Tatlı Tarhana - Pestil

Tatlı tarhana ve pestil Oğuzlar’ın yerel lezzetleri arasında yer alır.

Adının tarhana olması sizi aldatmasın çorba olarak değil tatlı olarak tüketiliyor :smiling_face:

İlçe kadınlarının kendi ürettiği üzümlerden yaptıkları pekmezler ile bu lezzetli yiyecek karşımıza çıkıyor.

Uzun bir emek ve sabrın eseri olarak ortaya çıkan bu lezzetli tatlar kansızlığa da iyi geliyor.

“Jelibon mu tatlı tarhana mı” diye sorsanız tatlı tarhanayı jelibona tercih ederim :smiling_face:

Bir gün Oğuzlara yolunuz düşerse bu güzel lezzetleri mutlaka tadın

7 Likes

Çorum, tam bir kültür şehri.

Çok eski bir Kültürel Miras var Çorum’da

Yemek Kültürü de eski medeniyetlerden bugüne

devam ettiriliyor.

İskilip Dolması da ayrıca çok iyiydi.

Paylaşım için teşekkürler.

Cihan ODABAŞI

target=_blankhttps://www.linkedin.com/groups/9017468/

target=_blankhttps://maps.app.goo.gl/Z9mRCVuPmo83hRJN9

1 Like

Hello @Hulya19 ,

Thank you for sharing this photo with us, the pestil looks very delicious!

In Bulgaria, where I currently live, pestil is very popular in the region of Gabrovo as well!

During my visit to this particular area of Bulgaria, I was told that preparing the pestil is a very old tradition there and a substitute for chocolat, which wasn’t available in the past.

There, the pestil is mostly done with plums.

Tekrar merhaba @user_not_found risS

Burda Pestil üzüm pekmezinden yapılır ve genelde yanında cevizle yenilir.

Erikle yapılanı hiç denemedim buralarda yapılmadığı için ama eminim o da çok lezzetlidir. Çikolata yerine geçer mi bilmem ama kesin jelibonların yerine geçer :smiling_face:

@Odabasicihan merhaba

LinkedIn kullanmıyorum. Sizin mesajınızı gördükten sonra yükledim ama daha önce hiç kullanmadığım için adapte olamadım.

Türkiyede yerleri kimlerin onayladığını merak ettiğim için kiminle iletişime geçmem gerektiği konusunda bilgi isteyecektim. Haritalara eklediğim yerler ve düzeltmeler onaylanmadığı için kiminle muhatap olmam gerektiğini soracaktım

@Hulya19 Merhaba,

Linkedin kullanımı biraz zaman isteyen bir mecra

kısa sürede öğrenirsiniz umarım.

Bununla ilgili youtube da Linkedin kullanımı ile ilgili güzel kaynaklar var.

Türkiyede son bir yıldır linkedin kullanımı beklenenin üzerinde bir artış gösterdiği için

bu mecrada Google Yerel Rehberler Grubumuzu kurduk.

Bu arada , Türkiye deki Linkedin profesyoneli Rabia Altunay ı da Youtube den

izlemenizi ayrıca tavsiye edebilirim.

Google Haritalarda yerler ve işletmler çeşitli şekillerde onaylanmakta ve eklenebilmektedir.

Ekleme işlemi ile onay işlemleri farklı işlemlerdir.

Google Haritalar yer ekleme işlemleri ,

-Google Sokak Görüntüsü çektiği esnada kendisi yazılımları kullanarak eklemektedir.

-Google Maps Kullanıcıları tarafından eksik yer ekleme yöntemi ile eklenebilmektedir ki bu bazen

olumsuz bazen de çok geç onaylanabilmektedir.

Pandemi nedeni ile son 1 yıldır neredeyse ekleme ve onaylar durma noktasına gelmiştir.

-Bunların yanı sıra Google ın anlaştığı saha çalışması yapan ajan ve patnerlerce de ekleme ve onay işlemi yapılabilmektedir.

-İşletme Onayı veya Haritalara eklemek istediğiniz yer, eğer bir küçük işletme ise, Google Benim İşletmem uygulamasını yükleyerek daha hızlı bir onaylama yapmakta mümkündür ki en ideal yöntem budur. İşletme sahibi, Google G mail hesabı ile Google My Business Benim İşletmem uygulamasını indirerek veya pc üzerinden girerek işletme kaydını yapabilir. Bu yöntemle 3 şekilde onay yapılmaktadır.

1-Posta ile kod gönderimi yapılarak onay yapılması (en az 14 günde gelebiliyor ki, genelde daha uzun olabiliyor)

2-İşletme daha önceden google ile çalışmış ise cep telefonu üzerinden kod gönderimi ile onay işlemi yapılabiliyor.

3-Bir de sabit telefon hattı ile Google tarafından aranarak kontrol sağlandıktan sonra direk onay kodu verilebiliyor.

Bütün bunlara ilave olarak, Google İşletme onayları, sahte şirket ve işletme onaylarının önüne geçebilmek için, Google bir takım tedbirler alıyor bu hususla ilgili.

Yukarıda belirttiğim gibi, eğer, onay yapılmak istenen yer bir küçük işletme ise, işletme sahibi, g mail hesabı ile google benim işletmem e girerek kaydını oluşturabilir. En sağlıklı yöntem budur. Google bu işlemlerle ilgili herhangibir ücret almamaktadır. Tamamen ücretsizdir.

Detaylı sorularınız için “cihanodabasi” meil adresime e posta gönderebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla izah etmeye çalışırım. belirttiğim adres G Mail adresidir.

Sağlıklı günler dilerim.

Cihan ODABAŞI