PANORAWV's post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 6

Koniec Google Map Maker

Ahojte, takze map maker nam konci v marci buduci rok. Ako to bude dalej? Aky bude novy system schvalovania uprav a pridavania novych miest?

Nasiel som len akusi funckiu "missions" na mobilnej aplikacii google maps. Ak to bude len vylucne mobilna zalezitost tak sa google asi zrazil s konom.

 

Ma niekto ohladne toho viac info?

Slovakia
2 comments
Level 8

Re: Koniec Google Map Maker

Ahoj @PANORAWV, jiné informace než na webu nemám. Já Marker ani nepoužívám, jenom jsem do něj občas nahlížel kvůli kontrole. Nová místa přidávám přímo z mapy.

Level 8

Re: Koniec Google Map Maker

ahoj. MapMaker končí (funkčne) už v januári 31. (2017); v marci bude už len definitívne vymazaný ako aplikácia, teda nám zostáva už len niečo vyše mesiaca na posledné úpravy ktoré zatial nejde spraviť cez Mapy, teda hlavne čo sa týka ciest a adresných bodov. čo bude potom, ani srnka netuší. Google síce slubuje nový mapový editor, a dokonca jeden už majú; či to však bude ten finálny, ťažko povedať, lebo v plánoch Google je integrovať editor do mapy, a ten nový, ktorý sme mohli otestovať v jeho alfa-verzii, bol úplne oddelený od Máp, takže nič neni isté. dokonca sú ovela väčšie krajiny než Slovensko a nikdy nedostali ani len MapMaker. tiež neni doriešená otázka bývalých RL. je dosť možné že nebudeme už vôbec. čo logicky znamená že úpravy pôjdu na moderáciu, resp. bude možné posielať len chybové reporty. zmeny údajov môžeš už teraz robiť cez Mapy, a nemusí to byť mobilná verzia, kludne aj cez desktop. popravde sa toho prechodu obávam, po doterajších skúsenostiach s Google. minimálne to neprebehne tak lahko ako mnohí dúfajú  😉