Szabadság tér-szobrok,épületek

Szabadság tér-szobrok,épületek

Ronald Reagan Statue

Budapest, Szabadság tér 16, 1054 Hungary

April 12, 2019 @ 17:00 (CEST)

Körbejárjuk a Szabadság teret a Ronald Reagan szobortól indulva, majd a Szovjet háborús emlékműnél állunk meg, ezután az USA követsége melletti Carl Lutz domborműves emlékkő következik. Természetesen emlíltésre kerülnek fontosabb épületek a történelmükkel: Sváb Üzlet és bérház, Amerikai Egyesül Államos Nagykövetsége (régen:MKCS üzlet- és bérház). Továbbhaladva Harry Bandholtz tábornok szobra, majd a “Szüreti menet” dombormű, és végül a “Német megszállás áldozatainak emlékműve”. Azt tervezem, hogy szobronként 10 perc, az átmenetekkel további 5 perc, így a 6 emlékmű 90perc, amennyiben az épületekre is szánunk 10 perceket, akkor mindösszesen 110 perc. Marad idő fényképezésre, beszélgetésre, és kötetlenül lehet esetleg folytatni egy kiülős helyen a Szabadság Téren.

Válasz itt

6 Likes

Szia @Szabozs !

Nagyon szuper ötlet, köszi a megosztást!

Remélem jó idő lesz és sokan el is mennek. Nagyon jó útvonalat tervezel, szerintem érdekes lesz. Majd ne felejtsd el megolsztani a recap-et. Alig várom hogy lássam a képeket.

1 Like

Köszönöm a jókívánságokat!

1 Like

Köszi a választ @Szabozs !

Csak egy kis emlékeztető, ha írsz egy kommentre, ne felejtsd el megjelölni, akinek válaszolsz, (csak írd a @ jelet a név elé), így az említett személy értesítést kap, és ez segíti a gyorsabb kommunikációt.

A pontos útvonal linkje:

https://goo.gl/maps/3PyANdj3rKm

Szia @Szabozs

Ez egy nagyon jó program és kezdeményezés.

Bízom benne, ott tudok lenni!

Üdv:

László

Nice experience. Hope to be there.

See soon.

Cheers

1 Like

Szia,

Sajnos halasztani fogunk, mert nem igazán lesz kellemes idő holnap.

Két héttel későbbre -április 26-ra teszem - remélem akkor is megfelel neked!

Üdv, ZSolt

Sziasztok,

A halasztás mellett döntöttem, mert égül többen lemondták a holnapot, másrészt nem igazán lesz kellemes idő.

Április 26 az új dátum, ugyanúgy 17:00-ás kezdettel.

Remélem el tudtok jönni, és hogy már sokkal melegebb lesz!

Üdvözlettel:

Zsolt

1 Like

Kedves Petra,

A rossz idő miatt a halasztás mellett döntöttem. Küldtem róla értesítést a jelentkezőknek, de az esemény dátumát nem tudom átírni április 26ra.

Mitévő legyek?

Üdvözlettel: Zsolt

Szia @SzendyL

Eljutott hozzád, hogy halasztunk?

Április26 az új dátum.

Üdv, Zsolt

1 Like

Kedves @Szabozs

Köszönöm kérdésed.

Igen megkaptam az értesítést. Up2date vagyok.

Üdv:

@SzendyL

Sziasztok,

A korábbi halasztás után tegnap (április 26) megtartottuk az eseményt.

Igaz csak négyen jöttünk össze, de szerintem tartalmas volt. Végigmentünk az útvonalon, az összes szobrot megtekintettük, elbeszélgettünk róluk, ahogy az épületekről is.

Volt egy érdekes intermezzo is. A Carl Lutz dombormű felé haladva: ott jött el a Carl Lutz Egyesület egy dolgozója , aki először azt kérdezte: “történész?”…szóval ő is bekapcsolódott a beszélgetésbe, mondott újakat. Például én sem tudtam, hogy a zsidó honfitársainknak Svájci állampolgárságot adtak, vagy csak svájci menlevelet, amivel ugye (többé-kevésbé) biztonságban lehettek. Ő mondta, hogy ezek menlevelek voltak, nem állampolgársági papírok.

Az idő egyébként nagyon kedvezett, utána még leültünk egy kis beszélgetésre a Tér központjában lévő vendéglátóhelyen. Egyébként gyorsabban ment a túra, mint gondoltam volna: nagyon töményen, kis helyen vannak a szobrok a Szabadság téren, nem kell sokat sétálni.
Ezt a túrát majd valamikor kora nyáron megismétlem, immáron nagyobb tapasztalattal, jobb “time-managementtel”. Több dolog megtekinthető két órában, és a Szabadság Tér ilyen szempontból aranybánya.

Egyet hibáztam: nem készültek közben fényképek.