Святы i традыцыi: 🇮🇹 Італія, Венецыя - Венецыянскі карнавал

Венецыянскі карнавал

Першы Венецыянскі карнавал прайшоў у 1162 годзе, у 1296 годзе карнавал быў аб’яўлены дзяржаўным святам і праводзіўся штогод.

У XVIII стагоддзі Венецыянскі карнавал прыйшоў у заняпад і быў амаль забыты на працягу многіх гадоў, адрадзіўся Венецыянскі карнавал у 1979 годзе і праводзіцца кожны год.

Дата правядзення карнавалу і яго тэма мяняюцца кожны год.

Час правядзення карнавалу залежыць ад дня, у які будзе праходзіць свята Вялікадня.

На працягу адзінаццаці дзён на вуліцах Венецыі выступаюць вулічныя музыканты, артысты тэатра і цырка, праводзяцца конкурсы.

Галоўныя падзеі Венецыянскага карнавалу — “Шэсце Марый”, “Каранацыя Марыі”, “Палёт Анёла”, парад гандальёраў і карнавальныя балі.

Сканчаецца карнавал у “Тоўсты аўторак” пасля якога надыходзіць “Папялец” і пачынаецца саракадзённы пост перад Вялікаднем.

Гэтымі днямі на вуліцах Венецыі шмат людзей у карнавальных касцюмах і масках, касцюмы прыдумляюць самі або бяруць у арэнду.

Турысты купляюць маскі і становяцца ўдзельнікамі карнавалу.

Існуе некалькі відаў традыцыйных венецыянскіх масак:

Баўта - белая маска, якая закрывае ўвесь твар. Маска насілася звычайна з чорным плашчом. Маску выкарыстоўвалі як мужчыны, так і жанчыны.

Каламбіна - упрыгожаная пёрамі жаночая маска (паўмаска).

Моретта - жаночая маска з чорнага аксаміту авальнай формы. Маска трымалася ротам (за спецыяльна прызначаную для гэтага дэталь). Жанчына ў такой масцы не магла казаць.

Кот (Gatto) - маска з выявай коткі.

Доктар (Доктар Чумы, Medico della Peste). Раней такую маску насілі толькі дактары падчас чумы.

Найбольшая колькасць падзей карнавалу праводзяцца ў цэнтры горада, на плошчы Санкт-Марка і бліжэйшых вуліцах.

Частка мерапрыемстваў праводзіцца ў іншых частках горада, у тым ліку і ў мацерыковай частцы Венецыі - Местры.

Парад гандальераў праводзіцца на Гранд-канале.

Карнавал у Венецыі ў 2024 годзе праходзіць з 27 студзеня па 13 лютага.

Святы i традыцыi: :belarus: Беларусь, Лагойск - Вадохрышчанскія купанні

37 Likes

The Venetian canals are famous.

A festival there makes it even more enjoyable :+1:

Lovely photos @Tatsiana_T

1 Like

P.S.

Пры планаванні наведвання Венецыянскага карнавалу неабходна загадзя забраніраваць гатэль ці апартаменты, за два месяцы да пачатку карнавалу можна выбраць толькі з таго, што засталося, а далей яшчэ складаней з выбарам і коштамі.

1 Like

Sehr viele, tolle Fotos @Tatsiana_T !!

Ich war bereits mehrere Male in Venedig, niemals jedoch zum Karneval.

Bereits ohne Fest ist die Stadt soooo voll mit Touristen, sie scheint aus allen Nähten zu platzen :rofl:

Vor allem mir, die ich manchmal Schwierigkeiten mit zu vielen Menschen.auf einem Fleck habe, ist es kaum vorstellbar, das es NOCH mehr sind zum Karneval :see_no_evil:

Wir schoben uns an einem ganz besonders heißen Tag, ich glaube es waren 38 Grad, mit den anderen Menschen durch die Gassen und über die Brücke… Meine Flucht in ein Restaurant, davor stand ein Schild mit nur einem Wort: Klimaanlage :rofl:

Völlig egal, dass der “Gruß aus der Küche” nicht wie bei uns in Deutschland eine Aufmerksamkeit des Hauses war, sondern sich später auf der ohnehin üppigen Rechnung wieder fand :rofl: :wink:

Ich glaubte, dieser Abstecher in ein kühles Gebäude hat mir diesen Tag fast das Leben gerettet. :wink:

Ich finde deine Fotos daher faszinierend, da ich selbst, vor Ort, den Karneval wohl Niemals erleben werde.

