Yerel Rehberler İstanbul Tanışma

Herkese merhaba, harita, grup, topluluk derken sonunda Forumumuza da kavuştuk. Öncelikle herkese hayırlı olsun :slight_smile: Google Yerel Rehberler olarak herkes kendi çapında gönüllülük ilişkisi üzerine buraya katkıda bulunuyor. Ben de aslında Yerel Rehberliği önceden bilmeme rağmen geç keşfedenlerdenim. Google ürünleri ile uzun zamandır işim gereği ilgiliyim. Şu anda Google Güvenilir Fotoğrafçı programında Top Contributor fotoğrafçıyım. İşletmelerin 360 derece sanal tur fotoğraflarını çekip My Business hesaplarında yayınlıyorum. En yakın zamanda İstanbul’daki arkadaşlarla bir araya gelip yüz yüze tanışmayı da istiyorum. Haydi sizleri tanımayı sabırsızlıkla bekliyorum!

48 Likes

verdim KUDO’nu, ben hobi olarak takılıyorum :slight_smile: aklıma geldikçe olduğum yerdeki mekan vs kontrol edip düzeltme yapıyorum. siz baya pro olmuşsunuz :slight_smile:

11 Likes

@HarunM wrote:

verdim KUDO’nu, ben hobi olarak takılıyorum :slight_smile: aklıma geldikçe olduğum yerdeki mekan vs kontrol edip düzeltme yapıyorum. siz baya pro olmuşsunuz :slight_smile:

Benim hobim sonradan işim oldu :slight_smile:

14 Likes

Yukarda dedikleri gibi baya pro olmuşsunuz :). Bende hobi olarak takılıyodum. İnşallah geliştirir Google ile yürür gideriz :))

11 Likes

Herkese selam,

Bende İstanbul’dan yeni katıldım. Bilişim Teknolojileri üzerine bir ofisim var. Web Sitesi, BT Danışmanlığı vb. işlerle uğraşıyorum. Bende hobi olarak girdim.

9 Likes

Merhaba :slight_smile: Ben işim gereği sürekli geziyorum ve gittiğim yerlerin resimlerini ve diğer bilgilerini google maps ile paylaşıyorum. İnsanlar bu sayede bir yerlere giderken daha sağlıklı karar veriyor. Katkıda bulunmaya devam…

11 Likes

Merhaba,

Ben de normalde diğer portallarda mekanlar/yerler hakkında yorum yapıyordum. Google ın da böyle bir servisi olması sevindirdi açıkcası. Şimdiye kadar Türkiyede rehberler üzerinden bir etkiliğe rastlamadım ancak ortaklaşa bir etkinlik düzenleyebiliriz kendimiz. Toplanzi vb gibi sitelerde de benzer grupların etkinlikleri yapılıyor.

9 Likes

Maalesef Google Türkiye’de Adwords ve Work dışında bir ekip bulundurmuyor. My Business, Google+, Local Guides vb. doğrudan işin içinde para olmayan servisleri için maalesef Türkiye üvey evlat. Dolayısıyla tüm dünyada önem verdiği Local Guides konusunda, Türkiye’de yanlız bırakılmış durumdayız. Aslında bu çalışma için Google’ın bu işi destekleyen bir ekibi olmalı. Google’ın harita servislerinde gelecek planları için bu bilgilerin doğruluğu ve güncelliği hayati önem taşıyor. Bu iş için geçtiğimiz aylarda büyük bir ekip Istanbul’da iş yerlerini dolaşıp harita bilgileri güncelleyecekti. Şimdi ise kimseye faydası olmayan saçma sapan yarışmalarla insanları motive edip harita bilgilerimizi güncelleyin diyorlar. Açıkçası bilgileri güncelliyoruz, kontrol eden yok, sebebini anlamadığımız şekilde reddediliyor, Onaylı bir işletme kaydınını 5 kişi kapalı işaretlese firma kapalı işaretleniyor, açtırana kadar akla karayı seçiyorsunuz. Bu konuda dinleyince haklı gerekçeleri olduğunu görüyorsunuz, her şeyin içine ettiğimiz gibi bu işinde içine etmiş durumdayız. Özellikle seocular, taşımacılar, tesisatçılar vb hizmet erbabı her yere yalan yanlış kayıtlar bırakıyor ve bir ekip de bunları tespit edip silmekle uğraşıyor. Nerdeyse tüm dünyada aktif olan mapmaker servisi Türkiye’de bu sebeple kapalı. Açıkçası ben böyle bir toplantıyı her ay belli bir tarihte ortak bir noktada yapmak istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlar olursa özellikle katılım konusunda, sevinirim. Malum bu toplantıların en büyük sorunu katılım azlığı :slight_smile:

26 Likes

Abi çok karışık bu yerel rehberler ya elimizde bir dünya fotoğraf var neredeyse şehri adım adım fotoğrafladık, bu yoruma gelene kadar canım çıktı. Bu yerel rehberi üniversite gibi okumak lazım. Bir foto yükleyeceğiz kırk tane linke tıklıyoruz. Bana göre dünya üzerinde türkiyeyi ve yaşadığımız şehir istanbulu ön plana çıkarmalıyız. Ben yazı ve Fotoğraf manyağı bir adamım. Bi dünya veri yüklerim ama dediğim gibi bir bulabilsem asılıcam envanterlere…

10 Likes
  • Kapanan bir yer için de google’ı inandıramıyoruz.Mesela Meydan Merter avm kapanalı kaç hafta oldu hatta yıkımı başladı bu yer kapalı düzeltme girişi yaptım uygulamadı.Tekrar yolladım bakalım bu sefer ne olacak?
  • Map maker müthiş bir uygulama ama bizim kullanamıyor olmamız üzücü.
7 Likes

Bu ay içinde, Mümkün olursa önümüzdeki hafta içi veya sonu İstanbul’da bulunan yerel rehberler ve street view fotoğrafçılarının yer alacağı geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? katılım durumunuz ne olur? Konum olarak Taksim veya Kadıköy düşünüyorum.

