HUMBERTO_V's post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 10

Cristalleries Planell, Barcelona.

Cristalerías PlanellCristalerías Planell

 

Continuant amb els meus descobriments passejant per Barcelona descobreixo les Cristalleries Planell que eren una antiga fàbrica al carrer d'Anglesola del barri de les Corts de Barcelona.
Investigant una mica la seva història em quedo sorprès del que aquí va succeir. Construïda el 1913 per l'arquitecte Josep Graner i Prat per encàrrec de Leopold Planell i Porqueras, la fàbrica va començar fabricant productes de vidre artístic, especialment llums de vidre, essent una de les fàbriques més importants d'Europa i que exportava a Amèrica, fins que va tancar el 1957, quatre anys després de la mort del fundador.

 

Cristalerías PlanellCristalerías Planell


A més, les Cristalleries Planell van ser, el 1925, l'escenari del qual es coneix com la vaga dels nens, una vaga infantil instigada per Francesc Pedra, amb només onze anys, en què els nens de les cristalleries es van rebel·lar contra els abusos i l'explotació infantil que patien.
El solar va ser afectat per la perllongació del carrer d'Europa el 2010, donant lloc a un nou carrer, batejat en honor a l'activista sindical Francesc Pedra Argüelles (1914-2000). La superfície destinada a equipaments va quedar reduïda a una parcel·la triangular d'uns 500 m² amb la construcció d'un nou edifici el 2014 conservant les restes de la façana i alguns elements arquitectònics catalogats.
Actualment, acull l'aula de formació d'adults del districte, la seu del Centre de Normalització Lingüística, l'oficina de proximitat de Barcelona Activa i un espai d'entitats del districte.

 

Cristalerías PlanellCristalerías Planell

 

https://g.co/kgs/fV4qpaV

https://gasmountain.com/blog/
FOLLOW ME ON GOOGLE MAPS
https://goo.gl/maps/nTobaEosxkmA1cvq8
Barcelona, España
3 comments
Level 10

Re: Cristalleries Planell, Barcelona.

Que linda historia, @HUMBERTO_V  y que oportuna por el Día de los Trabajadores. Es increíble cómo la extensión de una calle, le haya quitado tantos metros de superficie.

No entendía la primer fotografía, por lo estrecho de la ochava, hasta que leí la historia.

Gracias por compartirlo.

Saludos desde Uruguay 🇺🇾 🇺🇾 🇺🇾 

Carlos Alonso Giménez
Level 8

Re: Cristalleries Planell, Barcelona.

@HUMBERTO_V en Buenos Aires también tenemos edificios así que generen una ilusión óptica, pronto recorreré la ciudad y sacaré fotos del mismo.saludos.

Level 9

Betreff: Cristalleries Planell, Barcelona.

@HUMBERTO_V 

Interessante Geschichte aber so richtig verstanden habe ich es nicht, vielleicht liegt es an der Übersetzung.

Irritiert hat mich auch das 1. Bild, für mich sieht es nicht wie ein Gebäude aus sondern nur eine Fassade.