שלושה מאכלים ישראלים שעזרו לי להתגבר על הפחד שלי ממאכלים לא מוכרים

בשנת 2000 עלינו ארצה מבולגריה ונשארתי למשך שבע שנים. פחדתי כל כך, מהדברים החדשים, מהאנשים, מהמקומות הלא מוכרים ובמיוחד מהאוכל. אני לא בן-אדם שאוהב לטעום דברים חדשים, אני בסדר עם הדברים המוכרים (שהם לא כל כך הרבה).

והנה סוף סוף הגעתי לפנימיית אלוני יצחק (כיתה ז’), מקום קסום, מקום שנותן לך הרגשה של משפחה, כאילו לא נפרדתי מאמא. זה היה המקום שבו טעמתי אוכל ישראלי בפעם הראשונה.

נכנסתי לחדר שבו הייתי אמורה לגור, עזבתי את כל הדברים ורצתי לחדר האוכל, כי היה זמן לארוחת צהריים. נכנסתי לחדר ענק, מלא שולחנות וכסאות, בסך הכל עבור בערך 450 תלמידים וצוות.

התיישבתי על אחד הכיסאות, לאחר כמה דקות החדר התמלא בתלמידים ולאחר מכן נכנסו כל המורים ומדריכים. צוות חדר האוכל התחילו לחלק לנו את הארוחה, זה היה שקשוקה. זה היה המאכל הראשון שטעמתי בישראל והוא הפך להיות האהוב עליי, הוא דומה למאכל בולגרי שנקרא מיש-מאש. מכינים אותו עם ירקות וביצים, בדיוק כמו שמכינים שקשוקה.

כמה ימים לאחר מכן היה יום שבת ולא תאמינו מה טעמתי…… שיפודי עוף עם המון תבלינים וסלט ירקות, וזה הפך להיות עוד מאכל אהוב עליי, אפילו היום אני מכינה אותו לילדים שלי בימי שבת. עוד מאכל דומה למאכל בולגרי. בבולגריה אנחנו מכינים שיפודי עוף או חזיר עם סלט שנקרא “שופסקה סלטה”. ההבדל בין שני המאכלים הוא שבישראל לא אוכלים חזיר,לכן אני הייתי אוכלת שיפודי עוף וההבדל בסלט הוא שבסלט הבולגרי מוסיפים גבינה בולגרית ובסלט הישראלי לא מוסיפים, כי אז הארוחה לא תהיה קשרה. קשרות זה חלק מחוקרי התזונה הדתיים היהודיים. חוקים אלה אינם מאפשרים הצריכה של כמה סוגים של בשר או ערבוב מוצרי חלב עם בשר. עם זאת, המנה הייתה מדהימה, עם כל התבלינים ובשר רך. בהחלט שווה לנסות!

בגלל שלמדתי בפנימיה, פעם בשבועיים היינו הולכים הביתה. כל פעם כשהייתי בבית, ביום שבת בערב אני ואמא שלי היינו הולכות לקניון והיינו אוכלות פלאפל עם סלטים. הפלאפל היה עשוי מחומוס וכמה תבלינים. אני בהחלט יכול לומר שזה המאכל האהוב ביותר שלי אפילו היום.

בבולגריה אין דבר שאני יכולה להגיד שהוא דומה, אבל לאחרונה יש המון מקומות שהתחילו להכין פלאפל, לצערי אבל הטעם בכלל לא אותו דבר. אני חושבת שחסרים התבלינים הישראלים והמיוחדים.

בכל מקרה מידיי פעם כשאחי חוזר מישראל הוא מביא לי ולאמא פלאפל מישראל ותאמינו לי אני מחכה לימים האלו כמו שילד מחכה למתנות.

הודות לשנים שביליתי בישראל, למדתי להתגבר על הפחד שלי לטעום מאכלים חדשים ולנסות דברים חדשים. האם אי פעם היה לך ניסיון דומה? איזו מנה חדשה ניסית, והיא הפכה לאחת האהובים עליך?