6 Likes

Bir aksilik çıkmazsa her iki lokasyon da benim için uygundur.

5 Likes

ben katılabilirim bilgi ve fikir alışverişi yaparız, bir şeyler öğreniriz fenamı?

@ErdoganAktas wrote:
Bu ay içinde, Mümkün olursa önümüzdeki hafta içi veya sonu İstanbul’da bulunan yerel rehberler ve street view fotoğrafçılarının yer alacağı geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? katılım durumunuz ne olur? Konum olarak Taksim veya Kadıköy düşünüyorum.

5 Likes

27 Kasım Istanbul Yerel Rehberler buluşmasını Suadiye’de yapıyoruz. Ektinlik bağlantısı ve detaylı bilgiler burada yer alıyor.

https://plus.google.com/u/0/events/coqqv58900r486jiemsto5rvi8c?authkey=CMfQ3bfP0Z7DRg

4 Likes

buluşma tertip etsek katılmaya çalışırız esasında. çok yeniyiz hobi olarak takılıyoruz lakin ilerledikçe eğlenceli bir hal alabilir gibi geliyor.

6 Likes

Arkadaşlar Google Grubumuza katılın etkinliklerimizi ve duyurularımızı takip edin. Bundan sonra sık sık buluşmalar düzenlenecek, gelişmeler hakkında haber veriyor olacağız. https://plus.google.com/u/0/communities/108794812254874669379

4 Likes

Gideceğim bir mekana için 10 ayrı siteye bakmaktan youldum. google bunu geliştirebilirse şahane olur hem gideceğim yerin lokasyonunu göreceğim hem o yerle ilgili yorumları okuyacağım hemde yoğun olduğu saatleri göreceğim tam anlamıyla uygulanırsa şahane olur

13 Likes

Arkadaşlar merhaba, Yerel Rehberlik hakkında merak ettikleriniz, ne yapılacağını bilmediğiniz ya da daha iyi ne yapabilirim dediğinizi görüyorum. En çok da buluşma talepleriniz oluyor. Burada farklı başlıklar altında pek çok konu görünüyorum. Tahminimce burada yapılan duyuruları geç görüyorsunuz ya da takip etmiyorsunuz.

Biz buluşmalarımızın 2. sini dün Istanbul’da yaptık. Farklı organizasyonlar toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Ancak katılım bekliyoruz. Bu toplantıları az kişiyle yapınca organizasyonlar anlamsız oluyor. Ben Google Partners ajansı olduğum için elimde bol bol Google Promosyon ürünü bulunuyor. Buluşmalarımda bunları dağıtarak sadık katılımcı kitlesi de oluşturmaya çalışıyorum. Yerel Rehberlerin işletmeler için önemli olduğuna inanıyorum. Her bölgede Yerel Rehberlerin tanışması, birlikte organizasyon düzenlemesi sadece Google Maps için değil, sizin içinde, işletmeler için de önemli bir prestijdir. İşletmeler için yapılan uzun yorumlar, paylaşılan fotoğraflar, o işletme hakkında verdiğiniz özellik bilgileri bu işletmelerin arama sonuçlarındaki görüntülenmelerini, arama sonuç sıralamasını da etkilemektedir. Google da arama sonuçlarında ilk sıralarda görünmenin işletmeler için ne kadar değerli olduğunu anlatmama herhalde gerek yoktur. Dolayısıyla Yerel Rehberlik şu an sadece seocuları, nakliyecileri, tesisatçıları, taksicileri ilgilendirse de bu önemli aracı art niyetli kullananların önüne geçip gerçek anlamda gücümüzü göstermek gerekiyor. İşte bu yüzden yerel rehberlikte uzman arkadaşlar şehirlerinde toplantılar düzenlesin birlikte güçlü hareket edelim.

Google Gruplarımıza üye olun ve aktif olarak katılım gösterin.

11 Mart Istanbul Buluşması Fotoğraflar: https://goo.gl/photos/wgJoktNsAugV2zbk7

Local Guides Istanbul Grubumuz: https://plus.google.com/u/0/communities/103439552293378371293

Local Guides Türkiye Grubumuz: https://plus.google.com/communities/108794812254874669379

Street View Trusted Türkiye Grubu: https://plus.google.com/communities/116510957596805101752

Facebook Grubu: https://www.facebook.com/groups/674666879366114/

6 Likes

Ben de etkinliklere katılmak isterim. Google haritaların SEO’da hatalı kullanılması ve suistimal edilmesi beni üzüyor. SEO eğitimleri veriyorum, bu nedenle konuya onu dahil ettim

3 Likes

Merhaba @DogansarH verileri yuklemede ne gibi soranlar oluyor. Belki yardimimiz olur

3 Likes