mesela siz gidip İran’daki Suriye’deki bir işletmeyi düzenleyebiliyorsunuz ama Türkiye’deki bir işletmeyi göremiyor ve düzenleyemiyorsunuz. Ben bu konuda bir konu başlığı altında bu sorunu yazdım ama yanıt alamadım. Lütfen sizler moderatörleri de @CorrieD etiketleyerek bu sorunu yazın. Birden çok şikayet alınca dikkate almak zorunda kalacaklardır.
Lütfen bildiğiniz dilde anlaşılır şekilde problemi buraya yazın.
Arkadaşlar aynı başlık altından devam ediyorum . Amacım yeni yerel rehberlere edindiğim deneyimleri aktarmak . Başladığım yerel rehberlik sürecini farklı deneyimlerle eşleştirmek.
Bu arada bildiğim kadarıyla anlatmak bilmediğimi araştırıp yardım etmek kararıyla yazıyorum bu yazıyı.
İlk olarak söyleyeceğim şey şu ki eğer kendinizi bu işe uygun hissediyorsanız gün geçtikçe çok daha zevk alarak yapacaksınız.
- Peki Benim yerel rehber serüvenim nasıl başladı.
Birgün internette gezinirken
https://www.google.com.tr/intl/tr/streetview/hire/ Bu sayfayla karşılaştım
ve Google beni işe çağırıyor dedim.
Gerçekten öyleymiş.
Şimdi O sayfa da ekibimizle birlikte Google önerilen profesyoneller listesinde yer alıyoruz.
Bu süreçteki tüm adımları sırayla paylaşıcam . Bu işi yapmaya kararlı arkadaşlar hiç endişe etmesinler.
Öncelikle Google Sonuna kadar size destek veriyor ve yönlendiriyor.
Şimdilik bu kadar.
Bir sonraki yazımda Başlangıçtan itibaren adım adım tüm Yerel Rehberlik aşamalarımı karşılaştığım zorlukları ve çözüm yollarını anlatıcam.
Sıfır noktasından Güvenilir Rehber olmaya ( Street View Trusted ) . yeni Mekanlar Eklemeye Çevrenize Google Maps Gözüyle bakmaya .
Hatta bu işi oyunlaştırıp nasıl keyif alacağınızı …
… görüşmek tanışmak üzere
Merhaba @gokhancan ;
Değerli katkıların ve desteğin için teşekkürler. Ancak yazında küçük bir hata var. Yanlış bilgilendirme olmaması için düzeltme yapma ihtiyacı istedim.
Street View Trusted programı ile Local Guides programı birbirinden apayrı 2 servistir. Google 'ın Güvenilir Rehber adında bir programı yok.
Street View Güvenilir programındaki fotoğrafçılar Google haritalarda 50 adet 360 derece fotoğraf çekip yükleyen kişilerdir. Önceki yıllarda bu programın ağır kriterleri vardı ve fotoğrafçı olmak çok zordu. Geçen sene programın politikaları değişti ve düşük çözünürlükte görüntüler kabul edilmeye başladı. Böylece telefonuyla 360 derece görüntü oluşturabilen herkes bu programda yer almaya başladı. Ancak bunu bir iş olarak görmek istiyorsanız çok daha fazlası olmak zorundasınız. Öncelikle kişisel tavsiyem düşük çözünürlükte kameralar ile bu işi yapmayın. En az 8k kalitede bir kamera kullanın. Bu işe para ödeyecek olan işletmeler kötü görünen fotoğraflara para ödemek istemezler. Hatta onları sayfalarında bile görmek istemezler. Bu nedenle kaliteli fotoğraf çekerek çalışırsanız para kazanırsınız. Hobi amaçlı yine takılın ancak sakın işletmelerden habersiz işletme fotoğraflarını çekip işletme hesaplarına yüklemeyin. Şikayet alırsanız tüm Google hesaplarınız askıya alınabilir.
Yerel Rehberler Programı ile çevrenizde çok beğendiğiniz, hoşunuza giden mekanlar hakkında fotoğraflar paylaşıp değerlendirme ve yorum yazarak başkalarının da buraları keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Google haritalar yerel rehberler programına destek veren kişilerin gücüyle hızla büyüyor ve inanılmaz bir bilgi hazinesi oluşuyor. Yüklenen fotoğrafların görüntülenme sayılarını gördükçe buna siz bile inanamayacak, daha fazla katkıda bulunmak isteyeceksiniz.
Yazdıklarınız ve deneyiminiz bizim üstümüzde takdir ediyoruz. Uzun yolu ve adımları belirterek bize rehber olmanızı isteriz. Bu Başlık SIFIR DAN - ZİRVEYE deneyimleme yazısıdır . Cep telefonu ile başlayan arkadaştan dslr ile çözüm üreten arkadaşa paylaşım platformu oluşturuyoruz. Bilgilerinizle yol açarsanız fayda sağlarsınız . Teşekkürler.
Yeeeeesss. Aşaması
Arkadaşlar 5. Seviyeye Ulaştık.
