Merhaba Yerel Rehberler!
Bir çoğunuzun zaten bildiği gibi (bkz: Yerel Rehber Yarışması: Yeni bir proje için logo) bizler için sıkıntı olan bir konu için Dünya Genelinde bir proje üzerinde çalışıyorum
Proje plastik kirliliği ile ilgili. Bir yandan proje için logo çalışması yaparken, bir yandan da “gerçek” adımı atarak başlayabiliriz.
Aklınızda bulunsun, başlamadan önce "Connect’in beş temel değeri " günlük aktivitelerde daima kılavuzumuz olmalı
[DÜZENLEME] LocalGuidesCleanTheWorld - Adım 1 - Eğitim , Yerel Rehberler Dünyayı temizliyor - Bir Yerel Rehber Projesi’nin parçasıdır - Projenin tamamı için linke tıklayınız.
Adım 1) Eğitim
Neden Eğitim?
Çevredeki terkedilmiş, hafif, küçük plastik ürünler rüzgar ve yağmurlar aracılığıyla nehirlere doğru yolculuğa başlar ve oradan da denizlerle - okyanuslarla buluşarak seyehatini tamamlarlar. Bu problemden bir çok insan haberdar bile değil ve hali hazırda onlarca ülke plastik kirliliği ile mücadelede iyi organize olamamıştır. Atılacak ilk adım bu konuyla ilgili çocuklarda farkındalık yaratmak olmalıdır çünkü bugünün çocukları yarının büyükleri olacaktır.
Neden Yerel Rehberler?
Öğrencilerle buluşmalar olsun, plastik kirliliği tehlikesini açıklamak olsun, plastiklerin toplanması ve geri dönüştürülmesinin ne kadar kolay olduğunu göstermek olsun, bunların hepsi için Yerel Rehberler iyi bir eğitim / bilgi kanalı olabilir. Çünkü Yerel Rehberler çocuklardır, öğrencilerdir, öğretmenlerdir, ebeveynlerdir (ve hatta büyükanne ve büyükbabalardır)
Neler yapabiliriz?
Inanın, çok şey yapabiliriz. Eğitim o kadar büyük bir konu ki, farklı farklı bölümlere ayırmamız gerekecek:
Aklımdaki fikrii açıklayacağım ve sizden gelen dönüşleri zevkle dinleyeceğim.
Bence Yerel Rehberler eğitim için çok şey yapabilir
- Üniversitedeysek, Plastik kirliliği hakkında bir araştırma yapabilir ve paylaşabiliriz.
- okulllarda kullanılacak eğitim materyali hazırlayabiliriz
Yaşa bağlı olarak, farklı malzeme türleri tabii ki.
- Okullarda, okulla birlikte aktiviteler yürütebiliriz
Yaşa bağlı olarak, farklı aktiviteler tabii ki.
Bunu nasıl yapabiliriz?
Açık nokta burası, tam da yazının amacı da bu
Bu konuda, dünyanın farklı yerlerinde insanlardan bazı geri dönüşler aldım
Yazıdaki zorluk: deneyimleri, fikirleri paylaşmak adına birlikte çalışmak ve üretmek içinse bir veya daha fazla çalışma grubu oluşturmak:
- Okulda ve buluşmalarda gelecekteki etkinlikler için kullanılacak eğitim materyali
Tabii ki her türlü materyal harika olur fakat okul öncesi ve ilkokul için özel bir isteğim olacak, çünkü bu tür bir süreç en baştan başlayarak yürütülmeli.
- okullarda, okul desteği, öğrenciler ve aileleriyle yürütülecek faaliyetler hakkında fikirler
Yineliyorum, tabii ki her türlü materyal harika olur fakat okul öncesi ve ilkokul için özel bir isteğim olacak
Bu süreç ne zaman sona erecek?
Bu bölüm için bir “bitiş tarihi” yok, fakat elbette, bazı adımlara ulaşmak için kendimize birkaç hedef vereceğiz materyallerin, bir sonraki okul etkinliğinde kullanılması gibi.
İşte buradayız, daha iyi bir dünya çizmeye hazır mısınız?
İnsanları etiketlemek benim için normal bir şey değil ama bunu yapmak için şu an gerçekten bir nedenim var;
@ ta target=_blankrget=_blankbr14n ve @ ta target=_blankrget=_blankIlankovanT’a fotoğraflar için teşekkür ederim ( ve tabi daha fazlası için de)
Birkaç yerel rehberi de bu sohbete dahil etmek istiyorum
@ ta target=_blankrget=_blankJulien44’e, teşekkür ederim "Logo çocuklarla konuşmalıdır"
@ ta target=_blankrget=_blankMelizzaNeon’a, teşekkür ederim “işimin bir kısmı çocukları iklim değişikliği konusuna katmaya yardımcı oluyor”
@ ta target=_blankrget=_blankDavidTito’ya, "çocuklarımın okuluyla konuştuğu" için teşekkürler
@ ta target=_blankrget=_blankKarenVChin, @ ta target=_blankrget=_blankNunungAfuah, @ ta target=_blankrget=_blankAlejandraMaria - Eğitim hakkında konuşmak istediğinizi biliyorum ve bu konuda deneyiminize ihtiyacım olduğu aşikar
Daha fazla kişiyi etiketlemek istiyorum, ancak umarım her durumda kendileri gelirler. (hoş gelirler).
Google Yerel Rehberler Takımına da teşekkürler, umarım bu yazı hoşunuza gider ve siz de deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsınız. Son etiket hakkım kaldı ve onu da @ ta target=_blankrget=_blankTraciC’i etiketleyerek kullanıyorum.
Herkese Teşekkürler
Ermes
(Çevirmen notu: Yanlışım varsa lütfen uyarın, düzelteyim)