Tekirdağ dneilince akla adıile meşhur Tekirdağ köftesi gelsede eskiden hayvancılığın çok yaygın olduğu bu bölgede işletmeler kendi besledikleri hayvanlardan müşterilerine yemekler sunarak menülerini oluştururmuş. hem hayvancılık hem tarımın bereketli topraklarda yapılması hala devam etsede eskisi kadar verimli değil. sebebi ise İstanbul’a yakın olması ve sanayinin İstanbul’un dışına doğru kayması ve bunun sonucunda en çok etkilenen yerlerden biriside ergene havzası dediğimiz Trakyanın en kalabalık yerleşim yeri olan Çorlu olmuştur. Bir çok işletme nüfusun kalabalığındna dolayı fabrikasyona dönesede Yerciler Et mangal Çorba adı altındaesas işleri hayvancılık olan bu işletme sahipleri hala enfes köfteler tatlılar yapmaktadır. uzun zaman sonra evime bir kaç sokak ilerde olan işletmeye gelme fırsatım oldu ve uzun zamandır bu kadar güzel köfte yemediğimin de farkına vardım. yemekten önce eğer yolunuz düşerse çok çeşitli çorba menüsü olan bu yerde muhakkak çorba içmenizide tavsiye ederimpişman olmazsınız. restorantta menüler ister porsiyon olarak kişi sayısına göre kilo bazında sipariş vererek sunuluyor. kilo hesabı olması fiyatları çok daha uyguna getiriyor. ferah ve çok hızlı servisleri var. siparişinizi verdiğinizde masayahemen ikram olarak acılı salça yada trakya usulü azı ezme geliyor yanında yine ikram olarak biber ve turşu tabağıda geliyor ve muhakakk serviste sunulan ekmek kızarmış olarak masaya gelir
Akşam yemeği için burayı tercih ettikten sonra köftenin yanında muhakak ben bir parçada tavuk pirzola söylerim ızgarada yapılan bu tavuğun lezzetine bayılırım tavuk ve köfte aynı serviste sunulur ve yanında közlenmiş biber, közlenmiş domates ve közde pişmiş elma dilim patatesde olur
benim için belkide en güzel tatlılardan birisi olan Hayrabolu tatlısı üstüne kaymak ve fıstık ile burada bir başka güzel şekilde yemek sonrası muhakkak yemeden kalkmam. İsmini yine Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinden alan tatlı aslında yine bir benzeri olan Kemalpaşa tatlısına benzesede kıvam olarak çokda güzeldir ve yoğundur. kaymak ve üstüne dökülen fıstık tatlıya çok yakışır. bölgede kaymak ve fıstıkla beraber tahinde tatlının üstüne dökülür ama ben tercihimi tahinsiz olarak kullanırım. sebebi tahinin tadının tatlıdan daha baskın olması ve tatlının önüne geçmesidir. Cuma akşam menüsünde Yercileri tercih ettim eğer ylunuz bu taraflara düşerse güzel bir akşam yada öğle yemeği sonrasında tatlı isterse muhakak deneyin pişman olmayacaksınız
altta Yerciler Et Mangal Çorbanın linki