Ormanya gezi notlarım

Selamlar,

İstanbul’dan memleketime doğru gittiğimde mutlaka her zaman uğradığım bir mekandan bahsetmek istiyorum. Kocaeli Kartepe ilçesinde bulunan Ormanya sadece geçerken değil özel günlerde de özellikle çocuklu ailelerin mutlaka gitmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum.

Ormanya google maps

Özellikle yolda durup piknik yapmak isteyen seyahatçilerinde uğrak yerlerinden bir yer olan Ormanya girişi ücretsiz ve mangal haricinde piknik yapmak isteyen kişiler için piknik masaları ve en önemlisi temizlik için su bulunmaktadır. Masalar bir birine uzaklığı ise gayet makul seviyede olup kimse kimsenin özel alanına giremez ve rahatlıkla pikniğinizi yapabilirsiniz.

Piknik masaları ile görsel aşağıdaki gibidir.

Kahvaltı yaptıktan sonra masadaki eşyaları tekrar aracınıza koyduktan sonra girişteki harita ile kendinize bir rota oluşturup artık geziye çıkabilirsiniz.

Ben ilk olarak botanik bahçesinden başlayarak açık alanda yer alan bitkileri ve isimleri hakkında bilgi alarak yoluma devam ettim.

Çocuklarımın özellikle merak ettiği mekan tabiki hayvanat bahçesi oldu ve yolda ağır ağır tadını çıkartarak yürürken sabırsızlıkla yürümeye devam ettiler.

İlk hayvanat bahçesi buluşmamızda bizi maymunlar karşıladı. Maymunlar ve kediler bence hayvanlar aleminin en trol hayvanları olduğundan ben bile en çok görmeyi istediğim hayvanların başında gelmektedir.

Hayvanat bahçesinde maymunlar, kuşlar, alpakalar, develer, at, eşek, koyun, keçi gibi çok büyük olmasa da ufak tefek hayvanlar var.

Bu hayvanların bazıları ise ülkeye kaçak yoldan sokulan veya yaralı halde bulunan hayvanlar buraya bağışlanarak tedavileri yapılıp ziyaretçilerin görmesi için alanlara sunulur.

Diğer bir gezi kısmı ise hobbit evleridir. Yüzüklerin efendisi filminden sonra oldukça popüler olan Hobbit evleri burada karşımıza çıkıyor.

Özellikle çocuklar için yapılmış bir ev gibi duran bu evler fotoğraf çektirmek için güzel bir mekandır. Özellikle önünde ufak su birikintisi olan hobbit evi daha güzel durmaktadır.

Burada bulunan en bol hayvanlardan birisi su yılanlarıdır. Ormanya içerisinde bol bol akarsu bulunuyor ve akarsuların içerisinde başı boş gezen yılanlara dikkat etmeyi unutmayınız.

Sağlıcakla kalınız.

19 Likes

Hello @Ocetinkaya

Thank you for sharing the details of your wonderful tour. You have nicely explained everything in detail about the tour with photos of Ormanya, Hobbithouse and zoo. Truly impressive :+1: All the best :handshake:

1 Like