Evden çıkamadığımız bu güneşli günlerin yaşandığı günlerde gezilecek yerler araştırmak ve #covid-19 salgını bittiğinde gidilecek yerler listesi hazırlayanlar için Sudüşen Şelalesi iyi bir yer örneği olabilir.
Ben Geçen 2019 yazında Çınarcık güzergahını kullanarak gitmiştim. Çınarcık’a Yarım saatlik mesafede. İstanbul’dan gelecekler için yaklaşık 2 saat mesafede. Yer yer virajlı ama tehlike içermeyen düzgün yollara sahip. Girişte araçlar için geniş bir alan var. Şelaleye ulaşmak için tahta bir köprünün üzerinden geçiyorsunuz. Orta kısımlarda dinlenme, yemek yeme ve küçük çaplı alışveriş noktaları mevcut. Şelalenin döküldüğü noktaya kadar girebiliyorsunuz. Hatta yanınızda bikini yada mayonuz varsa yüze bilirsiniz de.
Şelalenin aktığı yönde suyun debisinin düşük olduğu zamanlarda yerleştirilen piknik masaları ile ayaklarınız suya sokarak vakit geçirebiliyorsunuz.
Şelale çevresinde kamp alanı da bulunuyor. Ayrıca doğa yürüyüşü ve trekking meraklıları da burada güzel vakit geçirebileceklerdir.
Gitmeden önce fikir edinmek isterseniz, Aşağıda kendi kaydım olan 360 videoyu izleyebilirsiniz.
Paylaşımınız için teşekkür ederiz. Sudüşen Şelalesi hakkında daha fazla bilgi eklermisiniz? Istanbula ne kadar uzaklıkta? Yapılabilecek aktiviteler nelerdir? Paylaşımlarınıza daha fazla bilgi eklediğinizde diğer Yerel Rehberlerinde keşfetmesine yardımcı olduğunuzu unutmayın.
Connect’te yeni olduğunuzdan, 14 helpful tips for using Connect bağlantısını okumanızı öneririm. Aynı zamanda, kendiniz hakkında daha fazla bilgi verip diğer üyeleri de tanımak isterseniz bu bağlantıyı takip ederek yapabilirsiniz Introduce Yourself - May 2020.
Paylaşımınıza daha fazla bilgi eklediğiniz için teşekkür ederim @ufukkr .
Bu yerin incelemesini ve fotoğraflarını Google Haritalar’da bırakabileceğinizi biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız bu bağlantıyı takip ederek yapabilirsiniz Write reviews and add ratings of places.
@GNaz Bilgilendirdiğin için teşekkürler. Sudüşen Şelalesinde Kaydettiğim 360 derece fotoğraf ve videoları Google Haritalara da ekliyorum. Streetview olarak ta kaydedeceğim.