בשנת 2000 עלינו ארצה מבולגריה ונשארתי למשך שבע שנים. פחדתי כל כך, מהדברים החדשים, מהאנשים, מהמקומות הלא מוכרים ובמיוחד מהאוכל. אני לא בן-אדם שאוהב לטעום דברים חדשים, אני בסדר עם הדברים המוכרים (שהם לא כל כך הרבה).
והנה סוף סוף הגעתי לפנימיית אלוני יצחק (כיתה ז’), מקום קסום, מקום שנותן לך הרגשה של משפחה, כאילו לא נפרדתי מאמא. זה היה המקום שבו טעמתי אוכל ישראלי בפעם הראשונה.
נכנסתי לחדר שבו הייתי אמורה לגור, עזבתי את כל הדברים ורצתי לחדר האוכל, כי היה זמן לארוחת צהריים. נכנסתי לחדר ענק, מלא שולחנות וכסאות, בסך הכל עבור בערך 450 תלמידים וצוות.
התיישבתי על אחד הכיסאות, לאחר כמה דקות החדר התמלא בתלמידים ולאחר מכן נכנסו כל המורים ומדריכים. צוות חדר האוכל התחילו לחלק לנו את הארוחה, זה היה שקשוקה. זה היה המאכל הראשון שטעמתי בישראל והוא הפך להיות האהוב עליי, הוא דומה למאכל בולגרי שנקרא מיש-מאש. מכינים אותו עם ירקות וביצים, בדיוק כמו שמכינים שקשוקה.
כמה ימים לאחר מכן היה יום שבת ולא תאמינו מה טעמתי…… שיפודי עוף עם המון תבלינים וסלט ירקות, וזה הפך להיות עוד מאכל אהוב עליי, אפילו היום אני מכינה אותו לילדים שלי בימי שבת. עוד מאכל דומה למאכל בולגרי. בבולגריה אנחנו מכינים שיפודי עוף או חזיר עם סלט שנקרא “שופסקה סלטה”. ההבדל בין שני המאכלים הוא שבישראל לא אוכלים חזיר,לכן אני הייתי אוכלת שיפודי עוף וההבדל בסלט הוא שבסלט הבולגרי מוסיפים גבינה בולגרית ובסלט הישראלי לא מוסיפים, כי אז הארוחה לא תהיה קשרה. קשרות זה חלק מחוקרי התזונה הדתיים היהודיים. חוקים אלה אינם מאפשרים הצריכה של כמה סוגים של בשר או ערבוב מוצרי חלב עם בשר. עם זאת, המנה הייתה מדהימה, עם כל התבלינים ובשר רך. בהחלט שווה לנסות!
בגלל שלמדתי בפנימיה, פעם בשבועיים היינו הולכים הביתה. כל פעם כשהייתי בבית, ביום שבת בערב אני ואמא שלי היינו הולכות לקניון והיינו אוכלות פלאפל עם סלטים. הפלאפל היה עשוי מחומוס וכמה תבלינים. אני בהחלט יכול לומר שזה המאכל האהוב ביותר שלי אפילו היום.
בבולגריה אין דבר שאני יכולה להגיד שהוא דומה, אבל לאחרונה יש המון מקומות שהתחילו להכין פלאפל, לצערי אבל הטעם בכלל לא אותו דבר. אני חושבת שחסרים התבלינים הישראלים והמיוחדים.
בכל מקרה מידיי פעם כשאחי חוזר מישראל הוא מביא לי ולאמא פלאפל מישראל ותאמינו לי אני מחכה לימים האלו כמו שילד מחכה למתנות.
הודות לשנים שביליתי בישראל, למדתי להתגבר על הפחד שלי לטעום מאכלים חדשים ולנסות דברים חדשים. האם אי פעם היה לך ניסיון דומה? איזו מנה חדשה ניסית, והיא הפכה לאחת האהובים עליך?