Danke dir fürs Teilen!!!

3 Likes

P.S.

Падчас правядзення Венецыянскага карнавалу крамы, у тым ліку і брэндавыя, праводзяць грандыёзныя скідкі, акцыі і распродажы!

@TusharSuradkar

Дзякуй за каментар.

Астраўная Венецыя з’яўляецца горадам без аўтамабіляў. Усе перамяшчэнні (хуткая дапамога, пажарныя, грузаперавозкі, пасажыраперавозкі, пахавальныя працэсіі) ажыццяўляюцца толькі па венецыянскім каналах. Венецыя і 118 астравоў Венецыянскай лагуны Адрыятычнага мора з’яўляюцца аб’ектам ЮНЕСКА з 1987 года.

1 Like

Hi @Tatsiana_T , Looking at your last photo it seems you were here in Venice on Jan 28, the day of the opening with the traditional “Pantegana regatta”. Pantegana, that is how in Venice we call the big rats, is in fact one of the symbols of the city.

Did you enjoyed the Carnival experience? How long have you been here? Where did you stayed?

Many questions that I think the community could have, because while we can easily made a search in the web to know more about the history of Venice Carnival, what is unique is Your own experience.

However that date is interesting for many reasons. Did you also found the reason why the carnival was celebrated on 1162? Well, this is interesting because, according to Wikipedia, “According to legend, the Carnival of Venice began after the military victory of the Venetian Republic over the Patriarch of Aquileia, Ulrich II von Treven, in the year 1162”.

Aquileia, that I visite on Fall with @YuliiaZa , was the city that gave the origins to Venice, as I wanted to mention on my post Happy birthday Venezia , so it is incredible to imagine that the two cities, several centuries later, were fighting to each other.

Hope you enjoyed the visit.

@Stephanie_OWL , ping me when you come in the area

3 Likes

:heart_eyes: OH ja @ErmesT !!

Venedig IST so schön wie es immer gesagt wird, ich war regelrecht verzaubert!!

:kissing_heart: Vielen lieben Dank für die Einladung dich an-zu-pingen wenn ich in die Gegend kommen sollte…

Ich fühle mich sehr geehrt!

Unser großer Wunsch ist es die heißen Quellen von Saturnia zu besuchen, wir haben nur meist immer spontan andere Ideen :rofl:

1.400km von uns… Früher wäre mein Mann diese in einem Rutsch gefahren, aber aus dem Alter sind wir raus :rofl: :see_no_evil:

Die Überlegung war sogar irgendwann zu fliegen und einen Leihwagen zu nehmen.

2 Likes

@ErmesT

Дзякуй за каментар.

Усе свае пасты я групую па тэмах і з часам павінны былі б сабрацца славутасці, якія адносяцца да адной тэмы, напрыклад: аб’екты культуры або спорту; аб’екты рэлігіі ці скульптуры - і гэта ўсё па краінах і гарадах якія я наведала. Таму ў канцы кожнага посту я раблю спасылку на папярэдні пост па дадзенай тэме. Акрамя гэтага я раблю спасылку на месца дзе знаходзіцца аб’ект на Google Maps і СПІС населенага пункта апісанага ў пасце.

Пра СПІСКІ…

Я стварыла больш за 80 СПІСКАУ сваіх падарожжаў. СПІСКІ пастаянна актуалізаваліся і дапаўняліся, некаторыя з іх сталі падобныя на турыстычныя даведнікі. Але ў лістападзе 2023 года СПІСКІ перанеслі з асабістага агульнадаступнага профілю ў раздзел маёй асабістай інфармацыі і дадалі новую функцыю - пад кожным месцам са СПІСУ можна паставіць эмодзі. У выніку вышэй сказанага я паставіла сама сабе эмодзі (прапануецца выбраць з чатырох) і атрымліваю асалоду ад сваіх СПІСКАУ ў адзіночку.

