Öncelikle herkese merhabalar diyerek başlamak istiyorum.
İsmim Mert Fatih ve bu güne kadar çalıştığım bütün mesleklerde ve şehirlerde Google Haritalar’a göre yol tarifi alan ve kaybolduğumda ilk baktığım uygulama olduğunu belirterek başlamak istiyorum.
Okuyacağınız bu makalemde sizlere bazı kişi ve kurumların orada olmayan ve sadece o bölge halkı tarafından marka bilinirliği olsun diye yapılan konumlar , gerçek olmayan kuruluşlar ve var olmayan adres ve firmaların kullandığı yöntemlerden bahsedeceğim.
Bu firma yüzünden bundan fazla uzak olmayan bir anım / hatıram ile konuyu tamamen anlamış olacaksınız.
Tarih : 07/07/2021
Ülke : Türkiye
Mağduriyet : Aslında olmayan bir yer için 55 KM yol gitmek
Hayatımdan çalınan 55 dakika…
Bunların önüne geçmek için yapılacak bir algoritma şu an teknolojisinde mevcut olmaya bilir fakat kolayca bazı şeyler anlaşılabilir duruma getirmek için ;
Lütfen aradığınız yada gittiğiniz yeri bilmiyorsanız sokağın görüntüsüne ya da bir dükkana sorarak teyit / onay alın. Gittiğiniz yer doğru ise ülke şehir yada konum fark etmez
Yapacağınız işlem fotoğraf çekip x/x/x tarihte burada idim diye fotoğraf ekleyebilirsiniz.
Böylelikle oranın hala aktif mi değil mi olduğunu belirtmekte fayda var.
Şu an okuduğunuz ülkede benzin yada akaryakıt ne kadar bilmiyorum ama burada standart bir maaş 2800 ₺
Benzin yani yakıtın litre fiyatı 8 ₺
O yüzden tasarruf için bu yöntemi kullanın yayın yaygınlaştırın.
Teşekkürler