Paşabağları / Kapadokya

başka bir başlıkta tekrardan merhaba @BorrisS

Kapadokya bölge olarak çok ilginç, değşik torak yapısı, peri bacalarından oluşan bitki örtüsü gibi yayılmış doğal yapılar, ören yerleri, uzun yürüyüş vadileri, çok sayıda yapabileceğiniz aktivitelerin olduğu ( balon, atv turu, at ve deve gezileri, yaya olarak vadi turları gibi ) harika bir bölge, kendine has yemeklerin pişirileceği kap, kiremit hatta kahvelerin bile ikram edildiği çok şık kahve fincanlarının bile kiremitten yapıldığı kendine has lezzetlerin olduğu gezmeye doyamayacağınız bir bölge … biz çok gezdik sayılmaz aslında 2 gece 3 güne sığdırabildiklerimi sizlere aktarmaya çalıştım bölgenin gizli kaşifi aslında 1 ay kadar kaldığını söyleyen @AdamGT dir bir sonra ki gidişimde kısmet olursa onunda bilgilerinden faydalanmak isterim 8 katlı yer altı müzesine gitme zamanımızolmadı onun için gidip daha uzun kalacağız. umarım sende en kısa zamanda bölgeye gider kendi tecrübelerini bizimle paylaşırsın senin adına çok sevinirim. Ama şunu yapmadan gelme diyeceğim şey balondur. muhakkak binmelisin o tecrübeyi yaşamalısın ve bir sabahta erken kalkıp havada uçan balonları yerden görüntülemelisin yada izlemelisin

yemek olarak ben daha önceden testi kebabını çok kez yediğim için orada başka yemek tercih ettim. ama sen kesinlikle testi kebabını ve bostan kebabını kiremitte kaşarlı köfteyi denemelisin hepsi kiremitte kaplarda pişirilerek yapılıyor ve servis ediliyor. onun dışında çikolatalı incire bayıldım keşke daha çok alsaymışım dedim. çok sayıda hediyelik aldık oradan.

bu aralar çok yoğun bir tempoda olduğum için Samsun, Tokat, Amasya, Kapadokya gibi gezilerimden yemek, ve seyahat paylaşımlarımı aralıklarla yapıp cevap veriyorum tavsiye olarak yazdığınız tüm yazılarıda okuyacağım belki notlar da alırım. tavsiyeler içinde ayrıca teşekkür ederim

1 Like