Meetup in Estonia

Tere guugli kohalikud giidid. Saaks kokku millalgi näiteks novembrikuus? Kui oled ka huvitatud anna palun endast kommentaariumis märku!

Dear local guides in Estonia. Lets connect and have a meet-up in November. Please reply below in comments!

1 Like

Kas kuskilt annab üldse näha, palju meil kohalikke on? Vaevalt et just ainult kaks. Samas peab siia foorumisse espetsjaalselt tulema ja kuna siin erilist Eesti-teemalist sisu pole, ei ole väga põhjustki. Nii et pole ime, kui hüüdja hääl hüüdma jääbki. Ma pole ise kah siia vähemalt kuu aega kaenud, seepärast õigel ajal ei näinudki.

1 Like

Ahhoi @RaulVeede , tänan tähelepanu eest :slight_smile:

Eks see on alguse asi.

Ma tean ise mitmeid tuttavaid, kes Local Guide tasapisi täiendavad, aga jah ega siin foorumis palju aktiivsust pole.

Nojah, siis ei ole ilmselt erilisi üritusi ka mótet loota. Eks ta rohkem sihuke omaette nokitsemise asi ole, umbes nagu Vikipeedia. Ainult hämmastav, et Google, kel kõik vahendid ju käes, pole ei seda foorumit ega üldse Local Guide’ide süsteemi rohkem oma muu sisuga integreerinud - nt teinud automaatteavitusega regionaalfoorumeid, kus mingi kandi külalised kohalikelt abi saaks ja kohalikel oleks mugav asju arutada.

1 Like

Kui enamus on Facebooki kasutajad oleks äkki lihtsam seal asjatada.

1 Like

Miks mitte!

Kas Sa teeksid FB grupi Aare?

Aivar

Pakkuge grupi nimi välja.

1 Like

Vaadates analoogilisi gruppe mujal siis sobiks nimeks Estonia Local Guides

Grupi loomine pole probleem.

oleks vaja kellegi FB kasutaja nime ka kuna peab kellegi sõbra kohe liitma gruppi et gruppi luua.

grupp oleks pigem vist avalik?

kas grupi nimes peaks tegelikult mingit moodi google ka ära märkima kuna me vist ei ole päris turistide giidid, mida võiks nimest järeldada

Minu FB

aare piiroja

1 Like

Tere

Mis sai sellest Facebooki konto loomisest. Otsisin aga ei leidnud.

2 Likes

Endiselt grupp loomata, vähemalt minu poolt, kuna ei saanud siin paarile küsimusele vastust.

küsimused jäävad endiselt õhku.

1 Like
  1. Grupp võib ehk avalik olla küll, kui keegi kiiresti head vastuargumenti ei too. Midagi salajast ei tohiks seal vist ajada olla. (Mida seal üldse tegema hakatakse, on omaette küsimus. Paanilist sebimist ei paista praegu olevat ja vaevalt, et ka tuleb.)

2. Ma ei tea, kui närviline on Google oma nime kui kaubamärgi kasutamise suhtes FB gruppides. Selguse huvides oleks see vajalik, muidu hakkab keegi varsti ekskursiooni küsima. Sel juhul võiks olla nt “Google Local Guides in Estonia”. Teisalt, kui grupi sisu on (peamiselt) eestikeelne, võiks ju teha ka eestikeelse nimega, nt “Guugli giidid Eestis” (ja sellele nimekujule neil küll kaubamärki pole).

3. Minu võib gruppi lisada nt siit.

Hei! Olen nõus, et grupi nimi võiks olla piisavalt selge, et sinna ei tuldaks niisama giidi otsima. Samas ei näe ma ka täna selle grupi eesmärki, kuigi mulle meeldiks ühenduda kolleegidega.

1 Like

Kahtlustan, et keegi nii intensiivselt seda guugligiidindust ei võta, et hing leegitseks piinades, kuni grupp tekib. Millest seal rääkida, iseenesest ehk leiaks. Näiteks uurida, mis kandid me kamba peale katame (ennustus: Tallinn ja Tartu, pisku ehk mujalt), leppida omavahel kokku mingid standardid, arutada tõlkeküsimusi ja nutta üksteise õla najal, kui Google jälle juhtme kokku ajab, kuna süsteemi tegelikud kujundajad kasutajatega ei suhtle, ehitatut ei dokumenteeri ning õigupoolest on see üles ehitatud nii, nagu kõneleks kogu maailm inglise keelt ja interpreteeriks loojate tahet rändlindude lennu ja härmatisemustrite põhjal (nt harjumuspäraste eesti asutusekategooriate tõlgendamisel ingliskeelseteks ei saa isegi elukutseline tõlkija alati täpselt aru, mida mingi määratlusega mõeldakse). Ehkki ma vist võtsin põhilise juba kokku, jutt otsas kah.

1 Like

Tere

Olen üsna vähese mahuga seni muudatusi teinud ja küsida oleks küll. Tegutsen Saaremaal ja kutsusin huvilised teeme ära talgute korras 6. mail Saaremaa kaarti korrastama. Kui on huvilisi mandrilt appi tulema siis saaksin soodsa majutuse organiseerida.

Näitek ei saa aru miks ei anna valida kõiki oemasolevaid kategooriaid. Näiteks ei anna minule valikus monumeti. Neid on aga nii inglise kui eesti keles olemas.

Parimat

Jaanis

1 Like

Samas ma mõtlen et miks peaks ikkagi fb grupi tegema, kas siin ei saa asja aetud

3 Likes

Feisbuugi grupi mõte võiks olla, et seal mõnedkümned guugli kaardi täiendajad kokku saada võiks.
Ning kui neil on omavahel miskit jagada, ühteist küsida siis seal selline suhtlus saaks toimida.

Ilmne, et siia foorumisse jõuab vaid üksik guugli giid.
Feisbuugis aga käivad (rohkem või vähem) ehk neist pooled…
Lihtsalt kõhutundest seda väidan.

1 Like

Diskussiooni intensiivsuse järgi otsustades ei ole grupil vist lihtsalt mõtet.

1 Like

Tere ma lihtsalt huvitav et kas Facebookis otsisin aga ei leidnud

Olen paar Facebook sõbra kutset saatnud, ennem ei saa gruppi luua kui pole sinna kedagi lisada

Aare