Herkesin yapabileceği kadar kolay dahası süper zevkli bir iş. Buraya bir detay girmeliyim. - Herkese Faydalı bir iş yaptığını hissederek çalışmak harika !!!
Bunu yaparken karşılaştığınız insani deneyimler ve fayda sağlamanın huzuru - mutluluğu ifade edilemez !
Yola ilk çıktığınızda Google sizin için , Haritalar ve Street View yapısını en anlaşılır platformda sunmayı zaten başarıyla yapıyor.
Benin anlatımım deneyimlerimle ilgili . Peki ben bu işe başladığım günden bu güne neler öğrendim. " İÇİNİ GÖR " nedir ? Neden Bende Çıkmıyor .
- şimdi ben içini gör için nasıl çözüm üreticem ???
Google Maps Indoor nedir ?
Google beni neden - nasıl profesyonel kiralayın programına dahil etsin ?
neden - nasıl Google iş dizinine eklesin ?
sen eklimisin ?
…daha …?
hepsinin cevabı kolay Yapabilirsiniz Evet !
Bunları reklam - iş çıkarları için değil paylaşım amaçlı yazıyorum.
Yazdığım deneyimler doğru mu ?
ht target=_blanktps://www.google.com/intl/tr/streetview/hire/ buradan kontrol edin.
Şimdi …
-
Tam olarak ne diyorum ben ?
-
Aslında çok şey var söylenecek hepsini tek tek anlatıcam fakat uzun bir yazı katlanılmaz uzunlukta olur. " Video Anlatımlar yeni Başlayanlara Rehberler Yolda
"
-
bu arada 360° fotoğraf nedir .
-
360° fotoğraftan kendimi nasıl silerim. -ki bazen şart
-
Bu çözünürlük yeterli mi DSLR ve HDR nedir. " file info nedir jpeg den nasıl 360 derece fotoğraf oluşturuyoruz
"
-
fotoğraf konum bilgisi ve sahiplik detayları.
-
street view fotoğraf bağlantıları ve mekanda gezinme ??
-
google maps Kuzey Algoritması mantığı
daha var arkadaşlar anlatıcam hepsini
Şimdilik bu kadar.
Hadi bakalım bekliyoruz @gokhancan
aynen tanışmak ve kaynaşmak
Google çok seviyor ve tebrik ediyorum, yapmamız gerekenler için her daim burdayız.
Yazdıklarınızı dikkatle okudum bir ara sizi Google’ın resmi bir çalışanı sandım. Sonra farkettim ki sanırım bizim gibi bu işe gönül vermiş olduğunuzu anladım. Gelişmelerinizi bekliyoruz.
VRMedyaP yazdı:
Yeeeeesss. Aşaması
Arkadaşlar 5. Seviyeye Ulaştık.
Herkesin yapabileceği kadar kolay dahası süper zevkli bir iş. Buraya bir detay girmeliyim. - Herkese Faydalı bir iş yaptığını hissederek çalışmak harika !!!
Bunu yaparken karşılaştığınız insani deneyimler ve fayda sağlamanın huzuru - mutluluğu ifade edilemez !
Yola ilk çıktığınızda Google sizin için , Haritalar ve Street View yapısını en anlaşılır platformda sunmayı zaten başarıyla yapıyor.
Benin anlatımım deneyimlerimle ilgili . Peki ben bu işe başladığım günden bu güne neler öğrendim. " İÇİNİ GÖR " nedir ? Neden Bende Çıkmıyor .
- şimdi ben içini gör için nasıl çözüm üreticem ???
Google Maps Indoor nedir ?
Google beni neden - nasıl profesyonel kiralayın programına dahil etsin ?
neden - nasıl Google iş dizinine eklesin ?
sen eklimisin ?
…daha …?
hepsinin cevabı kolay Yapabilirsiniz Evet !
Bunları reklam - iş çıkarları için değil paylaşım amaçlı yazıyorum.
Yazdığım deneyimler doğru mu ?
ht target=_blank target=_blanktps://www.google.com/intl/tr/streetview/hire/ buradan kontrol edin.
Şimdi …
Tam olarak ne diyorum ben ?
Aslında çok şey var söylenecek hepsini tek tek anlatıcam fakat uzun bir yazı katlanılmaz uzunlukta olur. " Video Anlatımlar yeni Başlayanlara Rehberler Yolda
"
bu arada 360° fotoğraf nedir .
360° fotoğraftan kendimi nasıl silerim. -ki bazen şart
Bu çözünürlük yeterli mi DSLR ve HDR nedir. " file info nedir jpeg den nasıl 360 derece fotoğraf oluşturuyoruz
"
fotoğraf konum bilgisi ve sahiplik detayları.
street view fotoğraf bağlantıları ve mekanda gezinme ??
google maps Kuzey Algoritması mantığı
daha var arkadaşlar anlatıcam hepsini
Şimdilik bu kadar.
Happy New Hijri Year my kardesh
Merhaba ben uygulamayı etkin olarak kullanamıyorum. Kullanım detaylarını nasıl alabilirim…
Merhabalar
Aranıza yeni katıldım.Bu işi geliştirmeyi isteyenlerle tanışmak isterim.
Hosgeldin İstanbul dan ben