Dvorac Maruševec, Hrvatska

Dvorac Maruševec, Hrvatska

Pozdrav dragi lokalni vodiči!

Ovo je prekrasan dvorac Maruševec!
Evo nekoliko riječi o njemu:
To je prekrasan srednjovjekovni dvorac iz 14. stoljeća. Impozantno zdanje koje vas očarava i vodi u neka mistična vremena u daleku prošlost.
Uz dvorac Trakošćan, biser ovoga našega kraja. Nalazi se samo 15-tak kilometara od Varaždina (moga grada).

Okoliš dvorca je super uređen.
Perivoj oko dvorca, svježe pokošena trava na livadi, park, šumske staze, jezerce u blizini… Ahhhh, fantastično.
U blizini ima mnogo drveća, biljaka, cvijeća. Tu su rijetke vrste stoljetnih hrastova i borova.

Bili smo jučer, bio je prekrasan dan, temperatura po danu oko 27 stupnjeva prava ljetna. Prekrasan dan za izlet.
Bilo je mnogo ljudi, djece, turista…
Evo nekoliko fotografija i nadam se da će vam se svidjeti.
Očekujem vaše komentare!

Pozdrav svima, Renata…
:blush::croatia:

26 Likes

Lepa Objava @renata1 :sports_medal:
Všeč Mi Je Prva Slika In Glavni Vhod…
Lep Pozdrav Iz Ormoža..
@Perko :slovenia::rainbow::+1:

2 Likes

Označiti ću neke svoje prijatelje;
@PattyBlack @Annaelisa @JaneBurunina
@Perko @TravellerG @MohammadPalash @Gezendunyali
@P_LAVARDA

6 Likes

Wow! What a beautifully written post! :herb:
Thank you for taking us on this poetic and vivid journey to Dvorac Maruševec.
The way you described the castle’s medieval charm, the lush surroundings, and the summer atmosphere really made me feel like I was right there with you! :castle::deciduous_tree:

I especially loved your mention of the fresh-cut grass, the singing birds, and the shade of centuries-old trees—it sounds like a truly magical place.

Looking at the photo, I can feel the peaceful energy of nature embracing history.
Hope I get the chance to visit this hidden Croatian gem one day!

Sending greetings from Türkiye 🇹🇷
Your fellow Local Guide :sparkles::blush:

2 Likes

ছবিগুলো একেবারে জীবন্ত ইতিহাস ও যেন চোখের সামনে। ধন্যবাদ @renata1

3 Likes

Hallo liebe @renata1 eine interessante Geschichte über diese sehenwerte alte Burg und die schönen Bilder von Burg und Landschaft gefallen mir sehr gut :+1:
Fügst Du bitte noch einen Link zu Google Maps zu, damit man die Lage auf der Karte sehen kann.

1 Like

@renata1 beaiful post and great pictures, clear and sunny skies help so much to enhance everything, loved the castle and surroundings. :slight_smile: thanks a lot for sharing!

1 Like

Hvala na vašem lijepom komentaru @Perko

1 Like

Bonjour @renata1 C’est merveilleux ! Merci d’avoir partagé votre expérience et vos photos !

Drage moje; @FalguniP @Shrut19 @Trishatishu možda će vas zanimati ova moja objava.
Možda vas zanima što se nalazi u blizini moga grada?

1 Like

@vahit.ipek
Evo zbog ovakvih komentara i ljudi se isplati biti u o ovoj sjajnoj zajednici!
Hvala vam puno na svakoj lijepoj riječi koju ste mi uputili u svom komentaru…
Pozdrav i vama iz Varaždina/Hrvatske

1 Like

Dear @renata1,
Your kind words truly warmed my heart! :blue_heart:
Being a part of this community feels even more meaningful thanks to wonderful people like you.
Sending warm greetings back from Turkey to beautiful Varaždin! :türkiye::handshake::croatia:
Let’s keep inspiring and supporting each other here! :globe_showing_europe_africa::dizzy:

1 Like

Hvala vam na lijepom komentaru @Annaelisa
Ja sam jako informatički nepismena :upside_down_face: i zaista ne znam staviti poveznicu lokacije na Google karte.
Žao mi je, stvarno ne znam…

1 Like

Siehe hier

In Google Maps auf die 3 Punkte tippen, kopieren und speichern und wie ich es mit meinem Handy gemacht habe einfügen. @renata1

Liebe @renata1 und das Schloss müsste auf Google Maps richtig benannt werden.

2 Likes

Hvala vam @vahit.ipek

1 Like

Hvala vama na lijepom komentaru @MohammadPalash

Fantastico Renata!! I castelli sono i miei luoghi preferiti da visitare, l’atmosfera magica che li circonda fa sognare :smiling_face_with_three_hearts: Sei fortunata ad avere questo splendido luogo così vicino. Le tue meravigliose foto e le tue perole rendono perfettamente l’idea della sua bellezza :clap::clap: L’ingresso è libero? E si può visitare l’interno del castello? Non so tu ma io quando entro nei posti come questo mi sento come se facessi un salto nella storia :blush: Grazie @renata1 per aver condiviso un altro interessante luogo della tua splendida Croazia.
Un caro abbraccio :heart_hands::hugs:

3 Likes

Thanks for sharing these beautiful photos of Dvorac Maruševec. It looks like a truly charming and historic place. @renata1

1 Like

Hvala vama na lijepom komentaru @marcorp

2 Likes