Salern's post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 6

Odmeny

Ahoj mám otázku, odkedy je nový systém úrovní miestnych sprievodcov neviem nájsť odmeny k jednotlivým levelom ktoré získavame. má niekto link? Ďakujem

6 comments
Level 10

Re: Odmeny

Taky tu stranku postradam. Par dni po nasazeni novych urovni odkaz na seznam odmen existoval v napovede, ale odkazoval na neexistujici web. Tuhle chybu jsem Googlu nahlasil a nyni tam ten odkaz neni.

Rekl bych, ze Google jeste zadnou aktualni verzi odmen nema. Je to sice trosku zarazejici, ze sice jsou nove urovne, ale dokumentace k nim neni zverejnena. Nicmene cely program LG neni primarne o odmenach a verim, ze jiz brzy nejakou stranku s prehledem zverejni 😉

 

Edit: Napada mne, ze nejvice zakulisniho infa by mohl mit @Myrathor

Anonymous
Not applicable

Re: Odmeny

Domovská stránka programu Local Guides

Local Guides HomepageLocal Guides Homepage

 

 

 

 

Level 4

Re: Odmeny

Přidám se s dotazem, zda existuje někde přehled odměn pro jednotlivé úrovně a ne pouze informace o aktuální odměně pro daný level na úvodní stránce vlastního profilu.

Na stránce s popisem úrovní o benefitech není zmínka. Dle informací z března byly odměny v podobě uložiště na Google Drive zrušeny. Změny/novinky byly avizovány v průběhu roku (Stay tuned for more features and perks to pop up throughout the year.), o změně v levelu 4 byly na fóru informace, ale co další levely? Evidentně nejsem sám, koho to zajímá a odpovědi s odkazem na obecnou stránku nepomohou.

Seznam badges existuje, existuje i seznam perks pro všechny úrovně (pro mě osobně by to bylo motivační)?

Předem děkuji za odpovědi.

Level 6

Re: Odmeny

Osobne si myslim ze odmeny boli motivaciou pre viacerých... osobne som ulozisko ziskal ak je zrusene dufam ze ostane ked uz ho mam, ale suhlasim odmeny niesu vsetko tiez pokracujem aj bez odmien 🙂

 

Level 4

Re: Odmeny

Získané odměny zůstávají za podmínek a po dobu, jak bylo zveřejněno v době jejich vypsání.

A k motivaci malá paralela. Aktivně používám Swarm (a ne, blázen nejsem 😉 ), což je součást původně jednotného Foursquare. Geolokační služby potřebují gamifikaci. Stačí se podívat, co udělalo rozdělení Foursquare na dvě aplikace a zrušení badges. Ty se tam sice vrátily, ale odliv uživatelů to už nezachránilo. V Local Guides ta gamifikace není věru silná a odstraněním jasných perks se situace spíš znepřehlednila.

Budu doufat, že se to bude vyvíjet správným směrem 😉

Level 8

Re: Odmeny

Působí to na mne, že si Google s těmi odměnami zdánlivě neví rady... 😉

ale ve skutečnosti je používá spíš jako marketingový nástroj ve svůj prospěch, kterým popularizuje svoje placené služby a nahání do nich nové lidi. ]:-/


Google sice zvýšil počet úrovní, ale odměna je buď žádná, nebo (level 4 a výše) pro všechny stejná. Navíc - získat dočasnou slevu na filmy nebo navíc 2 měsíce hudby (1 měsíc na zkoušku je pro každého) - to není velké terno. Zejména, když těm, že kdo si to včas nezruší (protože to opravdu chtějí jen jako dárek zdarma), se to začne automaticky strhávat z karty - to je tak trochu podobné praktikám firem jako Česká mincovna nebo Naturamed (první vzorek za poštovné, když včas neodmítnete, budeme vám každý měsíc posílat něco podle našeho výběru za plnou palbu).

Navíc nechci dávat Googlu svoje platební údaje. Takže děkuji, nechci. Zatím mi stačí Deezer a Spotify ve free verzi + Radio Paradise.

 

Z předchozích odměn byl zajímavý 1 TB Google drive (i když jen) na dva roky - to bylo k něčemu. Všechno ostatní byly spíš dárečky pro Google, jak z lidí dostat zpětnou vazbu, případně je víc uvázat ke službám Google.

 

Osobně si myslím, že na tomhle principu "uplácení" odměnami to nemůže dlouhodobě fungovat. Uživatelé musí svůj obsah poskytovat proto, protože prostě chtějí. A chtít mohou proto, že samotné poskytnutí obsahu je výhodné i pro ně a v jejich zájmu. Za časů Panoramia to byl ten pěkný pocit, že se na své fotky mohu podívat na Google Earth a mapách (a snadno je tam najít). A že je tam uvidí i jiní lidé. Že získám pro své publikované fotky neomezené úložiště (fotky se ukládaly v kvalitě originálu). Že z mých fotek vznikla na Panoramiu pěkná galerie, kterou jsem mohl organizovat pomocí tagů, sdílet, diskutovat o publikovaných fotkách, vytvářet si vlastní seznamy oblíbených fotek a fotografů...

Pak to "zkazili" soutěží o ceny - která sice zvýšila provoz na samotném Panoramiu (lidé se snažili propagovat své soutěžní fotky = spamovali). Sice se víc komentovalo, ale řadu lidí to vyhnalo. 

Nic z toho pro fotky posílané do Local Guides neplatí (snad až na ten neomezený úložný prostor... ale k čemu mi je, když je problém vlastní odeslanou fotku dohledat?)