Dostałem i przeczytałem właśnie wiadomość od Google dotycząca wiarygodności map.
Google prosi nas w niej byśmy stawiali na szczerość, kierowali się szacunkiem, nie czerpali korzyści z wystawiania opini. Zgadzam się ze wszystkim, nie pasuje mi za to blokowanie opinii które moim zdaniem spełniają wszystkie zasady a mimo wszystko nie są publikowane. Zwykle brak publikacji tłumaczony jest złamaniem regulaminu, ale jest to tak ogólne stwierdzenie że właściwie niczego nie tłumaczy. Miałem kiedyś opinie która zmieniałem kilkanaście razy aż wreszcie została opublikowana ale ja do tej pory nie wiem dlaczego była blokowana i tak samo nie wiem dlaczego w końcu algorytm ja wposcil do map. Ja zwykle piszę opinie gdy pojadę w nowe miejsce, zjem coś czego nie jadłem wcześnie lub coś mnie bardzo zaskoczy w miejscu które zwykle odwiedzam. Nie mam w zwyczaju iść na rekord jeżeli chodzi o liczbę zdobytych punktów czy odznak, moje opinie więc są bardzo oddalone od siebie w czasie, ale jak już zaczynam to wystawiam ich dużo. Myślę że czasami algorytm nie wie co zrobić z taką płodnością która powstaje powiedzmy w czasie jednego lub dwu dni i mnie odcina. Coś takiego tak sądzę mnie się przytrafiło.
Czy macie podobne doświadczenia? I co by tu zrobić by to nas nie spotykało?
1 Like