๐“–๐“ช๐“ต๐“พ๐“ผ๐“ฝ๐“ฎ ๐“ฌ๐“พ ๐“ซ๐“ป๐“ช๐“ท๐”ƒ๐“ช ๐“ญ๐“พ๐“ต๐“ฌ๐“ฎ ๐“ผ๐“ฒ ๐“ผ๐“ธ๐“ผ ๐“ญ๐“ฎ ๐“ป๐“ธ๐“ผ๐“ฒ๐“ฒ

Ceva usorโ€ฆ (dupa masa de Craciun)

Compozitie: 300g faina se amesteca cu 200g branza dulce (branza proaspata de vaci) si 3 oua, se mai dauga un praf de sare, bicarbonat de sodiu, unul de piper si nucsoara. Dupa ce s-a omogenizat compozitia cu furculita intr-un castron se imparte in 8 parti egale si se fac rulouri cu un diametru de aprox 3cm si se taie in fasii late de 0.5cm si se fierb in apa clocotita cca. 12 minute si se strecoara.

In paralel se face un sos usor cu cativa catei de usturoi taiati felii aruncatii in tigaia cu ulei incins care se stinge cu o cana cu suc de rosii, boia de ardei dulce. La final se arunca si cateva frunzulite de busuioc (de preferinta proaspat) si putina sare. Pentru un gust dulce-acrisor se poate adauga o lingurita de miere.
Stropesti pastele din farfuria intinsa cu sosul usor si razi putin parmezan sau cascaval.

21 Likes

Hi @cristi_mo ,

Thank you for sharing your post with us. Iโ€™ve been living in Romania a few years ago but never had the chance to try the paste cu branza dulce. Is this a traditional dish? Do you always prepare it as an after Christmas meal?

Maybe one day, I will try to make it at home, and I will share my results with you.

1 Like

@InaS It is not traditional in Romania, but in my family :grinning:

2 Likes

Thank you for your reply @cristi_mo . And by the way, donโ€™t forget to tag me, just type @ before my name. This way I receive a notification that you replied.

To get familiar with the topics on the forum, and find various ways to engage with the community, you can check out 14 helpful tips for using Connect and What are Connect topics?.

As well, you can tell us a bit more about yourself in our monthly topic Introduce Yourself - January 2020.

Hope to read more posts from you!

2 Likes

@InaS OK! :wink:

2 Likes

Salut @cristi_mo

Din ce zona a tarii provine reteta culinara ?

Este ceva traditional ?

Sau este o reteta facuta de tine ?

Multumesc mult.

4 Likes

@To_paul Este facuta de mine

1 Like

Banuiesc ca este gustoasa ,am sa incerc sa o prepar si eu @cristi_mo , dar nu stiu ce o sa iasa

Multumesc mult

4 Likes

@To_paul trebuie consumata imediat :grinning:

1 Like