Кръстова гора в Родопи планина

Поздрави от Кръстова гора, едно от уникалните енергийни и свети места в България.

Празникът на Кръстова гора е на Кръстов ден 14 септември. Но през цялата година идват хора от различни краища, да търсят изцеление. Свещено място. В храма има частица от мощите на Господ.

Целият комплекс е изграден с дарения. Разполага и с леглова база.

19 Likes

Здравейте @ValenciaBG ,

Благодарим за прекрасните снимки и описания!

За първи път ли посещавате Кръстова гора? Били ли сте на 14 септември, когато хората пренощуват в палатки там? Аз лично все още не съм ходила, но много мои познати са ми разказвали, че наистина е магическо място, особено на този ден.

Ако имате желание, може да добавите още снимки от местността както и описания. В тази статия може да намерите полезни съвети за постване в Connect: 14 helpful tips for using Connect.

1 Like

Здравейте** @PoliMC **

най-накрая имам достъп в Connect и мога да ви отговоря. Да, била съм няколко пъти на Кръстова гора. И веднъж на празника Кръстов ден на 14 септември 2004 г. Прекарахме нощта на открито, под звездите и бяхме част от водените от църквата празненства.

Мястото е силно енергийно, на 14 септември е Равноденствие и вярата води тук много хора. Природата е много красива, сред величествени планини и високо в планината попадаш на това магично място.

Интересен факт е, че тогава навсякъде имаше в изобилие мънички камъчета по които откривахме кръстчета.

Отново и отново бих посетила Кръстова гора. За здраве, изцеление, смирение и възторг.

1 Like

Здравейте @ValenciaBG ,

Благодаря Ви за отговора!

Чудесно е, че сте посетили това велико място на този прекрасен ден. Аз все още не съм ходила там, но другата година на 14 септември обмислям да го посетя. Чувала съм прекрасни неща за това място и как много мои познати са се излекували.

Невероятно е, че сте открили камъчета с кръстчета на тях, предполагам, че човек доста се зарежда след такова посещение.

Пожелавам Ви хубав уикенд!