MY INITIATIVE - Let's protect the coast and the sea clean!

Днес навърших 59 години и за мен е ден на равносметка на изминалата година.

Една от новостите в живота ми през изминалата година е Local Guides Connect.

В Connect публикувах най-хубавите снимки от моята фотоколекция и написах над 250 публикации за почти всички красиви и исторически места в България, които съм посещавал.
Всички публикации бяха наградени с много харесвания и коментари с изключение на последната - Let’s protect the coast and the sea clean! На тази инициатива посветих последните 10 години от моят живот.

За тази инициатива през 2011 година регистрирах неправителствена организация ”СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ” и бях последван от много привърженици на аматьорския любителски риболов в моят град Варна. Организирахме различни мероприятия и нашите усилия започнаха да дават резултати. За да постигна резултати за тази инициатива, съм провеждал много сериозни срещи през годините с Морска администрация, Пристанище Варна, Община Варна, всички медии и …
За да се проведе един турнир, се спира акостирането на кораби пред Морска гара Варна, а това никак не е лесно, но е факт за 6-та поредна година!!!

Въпросът ми е, защо тази обществена кауза толкова актуална за бъдещето на човечеството - ДА ОПАЗИМ БРЕГА И МОРЕТО ЧИСТИ! беше подмината тук в Connect, само с 11 харесвания и без никакъв коментар?

Yuli

20 Likes

@YuliAtev first of all Happy Birthday! :bouquet:You did some many great things in your life that you sure should be proud of yourself.

Regarding your post, me personally some how missed it, and I am sure @ErmesT and others might be interested to know about it. @Johnny11 . Also, if you use hashtags, it will be easier to find in search. :pray:

#ecology #environment #cleanearth

2 Likes

Благодаря @CaterinaOS ,

Радвам се, че сте съпричастна с моята инициатива.

Yuli

3 Likes

Здравейте @YuliAtev и Честит Рожден Ден!

С пожелания за крепко здраве и още много уловени прекрасни мигове!

Благодаря, че споделихте за Вашата инициатива с нас! По мое мнение този тип събития са изключително полезни и възпитателни. Поздравления за това, че успявате вече шест години да ги сбъдвате.

По-горе @CaterinaOS , е предложила, че @ErmesT ще бъде заинтересован от нея. Аз също бих искала да Ви обърна внимание на неговата инициатива Local Guides Clean The World - A Local Guides project, която набра популярност сред Local Guides. Бих могла да предложа на двама ви да помислите дали бихте могли заедно да създадете нещо общо.

Между другото в Idea Exchange има идея за докладване наличието на отпадъци - Waste reporting - on Google Maps. Ако Ви допада бихте могъл да гласувате за нея.

3 Likes

Благодаря @MashaPS .

Радвам се, че инициативата ми ви е впечатлила. Аз продължавам тази инициатива в моя град Варна, но ще се радвам, ако LG’s започнат реално да я развиват по местоживеене, с цел опазване на природата.

P.S. Не търся популярност с тази публикация. Големият български писател Николай Хайтов е написал: “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.”

Yuli

4 Likes

Thank you @MashaPS and @CaterinaOS for tagging me on this post, and yes, I am definitely interested about this kind of initiatives @YuliAtev

I noticed your post two days ago, Yuri, but due to some unfair private situation I wasn’t able to respond immediately.

I did a very strong campaign on the beginning of 2018, for the initiative already mentioned by Masha and, even if we are not looking for likes, pushing is sometime the only way to involve people in so important activities.

Well done, don’t be discouraged. It is easy to have the people reading an easy post, but the real goal, I know it very well, is to be able to involve people on social an environmental initiatives

4 Likes

Здравейте @ErmesT ,

Както вече споменах аз не търся популярност!

В моят град Варна намерих точната концепция за да постигна определените цели. В началото беше трудно, но като видяха, че лично финансирам целият проект и не търся лични облаги хората ме последваха …

Ще повторя отново цитата на големият български писател Николай Хайтов от филма Мъжки времена:

“Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.”

Yuli

2 Likes

@CaterinaOS thanks for tagging me, a real honour… I have been this month doing a lot of coastal cleaning… and I thought I could never get surprised with anything again, till yesterday, I had to collect from the water an used sanitary pad, really disgusting to know someone had done this.

1 Like

I agree @Johnny11 it is out of my understanding, I could not add any words - I am speechless :woman_facepalming:

2 Likes