Chicken Burgers Recipe | Συνταγή: (Μπέργκερ με κοτόπουλο)
Σπιτικό και υγιεινό χάμπουργκερ!!! φιλέτο κοτόπουλο και δροσερό μαρούλι, τυρί τσενταρ συνδυασμένα με γευστική σάλτσα μαγιονέζας κέτσαπ και μουστάρδας, σε αφράτο ψωμί για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους!!! Δεν ξέρω αν σας αρέσουν τα Burger σας δείχνω μια συνταγή δική μου όταν μαγειρεύω στο σπίτι για τους φίλους μου και την οικογένεια μου!!
ΥΛΙΚΑ
2 μικρά φιλέτα κοτόπουλο στήθος η μπούτι
2 ψωμάκια για χάμπουργκερ
αλάτι πιπέρι
λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 μικρό κομμάτι βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
λίγο πικάντικη μουστάρδα
λιγο πικάντικη κέτσαπ
λίγο μαγιονέζα
2-3 φύλλα μαρούλι
1 ντομάτα
1 φέτα μπέικον (προαιρετικό υλικό)
2 φέτες τυρί τσενταρ η τυρί του τοστ
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικό υλικό)
Εκτέλεση Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία στο τέρμα η φωτιά. Ρίχνουμε στα φιλέτα και από τις δυο πλευρές αλάτι πιπέρι και μια μικρή πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Στην συνέχεια Βάζουμε στο τηγάνι ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα καλά και από τις δυο πλευρές γύρω στα 7-8 λεπτά η κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα καλό χρώμα η φωτιά στο μέτριο.
Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλα και βάζουμε δυο ροδέλες μαζί με τα φιλέτα να σοκαριστούν και αυτές και όταν μαλακώσουν τις βγάζουμε. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και στις βάσεις βάζουμε την μουστάρδα μαζί με λίγη κέτσαπ συνεχίζουμε βάζοντας τις φέτες από το τυρί μαζί και τις ροδέλες από την ντομάτα που έχουμε κόψει από πριν.
Τοποθετούμε πάνω στα ψωμάκια τα έτοιμα ψημένα φιλέτα κοτόπουλου και μετά βάζουμε και το μαρούλι και προσθέτουμε από επάνω λίγη μαγιονέζα. Βάζουμε στα καπάκια από τα ψωμάκια λίγη μουστάρδα μαζί με λίγη κέτσαπ και σκεπάζουμε τα Burgers και τα πιέζουμε με το χέρι ελαφρώς προς τα κάτω για να κολλήσουν τα μαρούλια στο ψωμί αλλά και να τρέξουν παντού όλες οι σάλτσες που έχουμε βάλει.
Τέλος βγάζουμε τα καπάκια και τοποθετούμε το κρεμμύδι και ξανά σκεπάζουμε τα Burgers και είμαστε έτοιμοι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και μπέικον μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.