Tanışalım - Danışalım - Çalışalım

Merhaba arkadaşlar, yerel rehberler ağında yeniyim. Bu konuda tecrübeli arkadaşlarla tanışıp birlikte birşeyler yapmaktan memnun olurum. Türkçe yazıyorum çünkü ilk olarak yerelimdeki kimselerle deneyimlemek istiyorum.

9 Likes

Merhabalar,

Bende yerel rehberler ağında yeniyim. Daha once ziyaret etttigim yerlerden fotoraflar yukleyip, yorum yazdigim yerler var. Gordugum kadariyla bu sisteminde yeni oldugu dusunuyorum. Cunku cok fazla seviye yukselen yok olanlarda dun yorum yazmislar, O yuzden tecrubeli birini bulabilirmiyiz bilmiyorum.

@ErdincY wrote:

Merhaba arkadaşlar, yerel rehberler ağında yeniyim. Bu konuda tecrübeli arkadaşlarla tanışıp birlikte birşeyler yapmaktan memnun olurum. Türkçe yazıyorum çünkü ilk olarak yerelimdeki kimselerle deneyimlemek istiyorum.

7 Likes

Herkese merhaba.

@ErdincY wrote:

Başka türkleri de görmek güzel burada. Bende çok eski sayılmam bir kaç ay oldu sadece Local Guide’ın bir parçası olalı.

7 Likes

Evettbu konuda katılıyorum size

@ErdincY wrote:

3 Likes

Forumda diller kısmında Türkçe olmamasına takıldım ben :slight_smile: Bu konuda istekte bulunarak açılmasını sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Öte yandan yerel rehberlik konusunda sorularınıza da yardımcı olmak isterim.

6 Likes

Level4 olmaya doğru gidiyorum ama baya ilgi isteyen bişey, gittiğin mekan hakkında soruları yanıtlamak çok puan kazandırmıyor gibi,

daha çok fotoğraf yükleme ve yeni yer eklemek puan getiriyor. çok uğraşmıyorum, aklıma geldikçe haritaya bakıyorum. düzenleme ya da ekleme gereken bişey varsa yapıyorum :slight_smile:

4 Likes

Local Guide olayı yeniyken bu forum kısmı çok daha yeni, google Türkiye için güncellemelerini vs işleri biraz geç yapıyor ama yapıyor. Türkçe için de çok bekleyeceğimizi sanmam. o da gelir yakında!

4 Likes

Google aslında bu işlerde çok geri kaldı. Uygulamalarını başka uygulamaların kopyası yapmak istemiyor ama bazıları bunu önceden gördü kabul etmek lazım. Harita üzerinde mekanları eklemek, var olan mekana check-in yapmak, mekan hakkında öneri ve yorum yazmak diğer sosyal medya araçlarında çok daha kolay. Türkiye’de pek çok firmanın harita kaydı yok, business hesaplarını bile yöneten yok. Ancak bu bilgilerin doğruluğu Google için çok önemli. Bu nedenle buna çok önem veriyor. Önümüzdeki yılların internet teknolojisi bu bilgileri kullanacak. Fakat görünen o ki önünde uzun bir yol var. Eklenen yerlerin doğruluğu da ayrıca özel bir ekip tarafından inceleniyor ve onaylanıyor bu işlemler de 1-2 haftayı buluyor. Bir yer eklendikten sonra yorum ve fotoğraf eklenebiliyor. Mekanlara verilen puanlar ve yorumlar o mekanın haritalarda görünme önceliğini belirliyor. Bu nedenle işletmeler şu anda buna pek dikkat etmeselerde ilerleyen yıllarda buna önem verecekler. Şu an pek çok işletme bunun ne olduğunun bile farkında değil. Diyeceğim şudur ki, her işletmeye elinizden geldiğince puan verin, yorum yazın ama 5 yıldızları da bol keseden atmayın gerçekten güvenle tavsiye edeceğiniz yerlere 5 yıldız verin. Yeni yerler eklemekten çekinmeyin.

8 Likes

Merhabalar,

Bir yılı aşkın süredir yerel rehber olarak bu uygulamanın içindeyim. Antalya yerel rehberleri topluluğunu açtım elimden geldiğince paylaşımda bulundum bulunuyorumda ama bu yaptığım şeyi başkalarına anlatmak çok güç neden yapayım ki bana ne faydası var diyorlar.

Bende bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim yeni arkadaşlara.

3 Likes

Bir facebook grubu kurdum, buradan daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Google Yerel Rehberleri Türkiye

https://www.facebook.com/groups/674666879366114/

Grupta gereksiz trafik yaşanmaması adına lütfen sadece yerel rehberler olan ve bu konuda katkı sağlayacak kimseleri ekleyelim.

6 Likes

Gruba katılım yolladım kullanıcı adım Fatih Yılmaz kabul ederseniz sevinirim.

Ben de sistemde yeniyim ama Google şirketinin bir kaç programına katıldım… Güçlü bir grup oluşabilir mi bilmiyorum ama, ben dünyanın nerdeyse her köşesini görmüş biri olarak elimden geleni yapacağım… Çünkü dünya vatandaşlığına inanıyorum… Hangi millet ve ırktan olursa olsun, insanları seviyorum…