Скульптуры: 🇸🇰 Славакія, Браціслава - Жанравая гарадская скульптура Чуміл

Жанравая гарадская скульптура Чуміл

Чуміл - жанравая гарадская скульптура якая адлюстроўвае сантэхніка, які выглядае з адкрытага люка каналізацыі і глядзіць на прахожых з узроўню дарогі. Аўтар - скульптар, акадэмічны жывапісец, графік і мастак Віктар Гулік. Скульптура створана ў рамках праекта рэканструкцыі цэнтра Браціславы. Выява сантэхніка-назіральніка ўсталявалі 26 ліпеня 1997 года. Адкрыццё скульптуры прайшло на мерапрыемстве “Korzo party” у гонар абнаўлення пешаходнай зоны. Па сцвярджэнні аўтара, Чуміл нічога не сімвалізуе, не ўяўляе нікога з калі-небудзь якія жылі, не звязаны ні з якімі падзеямі, і створаны толькі, каб ажывіць Стары горад, але незалежна ад задумы аўтара, вакол Чуміла ўзнікаюць шматлікія гісторыі - якія апісваюць біяграфію меркаванага прататыпа , так і абяцаюць шчасце пасля пагладжвання Чуміла па галаве.

У 1999 годзе скульптуру адзначылі спецыяльна вырабленым знакам, які нагадвае дарожны. На знаку намаляваны Чуміл і пад ім надпіс на англійскай мове “MAN AT WORK”. Прычынай устаноўкі знака былі дзве дарожныя аварыі, у якіх скульптура была пашкоджана. Знак прызначаны для прыцягнення ўвагі як турыстаў, так і вадзіцеляў транспартных сродкаў, якім дазволена перамяшчэнне па пешаходнай зоне.

TravelBlogTTM

14 Likes

Me gusta mucho este tipo de contenido, gracias por compartir tu experiencia, saludos desde Colombia

3 Likes

@Carlos23_1

Дзякуй за водгук і падтрымку.

У кожнай краіне ёсць славутасці міма якіх мы праходзім у сілу недахопу часу, спрабуючы наведаць хаця б асноўныя славутасці.

2 Likes

Hallo,

Ein weiterer wunderschöner

Beitrag.

Danke fürs Teilen :sun_with_face:

2 Likes

@Calla57

Дзякуй за вашыя водгукі і падтрымку.

Як і ў шматлікіх вандроўцаў, у мяне няма часу перабіраць фатаграфіі і аналізаваць убачанае і пачутае. Ёсць магчымасць зрабіць гэта на Google Maps і тым самым унесці свой уклад у развіццё Google Maps. З цікаўнасці я зайшла на Local Guides Connect і ўбачыла супольнасць выдатных энтузіястаў, якія кахаюць і ўяўляюць свае краіны ці дзеляцца ўражаннямі ад вандраванняў. Спадзяюся, што мая інфармацыя будзе цікавая і карысная.

2 Likes