Arc de Triomphe

Napolyon Bonapart döneminde Paris şehrine kazandırılmış bir yapıdır. Askerlerin savaştan sonra şehre gireceği bir şekilde inşaa edilmiştir. Charles de Gaulle meydanının ortasında yer alır. Batısında ise Avenue des Champs-Élysées bulunmaktadır. Dünyanın en meşhur caddelerindendir, bana göre ise en güzel caddesidir.

11 Likes

Merhaba @hasansaylik,

Paylaşımın için teşekkür ederiz. Geçen yılın sonlarına doğru bende ziyaret etme fırsatını buldum. Yukarıya çıkmak için 284 merdiven olduğunu biliyormuydun? Çok yorucuydu ama gerçekten güzel bir deneyim yaşadık.

Üzerinden çektiğim bir fotoğrafı paylaşmak istiyorum:

Kalabalıktan ötürü ben sadece Eiffel Kulesine çıkabildim. Temmuz dönemi en kalabalık dönemde gitmiştim, asıl amacım Fransa Bisiklet Turunu izleyebilmekti, Zafer Tagına çıkma fırsatım olmadı. Zaten Eiffel Kulesine de merdivenlerden çıktığım için yorgunluk iyice yükselmişti. @GNaz

@hasansaylik , ben Ekimde gitmiştim ve tatillerimi Eylül ve Ekim aylarında yapmayı tercih ediyorum. Hem çok fazla kalabalık olmuyor hemde havalar daha serin oluyor. Gezme açısından daha rahat olduğunu düşünüyorum. Eyfel kulesine gelirsek, ben yukarı çıkarken asansör kullandım, sadece inerken merdivenleri kullandım. Yine yorucu oldu ama eminim ki yukarı çıkarken daha zorlayıcı olmuştur.

@GNaz En güzeli nisan ayı bana göre fakat mesleki açından ben fırsat bulamıyorum, öğretmen olarak yaz ayında gezmek zorundayım. Şu an olsa yine yürüyerek çıkarım, sıra beklemeyi sevmiyorum. Ayrıca kuleye tırmanış yarışı düzenlenmeye başlanmış, koşarak çıkabilecek insanlar için bir yarış, bir de siz onları düşünün. Gezme sevdalıları yorgunluğa katlanacak, fakat sonucunda tarifi anlatılmaz bir mutluluğa erişmek var. Ben o yüzden yorgun olmaktan asla korkmuyorum.

1 Like