SAMOBOR - atraktivna i zanimljiva turistička destinacija u Hrvatskoj

Samobor je atraktivna i zanimljiva turistička destinacija u Hrvatskoj.

Nalazi se samo 20-tak kilometara od Zagreba, glavnog grada Hrvatske.

Smješten je samo 5 kilometara od hrvatsko - slovenske granice.

Okružen je Parkom prirode Žumberak Samoborsko gorje.

Priroda je predivna, može se šetati stazama, voziti biciklom, planinariti ili probati paraglajding.

Zaista ima mnogo sadržaja.

Najpoznatija turistička manifestacija grada Samobora je karneval nazvan Samoborski fašnik.

Grad Samobor nadaleko je poznat i po samoborskim kremšnitama.

Nitko ne odlazi iz Samobora, a da nije probao kremšnitu.

Samobor, lijep slikovit gradić pun prirodnih ljepota.

Centar Samobora, crkva Svete Anastazije

Nadaleko poznata samoborska kremšnite

Dobro došli !!!

Samobor / Hrvatska

:blush: :croatia:

40 Likes

Dragi lokalni vodiči iz Italije

@PattyBlack

@plavarda

@davidhyno

molim vas pročitajte ovo o Samoboru.

Vi ste naši “susjedi” i niste jako daleko od Samobora.

Tko zna, možda ga jednom i posjetite :thinking:

3 Likes

In effetti mi stai facendo venire voglia di viaggiare, @renata1 , Samobor sembra essere una destinazione interessante, ricca di cultura e di buon cibo.

La tua ultima foto è molto appetitosa :yum:

Non appena questa emergenza sarà finita, potrebbe essere una delle mie destinazioni.

Ovviamente lo stesso vale anche per te

3 Likes

ciao @renata1 grazie per avermi taggato. Posto molto bello, ho fatto una ricerca su internet e guardando le foto ho trovato delle somiglianze con la città di Vicenza, in particolare i ponti sul fiume e le chiese, ma @plavarda e @davidhyno possono dirlo meglio di me visto che ci vivono e magari ci possono raccontare qualche cenno storico che ricollega le caratteristiche delle due città. Grazie per il consiglio di visitare questa città, potrebbe essere un’ottima idea per un fine settimana, è a circa sei ore da casa mia. Ciao Renata, un abbraccio dall’Italia :slightly_smiling_face:

3 Likes

Hahahaa “tjeram” vas na putovanje u Samobor @ErmesT

Super, to mi je zapravo i cilj :face_with_hand_over_mouth:

Trudim se da kroz fotografije i priču promoviram svoju zemlju.

I kada potaknem i inspiriram nekoga, kao sada vas baš mi je drago i sretna sam.

Hvala vam na komentaru Ermest.

@renata1 The city looks so cosy. I can only imagine it in funny festival days, when it’s bright and crowded.

We have little ancient towns in Belarus, most of them were ruined during the World War II, but some ancient parts can be found till now.

1 Like

@PattyBlack zar i vas “tjeram” na putovanje u Hrvatsku, u Samobor.

Super :innocent: :innocent:

Hvala vam na komentaru.

1 Like

Ciao @renata1 molto interessante, ma non ci hai parlato dei “bergman” che sono nella miniera di Samobor, forse piacerebbero anche a @PattyBlack e magari ne vorrebbe portare a casa uno! Perchè non ci raccontio un po’ di loro? Come architettura mi sembra ricordi molto quelle di Timisoara e in particolare quelle del nord ovest della Romania, un stile neoclassico nella variante slava in auge dalla metà del 1700 fino alla fine del 1800, per poi sfociare nel monumentalismo inizi 1900 di cui abbiamo ancora notevoli testimonianze nei palazzi del ventennio fascista italiano.

Piazza di Timisoara

Piazza di Timisoara

Finita la pandemia ci vediamo in centro a Samobor per mangiare i dolci famosi, magari raggiungendo

il centro in bicicletta, sempre se realizzeranno una belle pista ciclabile sul tracciato della vecchia Samoborcek! Hai notizie se esiste una pista ciclabile tipo Parenzana Renata?

Un forte abbraccio.

Paolo

2 Likes

Gospodine @plavarda Samobor je građen u stilu barokne arhitekture isto kao i moj Varaždin.

Sorry, ali ja zaista ništa ne znam o samoborskim rudnicima.

Žao mi je.

1 Like

Ciao @renata1 , avevo visto alcune foto del centro di Samobor (ad esempio il municipio) e notavo la somiglianza ad altre città visitate con edifici dell’800 come appunto il municipio, appunto in stile classicista. Poi gli alttri edifici concordo nello stile barocco, a parte la chiesa di Santa Anastasia in stile manierista. I bergman sono degli omini dispettosi che abitano nelle grotte vicino a Samobor e fanno degli scherzi agli umani.

Un bacio

Paolo

1 Like

Jao kako lijepa legenda o tim čovječuljcima :innocent:

Puna radosti i pozitive.

Haha, baš si zamišljam te čovječuljke sada.

Hvala vam gospodine @plavarda na ovoj zanimljivosti.

Drago mi je da vam se svidio Samobor @OlgaKlimchik

Nisam bila tamo u vrijeme karnevala.

Ali sigurna sam da je super, samo veselje, radost i pozitiva.

1 Like

@Stephanie_OWL molim vas pogledajte ovu objavu o Samoboru, možda vam se svidi??!

Pozdrav, Renata…

@renata1

Mit den Schlagworten Naturpark und Windbeutel hattest du meine sofortige Aufmerksamkeit :joy:

Naschkatze die ich bin, würde ich mir diese regionale Köstlichkeit nicht entgehen lassen und wenn ich zuvor eine Wanderung durch den Naturpark mache, dann auch ohne Reue oder schlechtes Gewissen :wink:

1 Like

Hahaha drago mi je da sam privukla vašu pažnju @Stephanie_OWL

Ako imate malo vremena i volje, molim vas pogledajte ovu moju objavu.

Upoznajte jedan zanimljiv gradić pun prirodnih ljepota i zanimljivosti.

Upoznajte moju HRVATSKU!

Možda će vam se priča svidjeti…

Hvala vam unaprijed :innocent:

@Sophia_Cambodia

@KamalHossenR

@Mukul_Anand

@Apothecary47

1 Like

Draga @JaneBurunina i

@Nyainurjanah

molim vas pogledajte ovu priču o gradu Samoboru.

Nadam se da će vam se svidjeti.

Upoznajte moju HRVATSKU !!

Hvala vam :wink:

1 Like

Hi @renata1 !

Thanks for the tag, I have put this place among my favorites and I will certainly not forget to taste that fantastic cream filled puff !!!

1 Like

Hvala vam @davidhyno

Ako jednom posjetite Samobor biti će to super!!!