Ako Vas ikada put nanese u Hrvatsku i poželite popiti pivo, moja preporuka je Ožujsko i Pan pivo. Jer to su dva najkvalitetnija, najprodavanija i najpopularnija piva kod nas.
Pivo je jedno od najstarijih alkoholnih pića na svijetu. Dobiva se nepotpunim vrenjem ječmenog ili pšeničnog slada uz dodatak hmelja.
PAN- je hrvatska marka marka piva koje danas proizvodi grupacija Carlsberg Croatia. Nekada ga je proizvodila Panonska pivovara.
Pan je pivo osvježavajućeg okusa, vrhunske kvalitete i smanjene gorčine.
Pan asortiman;
Pan Lager
Zlatni
Tamni
Kraljevski
Bezalkoholni
Radler- novost je okus breskva-đumbir
OŽUJSKO pivo je svijetlo pivo vrhunske kvalitete koje proizvodi Zagrebačka pivovara od 1892. godine.
Ožujsko je najprodavanije pivo u Hrvatskoj. Ime je dobilo po mjesecu ožujku.
Poznato je pod nadimkom Žuja.
Ožujsko asortiman;
Ožujsko Rezano
Amber
Tomislav
Cool
Hoppy lager
Božićno
Radler
17 Likes
renata1
October 22, 2020, 10:05am
2
@FalguniP draga koje pivo ćeš izabrati, Ožujsko ili Pan??!
Hehe
Velvel
October 22, 2020, 10:31am
3
Hello @renata1
Thanks for sharing the recommended beer from Croatia.
Do you often drink both of them?
Tagging my fellow Local Guides who are a big fan of @PaulPavlinovich @LuigiZ @ErmesT @TorM
CHEERS
5 Likes
renata1
October 22, 2020, 11:12am
4
Ne @Velvel ja uopće ne pijem alkohol, pa tako ni pivo. Jedino ljeti kad su velike vrućine, tu i tamo popijem koji Radler od crvene naranče ili bazge
Ali znamo da su te dvije vrste piva vodeće u Hrvatskoj.
Na treće mjesto bi stavila
Karlovačko pivo.
Hvala Vam na komentaru i na označavanju vaših prijatelja.
A da li vi volite piti pivo?
1 Like
ErmesT
October 22, 2020, 11:20am
5
Thanks for tagging me in the post, @Velvel
However, @renata1 , I am more a fun of wine (#TeamItaly - Wine - A joint between Art, Culture and Territory ) but on #TeamItaly we have a great expert of beer, @RiccyB , and I am sure he will absolutely enjoy some Pivo.
To know more about him and the Italian beers, please check #TeamItaly - Not only wine but a real passion for craft beers!
In any case, next time I cross the border (I worked a lot there and I love so much Rovinj and Zadar ), I will test some Pivo for sure, using this post as a reference
4 Likes
Noted @renata1
This is much-needed information
Till the time I plan to travel to your beautiful country… cheers for the lovely photos that you share regularly
2 Likes
LuigiZ
October 22, 2020, 12:21pm
7
Yes indeed very interesting @renata1 as I never tried those beers before, good to keep in mind when passing by your country .
Thank you for tagging me @Velvel .
3 Likes
renata1
October 22, 2020, 12:32pm
8
@TusharSuradkar prijeko potrebne informacije haha
Ali gledajte, i pivo je sastavni dio života nekih od nas
TorM
October 22, 2020, 12:45pm
9
Danke @Velvel fürs markieren.
Tatsächlich habe ich diese Biere schon getrunken @renata1 und noch einige mehr. Ich bin mal beruflich über 2 Jahre fast jeden Monat in Kroatien gewesen und kenne es auch als Urlaubsland.
Das schöne am Bier, es besteht meist nur aus 3 Zutaten (siehe Bild unten) und trotzdem kann es so unterschiedlich schmecken. Ich bevorzuge es deutlich vor Wein, aber dies bedeutet nicht, dass ich keinen Wein trinke.
4 Likes
Velvel
October 22, 2020, 1:44pm
10
You’re so nice to share this recommended beer although you’re not a beer drinker @renata1
I do drink beer, but for the taste, I prefer wine more just like @ErmesT
3 Likes
renata1
October 22, 2020, 1:49pm
11
Znači @ErmesT jedna od mojih sljedećih objava trebala bi biti o hrvatskim vinima
Ali ja ne znam ništa o vinima, pojma nemam.
Kad dođete ponovo u Hrvatsku, kad budu opet korona free vremena, popijte čašu piva iako niste baš ljubitelj
1 Like
renata1
October 22, 2020, 1:51pm
12
@LuigiZ kad dođete u Hrvatsku svakako probajte Pan ili Žuju
1 Like
renata1
October 22, 2020, 1:57pm
13
Znači probali ste naše pivo @TorM
I kakvi su dojmovi?
Nadam se da Vam se sviđa i pivo i Hrvatska
1 Like
renata1
October 22, 2020, 2:00pm
14
Hvala Vam na komentaru @Velvel
I uzdravlje uz čašu nekog dobrog vina (ili piva, svejedno)
1 Like
TorM
October 23, 2020, 5:15am
15
Ja, auch das In Kroatien gebraute Bier ist gut. Ich mag im allgemeinen aber mehr Craft Bier. Das ist immer spannender für mich als die großen Konzernbiere. @renata1
2 Likes
Velvel
October 23, 2020, 7:17am
16
Looking forward to your next post about Croatia wine @renata1 It would be another exciting one!
Me, too @TorM I like craft beer more rather than corporate beer. They taste so much better and more natural I guess hehehe…
CHEERS
3 Likes
renata1
October 23, 2020, 4:23pm
17
Ali ja zaista nemam pojma o vinima @Velvel
Tako da najvjerojatnije neće biti ništa od te objave.
(Osim, ako ne nabavim nekak
av “šalabahter”
1 Like
I’ve never seen beer in a plastic bottle before @renata1
I mostly avoid the commercial beers and look for small craft breweries. Do you have any examples of those you’ve tried?
Paul
2 Likes
RiccyB
October 25, 2020, 3:03pm
19
Thank you @ErmesT for tagging me! I had the opportunity to stay many times in Zagreb last year due to job reasons and I discovered that also in Croatia the beers are really important beverage! In this post @renata1 show different kind of beers! I would like to give a tip for people interested in the craft beer movement in Croatia! Had a beer at Pivnica Medvedgrad Ilica
Ilica 49, 10000, Zagreb, Croazia
+385 1 4846 922
https://maps.app.goo.gl/wHadrmThMVwqtcCE8 but there are many pub in the city and many real craft beer made in Croatia!
3 Likes
renata1
October 26, 2020, 9:10am
20
@PaulPavlinovich puno hvala na komentaru.
Zaista niste vidjeli pivo u plastičnim bocama??
Ovdje se u plastične boce puni pivo od 2 litre, dakle samo velike boce.
Manje količine (1l, 0,5 l i 0,33 l) puni se obavezno u staklene boce ili limenke.
Znači samo velike količine se pune u plastične boce.