190 Likes

yummy, thks for share

3 Likes

Yes, I really like to try new dishes while traveling. I like hummus, shakshuka, guacamole, tom yam. Do not list all! What I like, sometimes I cook at home. But, of course, the taste is not quite that. Local products and spices have their own taste.

6 Likes

Hey @MoniV ,

I don’t think I have ever tried shakshuka before but it looks delicious. Can you recommend a nice restaurant in Bulgaria where they serve this interesting dish?

Just recently I went on a desert safari in Dubai and after the adventurous dune bashing I had a nice barbecue buffet dinner at one of the desert camps there. I had the chicken and minced lamb skewers, tabbouleh salad, tomatoes and cucumbers, hummus and baba ganoush. There were no dairy products and now I know the reason why.

7 Likes

Hi @MoniDi ,

Thank you for the comment :slight_smile:

I think there is an Israeli restaurant in Sofia called “Jerusalem”, but I didn’t visit the place. If you want I can also give you the recipe for Shakshuka, but as @Victoria_v already mentioned, local products and spices have their own taste.

P.S.: @MoniDi , the skewers look very delicious, I think that they might be similar to those that are served in Israel.

3 Likes

@MoniV I want a recipe! I cook this dish at home sometimes. It is interesting for me to compare and maybe something to change.

3 Likes

Hi @Victoria_v ,

Shakshuka recipe for 2-3 people:

Ingredients:

• One large chopped onion.
  • 4 medium-sized tomatoes cut into cubes.
  • 1/2 pepper cut into cubes.
  • 3-4 crushed garlic cloves.
  • 1 tablespoon tomato paste
  • 4 eggs.

How to prepare:

1. Heat a wide skillet with 1-2 tablespoons of oil and fry the chopped onion until lightly golden. Add the tomatoes, the peppers and the garlic, add a little salt and simmer for a few minutes until the pepper is slightly softened (stir occasionally).
  2. Add the tomato paste and season with salt, pepper and paprika. Leave it to simmer for few more minutes and add the eggs.
  3. Keep cooking it on low heat until the desired egg consistency is obtained.
3 Likes

@MoniV Thank you, I cook the same way. Just adding parsley. Here is a photo.

2 Likes

Boa tarde! a vossa excelência é árabe ou muçulmana?GuilhermeWalladares​:joy::blush::smiling_face:

1 Like

?מה עם החומוס

1 Like

Hi @MoniV ,

Thanks for your detail post with colorful food photography.

Thanks again.

#LetsGuide

6 Likes

Thank @MoniV for your experience of yout post…

1 Like

היי @RichiGrigoryan ,

אני מסכימה שחומוס הוא מאכל ישראלי נפוץ, אבל הוא לא מהמאכלים האהובים עליי, בגלל זה לא צירפתי אותו.

אשמח אם תשטף איתנו את דעתך :slight_smile:

דבר כזה עד לא שמעתי בארץ. אבל זה בסדר אני למשל לא אוכל דגים. מה תגיד על לבנה ?

1 Like

היי @RichiGrigoryan ,

כן, אני יודעת שזה מאוד מוזר, הרבה חברים שלי אמרו לי את זה חחחחח.

לבנה טעמתי פעם וזה היה בסדר, אהבתי :).

מה איתך? מה הוא המאכל האהוב עליך?

זה יכול להיות מוזר אבל אני אוהב כוסכוס. עם סלט ירקות.

וכמובן אין כמו שווארמה של ארץ.לא פגשתי משהו דומה בשום מקום.

1 Like

היי @RichiGrigoryan ,

מסכימה לגמריי לגביי השווארמה של הארץ, אין דבר כזה בשום מקום בעולם :slight_smile:

ולגביי הכוסכוס עם סלט ירקות, זה בכלל לא מוזר, גם אני וגם הילדים שלי מאוד אוהבים את זה.

1 Like

2 Likes

first looks like ukrainian borsh))

3 Likes

Thanks for sharing @MoniV I love the dishes those you shared… :kissing_heart:

3 Likes