maila7's post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 8

Automatické vyhledání fotek k místu

Jak už to u Googlu poslední dobou bývá, navrch mají mobilní aplikace, takže nové možnosti, uživatelské rozhraní a funkce obecně jsou dostupné pouze v aplikaci pro mobilní telefon se systémem Android, pak iOS, daleko možná další systémy a pak někde vzadu je desktopová/webová verze (na nový kalendář, umožňující přidávat cíle a připomenutí čekáme již více než rok :/).

Překvapením tedy pak je, pokud webová aplikace umožňuje něco jiného, přínosného, oproti mobilní aplikaci.

A právě na takovou funkci můžete narazit i v mapách Google, kde při zobrazení nabídky "Vaše příspěvky" je na kartě "Zapojte se" možnost vyhledání vašich fotografií dle lokace, možná i názvu a obsahu. Osobně jsem tam nalezl starší fotky, ještě z doby, kdy sám velký Google ani neuvažoval o programu Local Guides :), a tyto stačilo jen označit a nahrát - snadný to bod.

PC.PNGpc2.PNG

I když mobilní aplikace nabízí další a vlastně více možností dle navštívených míst z vaší polohy, recenze a podobně, možnost detekce z Fotek Google jsem tam nenalezl.

mobil.png

Znali jste zmiňovanou funkci webových map Google?

Upravujete mapy převážně v mobilu nebo na PC?

Já tedy převážně na PC, ale přiznám se, díky novým funkcím sahám čím dál více po mobilu z důvodu zaostávání webové verze.

1 comment
Level 5

Re: Automatické vyhledání fotek k místu

ahoj, já to střídám. Něco dělám na pc - přidávání míst... a na mobilu píšu recenze...