Nárciszmező, Magyarország, Vác (Sejce Dülő)

Mai napon egy Nárcisz mező felfedezésével töltöttem.

Pontos helyet nem tudtam, sikerrel megtaláltam és fel is fedeztem.

Egy megosztást láttam a Facebook-on, a helyet nem írták meg, de a képek alapján jól beazonosítható volt, így én is rátaláltam, sajnos mások is sokan, nagyon sokan rátaláltak.

2 nappal később már ez a hír volt olvasható:

Valósággal letarolták a látogatók!

Ezen az elven, semmit se mutassunk meg, hiszen ha felhívjuk a figyelmet bármire, akkor máris indulnak a károkozások (betörés, lopás, vandalizmus, garázdaság, stb,), inkább saját magunkat zárjuk börtönbe, vasrács az ajtónkra, áram a kilincse, stb., ez a megoldás?

Tegnap kaptam egy felhívást/fenyegetést is, hogy töröljek mindent a Nárciszmezővel kapcsolatosan, ennek eleget tettem, töröltem mindent, ezt a megosztást is átszerkesztettem!

A Google fordítóval is lefordítható legyen:

“C Celen ezt fűzte hozzá: „Tisztelt Egresi János! Legyen szíves eltávolítani a “nárciszmezős” 3 db videóját, ugyanis ez egy magánkert, nem lehet nyilvános videóban közzétenni, főleg nem útvonallal, …”

7 Likes

Ez lesz a beszámoló blog bejegyzése:

https://barangolasokeu.blogspot.com/2022/04/autos-barangolas-narciszmezo-20220410.html

Hi @EgresiJ , why a Narcissus field should be on Maps?

Is the place a farm, where they produce and sell flowers? Or a touristic attraction, promoted somewhere as a “must see” location? If so, what will happen when the blossom will end? Will you flag the place as “closed”?

Or you wanted to add the place in maps to be able to find it?

What kind of category did you used?

1 Like

This is a tourist attraction, it was not on the map, I asked for it as a recording location (still under investigation), I can only assign a category after it has been approved.
If the field blooms, it will be visible again in 1 year. Such a place is a rarity in Hungary.

1 Like

I see, @EgresiJ

Thanks for the photos

In any case, the category is mandatory for submitting a new place

1 Like

I’ve retrieved the new location request:
Category: Garden
I gave it.

Tegnap kaptam egy felhívást/fenyegetést is, hogy töröljek mindent a Nárciszmezővel kapcsolatosan, ennek eleget tettem, töröltem mindent, ezt a megosztást is átszerkesztettem!