Susza

Pokażę Wam teraz miejsce w moim Rumin jak bardzo zmieniły się od mojego dziecińtwa. Kiedyś tętniące życiem…A teraz…

Kiedy byłem dzieckiem woda sięgała dużo wyżej. Strach było tam wtedy wejść.

18 Likes

Kiedyś było zupełnie inaczej

2 Likes

Tylko ludzie to spowodowali.

1 Like

Nie to chciałbym uwieczniać.

1 Like

@Joyek

Aber die Natur weiß sich zu helfen, es braucht nur alles seine Zeit. Am Ende repariert sie alles und überlebt Mensch, Bauwerke und auch sonst alles.

1 Like

@Annaelisa Tak. Ona doskonale sobie wszystko zrównoważy. Szkoda tylko,że odpowiedzą za to również niewinni

1 Like

Dwa lata temu woda była jeszcze widoczna. Byście musieli widzieć moje zaskoczenie, gdy zobaczyłem jej obecny poziom. Choć prawdę mówiąc, można było się tego spodziewać. Jeszcze kilkanaście lat temu, sięgała ona ponad korzenie drzew.

1 Like

@Joyek

Eine bessere Regenverteilung wäre zur Zeit wünschenswert, hier in einigen Teilen von Deutschland haben die Menschen wieder mit Überflutungen zu kämpfen und müssen ihre Häuser verlassen

1 Like

@Annaelisa W Polsce jest podobny problem w niektórych regionach. W moim akurat dominuje występująca okresowo susza.

1 Like

Dziś niestety musiałem wracać do Poznania. Ale mam jeszcze kilka zdjęć Wam do pokazania. Może na początek niespodzianka,która spotkała mnie dziś na południowym spacerze .

1 Like

Cała rodzina łosi.

1 Like

@Joyek

Schön zu sehen, sind Elche scheue Tiere

1 Like

@Annaelisa Ja po prostu dziś miałem szczęście i prezent od kochanych łosi. A daję im wieczność. Oby i w naturze

1 Like

@Annaelisa W ubiegłym roku pierwszy raz i jedyny zresztą. Widziałem pięknego, majestatycznego wilka w naturze. Nie zdążyłem włączyć aparatu. Lecz ten widok zostanie ze mną do końca.

1 Like

To zobaczyłem gdy wysiadłem z auta na parkingu pod moim domem.

1 Like

Cała ta plątanina ma równowagę i cel.

1 Like

@Joyek

Hier bei uns gibt es nur scheue Rehe und Wildschweine, einen Elch habe ich in der Natur noch nicht gesehen und bei uns gibt es auch keine. Vereinzelt sind Wölfe unterwegs, ich möchte aber keinen begegnen

1 Like

@Annaelisa @@Zapraszam do Polski. Tu z pewnych względów czasem łatwiej spotkać dzika w mieście idąc rano po bułki,niż w lesie. A wilki uwierz mi,boją się nas bardziej niż my ich

1 Like

@Joyek

Danke für die Informationen und Bilder.

Ich wünsche eine gute Heimfahrt und alles Gute.

1 Like

Kocham wędrówki po lasach.

1 Like