Tantuni Dürüm ve Yoğurtlu Tantuni

Tantuninin ana vatanı Türkiye’de Mersin şehri olsada Türkiye’nin her şehrinde Tantuni yapan bir işletmeye muhakkak rastlarsınız. Tantuni aslında biftekten yapılır içine kimi yerlerde kuyruk yağı konulsada yağsız olur pişirilirken ayçiçek yağı gibi sıvı yağlarla pişmesi sağlanır. Tantuninin kendine özgü bir pişirme tezgahı olur tepsi şeklinde olan bu tezgahın tepsi bölümünün ortasında çukur bir yer olur ve et oraya getirilip üstüne yağ atılak suretiyle pişirilir

geçmiş yıllarda sadece kırmızı etle yapılan tatntuni daha ucuz olsun dşyerek tavukla yapılsada kesinlikle yemeyi düşünenler kırmızı et ile olanı ve dürüm şeklinde olarak denesinler.

yanına garnitür olarak kırmızı lahana turşusu, acı biber turşusu ve mevsime göre turp ikram edilir bazı yerlerde maydanoz da verilir dürümün yanına muhakkak limon verilir ortasından katlanan tantuniye tuz ve limonu her ısırışta yeniden sıkarım lezzeti bana göre daha çok katlanır bu şekilde

dürümün haricinde sandiviç ekmeğinede tantuni yapılır ama dürüm bana göre bu işin sırrıdır. son gittiğimde denediğim bir lezzette yoğurtlu tantuniydi. Tantuniyi dürüme sardıktan sonra beyti kebap gibi üzerine yoğurt dökerek servis ettiler ama dürümde ki o tadı alamadım

en son olarak Çorlu’da https://www.google.com.tr/maps/place/Kaz%C4%B1miye,+Murat+Usta+Tantuni+%C3%87orlu,+%C3%87orlu%2FTekirda%C4%9F/@41.1468489,27.8194193,14z/data=!4m5!3m4!1s0x14b4e1420582c62b:0x259c551375c6d98e!8m2!3d41.1526701!4d27.8335602?hl=tr&authuser=0 yedim ve bir çok yerde yediğim tantuniden bol ve lezzetliydi .

4 Likes