Paşabağları / Kapadokya

Kapadokya ve çevresinde nereye baksanız peri bacaları görebilirsiniz ama Paşabağları’nda üç başlı peri bacalarını bölgede görebileceğiniz ender yerlerden birisidir. Gezide rehberimiz söylediğine göre bölgede şarap yaygın ve bol bulunan içecek olduğundan temel maddesi üzüm bu bölgede yetişir ve bağların büyük kısmı paşalara aitmiş peri bacalarıda şapkaya benzediğinden paşabağları olarak ismi kalmış. bölgede yerel hark mevki olarak yerlere isim verir kendi aralarında konuşurken paşabağları mevki yada zelve gibi belirtirmiş buraları

Fotoğrafların bir kısmı yanımda elimde olan fotoğraflardan bazılarını sizinle paylaşacağım … geniş açıdan alanı dıştan çektim burası komple kapalı bir alan, içeriye giriş ücretli küçük bir ücret karsiliginda giris yapiyorsunuz yada komple gezdiğiniz yerler için müze kartı alarak girebiliyorsunuz. daha önceden gezi otobüsleri alanın içine kadar giriyormuş ama bu zamanla peri bacalarına zarar verdiği anlaşılınca araclar dışarda park alanına park edip içeriye girişi bu yaya olarak tek kapıdan yapmaya başlamışlar.

girişte Jandarma kontrol noktası var bu bile bölgeye uygun şekilde peri bacalarının içine yapılmış

Paşabağları gelen misafirlerin hatta ünlülerin sosyal medyaya en çok resim attığı en çok bilinen yerlerin olduğu üç başlı peri bacalarının olduğu yer olduğu için internette gezerken görebileceğiniz yerlerden

müze girişinde hediyelik eşya alabileceğiniz dükkanlar ve atıştırabileceğiniz sıcak soğuk içecekler içebileceğiniz işletmeler bulunmakta. gün içi çok hareketli olan bu yeri muhakkak görmenizi tavsiye ederim

13 Likes

Hello @kessc ,

Thank you for sharing your trip to Cappadocia and these amazing photos with us! Looks like you had an amazing time there!

Cappadocia has always been a dream to me, hopefully one day I will have the opportunity to visit it! What did you enjoy the most?

As a huge foodie, is there a particular meal that one needs to try when there? Something that is considered to be the specialty of the place?

As you seem to be a nature lover, you might enjoy reading the following articles: How to improve your nature photography and How to take photos for nature lovers.

1 Like

başka bir başlıkta tekrardan merhaba @BorrisS

Kapadokya bölge olarak çok ilginç, değşik torak yapısı, peri bacalarından oluşan bitki örtüsü gibi yayılmış doğal yapılar, ören yerleri, uzun yürüyüş vadileri, çok sayıda yapabileceğiniz aktivitelerin olduğu ( balon, atv turu, at ve deve gezileri, yaya olarak vadi turları gibi ) harika bir bölge, kendine has yemeklerin pişirileceği kap, kiremit hatta kahvelerin bile ikram edildiği çok şık kahve fincanlarının bile kiremitten yapıldığı kendine has lezzetlerin olduğu gezmeye doyamayacağınız bir bölge … biz çok gezdik sayılmaz aslında 2 gece 3 güne sığdırabildiklerimi sizlere aktarmaya çalıştım bölgenin gizli kaşifi aslında 1 ay kadar kaldığını söyleyen @AdamGT dir bir sonra ki gidişimde kısmet olursa onunda bilgilerinden faydalanmak isterim 8 katlı yer altı müzesine gitme zamanımızolmadı onun için gidip daha uzun kalacağız. umarım sende en kısa zamanda bölgeye gider kendi tecrübelerini bizimle paylaşırsın senin adına çok sevinirim. Ama şunu yapmadan gelme diyeceğim şey balondur. muhakkak binmelisin o tecrübeyi yaşamalısın ve bir sabahta erken kalkıp havada uçan balonları yerden görüntülemelisin yada izlemelisin

yemek olarak ben daha önceden testi kebabını çok kez yediğim için orada başka yemek tercih ettim. ama sen kesinlikle testi kebabını ve bostan kebabını kiremitte kaşarlı köfteyi denemelisin hepsi kiremitte kaplarda pişirilerek yapılıyor ve servis ediliyor. onun dışında çikolatalı incire bayıldım keşke daha çok alsaymışım dedim. çok sayıda hediyelik aldık oradan.

bu aralar çok yoğun bir tempoda olduğum için Samsun, Tokat, Amasya, Kapadokya gibi gezilerimden yemek, ve seyahat paylaşımlarımı aralıklarla yapıp cevap veriyorum tavsiye olarak yazdığınız tüm yazılarıda okuyacağım belki notlar da alırım. tavsiyeler içinde ayrıca teşekkür ederim

1 Like

Once agin a nice post and photos aboutCappadocia @kessc I have to add that I also enjoyed Samsun on the north and Trabzon on the north-east where I was posted during the Gulf War @kessc . and from there I recall visiting the amazing Sumela Monastery.

1 Like

thank you for sharing your trip

1 Like

@AdamGT teşekkür ederim güzel yorumun için …

Samsun körfez savaşından sonra çok yol aldı kültürel olarak çok güzellikler katıldı Samsun’a Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda İstanbul’dan Samsun’a geldiği geminin aynısını yaparak müzeye çevirdiler. Samsun’a gemi ile çıktığı yere balmumu heykelleri yapılıp canlandırldığı bir yeri kazandırdılar. Amazon savaş kadınları temsilen bir müze yapıldı etrafına teleferik ve teleferiğin bittiği yere çok güzel cafe yapıldı 2 adet tümülüsde hemen yanında bir gezi alanı oluşturuldu. kültürel olarak dediğim gibi Samsun çok ilerledi Karadeniz’in görülmeye değer yerlerinden oldu. inşallah yeniden yolunuz düşer gezme fırsatınız olur

@Moon_12 yorumun ve ilgin için teşekkür ederim :blush:

1 Like