Тучни поляни в невероятни нюанси на зеленото се редуват с тъмни иглолистни гори, стръмни канари и живописни каньони. Планината се простира на обширна територия и заема голяма част от Централна Южна България. Разделя се условно на Западни и Източни Родопи.
Абсолютно съм съгласна с вас, че Родопите крият невероятни тайнсвени места и живописни картини. Перперикон е древно селище, което по времето на траките е било крепост с дворец, населяван в последствие от ромеи, готи, римляни и българи.
Това е уникално място заредено с много енергия и аз лично имах удоволствието да го посетя два пъти. Разходката до крепостта е много приятна.
Има още едно място, което ме впечатли по време на походите ми из Източните Родопи и това е резерватът за опазване на лешояди Природозащитен център Източни Родопи в близост до Маджарово, както и своебразния плаж на река Арда, където сме оставали на палатки и за риболов.
Радвам се, че ви изненадах с ново място в Родипите, където все не сте били. Когато имате възможност задължително го посетете - резерватът за лешояди и природните феномени го правят идеално място за разходка и правене на панорамни снимки
Напълно съм съгласна с тази добре позната фраза за приятелството и виното
Бих искала да ви покажа още едно интересно място, свързано с вашата публикация за Перперикон. На около 14 мин разстояние от крепостта Перперикон се намира природния феномен Каменни гъби или Бели пласт. Каменните гъби са чудновати скални образования, високи около 2-2.5 метра, които наподобяват вулкански туфи. Цветовете им се дължат на различни минерали в състава на скалната маса. Според мен си струва човек да ги види на път за крепостта!
Ето няколко мои снимки от пътешествията ми в този регион на България: