Alexios_Greece's post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 7

Κάστρο Χλεμούτσι 2021 (Δήμος Κυλλήνης- Ηλεία)

Είσοδος κάστρουΕίσοδος κάστρουΕσωτερικό κάστρου ισόγειοΕσωτερικό κάστρου ισόγειο

 

Στο πρόσφατο ταξίδι μου που έκανα στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νόμο Ηλείας επισκέφτηκα και  πάλι ένα πολύ σημαντικό ιστορικό προορισμό  το Κάστρο Χλεμούτσι.

 

Έχω ανεβάσει και ποιο παλιά μια δημοσίευση Δείτε Χλεμούτσι ή Χλουμούτσι ή Clermont ή Castel ,σας ανεβάζω μερικές πρόσφατες φωτογραφίες με θέα το Κάστρο από ψηλά! Τώρα μετά από μερικά χρόνια ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνωσης και βαφής ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ στο τελευταίο όροφο του Κάστρου στην ταράτσα έτσι ο επισκέπτης μπορεί να εισέρθει στο σημείο από μια εσωτερική σκάλα που οδηγεί στην ταράτσα εκεί μπορεί να θαυμάσει το Κάστρο από πολύ ψηλά και να αντικρίσει απέναντι την θέα της πόλης του Κάστρου όπως και την θέα του Ιονίου πελάγους σε κοντινή απόσταση τα νησιά Ζάκυνθος και Κεφαλονιά τα οποία φαίνονται αρκετά καλά, δεξιά του Κάστρου υπάρχει και το Λιμάνι της Κυλλήνης από το οποίο μπορείτε να ταξιδεύσετε σε αυτά τα δυο πολύ όμορφα γραφικά  τουριστικά Ελληνικά νησιά.

 

Φωτογραφία από τον εξώστηΦωτογραφία από τον εξώστη

 

Εσωτερικό κάστρου από ψηλάΕσωτερικό κάστρου από ψηλάΕσωτερική σκάλα προς εξώστηΕσωτερική σκάλα προς εξώστηΠροαύλιος  χώρος του κάστρου από ψηλάΠροαύλιος χώρος του κάστρου από ψηλά

 

Η τιμή του εισιτηρίου στο Κάστρο είναι 4 ευρώ ΕΝΩ η ελευθέρη εισόδος έχουν όσοι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες άνεργοι η οσοι έχουν επαγγέλματα  όπως Δημοσιογράφοι Φωτορεπόρτερ Οπερατέρ η εργάζονται στο Υπουργείο πολιτισμού της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ωάριο λειτουργείας και τις τιμές των εισιτήριων επιστεφτείτε την σελίδα του Υπουργείου πολιτισμού.

Το Χλεμούτσι ή Χλουμούτσι ή Clermont ή Castel είναι το ποιο διατηρημένο αρχαιολογικό μνημείο στη Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτείτε.

Η πρόσβαση στο Κάστρο είναι πολύ εύκολη μέσω της εθνικής οδού (Πατρών- Πύργου) στην έξοδο για Λιμάνι Κυλλήνης και της πόλης του Κάστρου.

 

Εσωτερική πέτρινη σκάλαΕσωτερική πέτρινη σκάλαΕξώστης Κάστρου ταράτσαΕξώστης Κάστρου ταράτσαΕσωτερική πέτρινη σκάλαΕσωτερική πέτρινη σκάλαΕξώστης Κάστρου ταράτσαΕξώστης Κάστρου ταράτσα

 

ΟΙ φωτογραφίες έχουν  τραβηχτεί με της φωτογραφικές μηχανές:

Nikon COOLPIX P950 Compact Φωτογραφική Μηχανή 16MP Οπτικού Ζουμ 83x με Οθόνη 3.2" και Ανάλυση Video 4K UHD Μαύρη.

Panasonic Lumix DC-FZ82 Compact Φωτογραφική Μηχανή 18.1MP Οπτικού Ζουμ 60x με Οθόνη 3" και Ανάλυση Video 4K UHD Μαύρη.

Canon PowerShot SX70 HS Compact Φωτογραφική Μηχανή 20.3MP Οπτικού Ζουμ 65x με Οθόνη 3" και Ανάλυση Video 4K UHD Μαύρη.

 

2η είσοδος προς το εσωτερικό του κάστρου2η είσοδος προς το εσωτερικό του κάστρου

Alexios | Video editor | photographer | Chef | Pastry Chef.
Κάστρο, Ηλεία, Ελλάδα
1 comment
Level 9

Re: Κάστρο Χλεμούτσι 2021 (Δήμος Κυλλήνης- Ηλεία)

Really great castle, @Alexios_Greece 

Looks very beautiful and exotic.

Was this a very popular tourist destination in the country?