У Венецыі я была ў мінулым жыцці, проста жадаецца падзяліцца ўбачаным. На сённяшні дзень з Беларусі лятаюць самалёты і ездзяць цягнікі па вельмі абмежаванай колькасці маршрутаў. Акрамя таго для падарожжаў патрэбна віза.

На пытанні якія мне задаюць я адказваю, а часам сама дапаўняю пост новай інфармацыяй ужо пасля апублікавання посту, напрыклад як гэты.

Карнавал і Венецыя мне вельмі спадабаліся. Я планую працягнуць цыкл пастоў пра славутасці Венецыі. Я гэтак жа наведала выспу Мурано і акрамя ўражанняў яшчэ прывезла ўпрыгожванні з сапраўднага муранскага шкла, яны вельмі прыгожыя і дарагія. Так што ў мяне дома ёсць часцінка Італіі. Я таксама наведала ў розны час Рым, Брачана, Цівалі, Верону і Ватыкан. Пра славутасці, я як аўтар лічу, неабходна пісаць толькі афіцыйную інфармацыю, а ў дыскусіі трэба выкарыстоўваць свае думкі і ідэі. Мы ўсе не павінны парушаць устаноўленыя правілы, але не можам усё аднолькава пісаць ці разважаць, інакш нам будзе не цікава і не навошта будзе аб’ядноўвацца ў супольнасць.

З павагай,

@Tatsiana_T

2 Likes

Oh, I got it, @Tatsiana_T , that’s fine, a post doesn’t need to be about an actual experience, but the coincidence that the carnival in Venice started a few days ago pushed me to think in that way.

I simply Love Venice Carnival, and I wrote a few post about it. I will share a video with you

Have you been to Murano too? If not, next time you should go, and get amazed about the colors of the island: Burano and the Venetian Lagoon - Inside a Crayon Box

2 Likes

@ErmesT

Дзякуй за каментар, парады і падтрымку.

Этот пост не простое совпадение, а моя тема СВЯТЫ І ТРАДЫЦЫІ, так к проведению Венецианского карнавала я опубликовала пост - СВЯТЫ І ТРАДЫЦЫІ: :it: Італія, Венецыя - Венецыянскі карнавал, к 19 студзеню - СВЯТЫ І ТРАДЫЦЫІ: :belarus: Беларусь, Лагойск - Вадохрышчанскія купанні, также у меня опубликованы посты к Новому году и Калядам.

У вас опубликовано много интересных статей о Венеции, об остравах Мурано и Бурано. Очень хорошее видио. Я словно побывала в Венеции. Спасибо!

З павагай,

@Tatsiana_T

2 Likes

@Tatsiana_T , thanks for the post and pictures. I was especially interested in the huge rat on a gondola. So, thanks also go to @ErmesT who explains the reason of a rat being on the carnival.

@Stephanie_OWL , having visited Venice on a usual Thursday at the end of September and still surprised by the crowds of people, I can hardly imagine myself there during thr Carnival period.

1 Like

@Stephanie_OWL

@YuliiaZa

Дзякуй за каментары і дыскусію.

На Венецыянскім карнавале сапраўды вельмі шмат людзей. Адны прыязджаюць паўдзельнічаць у карнавале, іншыя дзеля скідак, трэція для ўдзелу ў карнавале і скідак.

У час правядзення Венецыянскага карнавалу крамы, у тым ліку і брэндавыя, праводзяць грандыёзныя скідкі, акции і распродажы!

Пры планаванні наведвання Венецыянскага карнавалу неабходна загадзя забраніраваць гатэль ці апартаменты, за два месяцы да пачатку карнавалу можна выбраць толькі з таго, што засталося, а далей яшчэ складаней з выбарам і коштамі.

Перад пачаткам правядзення карнавалу кожны павінен вырашыць сабе што ён будзе глядзець:

мерапрыемства на плошчы Сан-Марка ці парад гандальераў на Гранд-канале. Мы выбралі парад гандальераў і занялі месца на Гранд-канале перайшоўшы мост за доўга да пачатку парада. Перад пачаткам парада гандальераў перакрылі для руху ўсе масты і мы аказаліся ў больш выйграшнай сітуацыі чым бок дзе знаходзіцца плошча Сан-Марка. Людзей было на столькі шмат, што было вельмі складана фатаграфаваць. На маіх практычна ўсіх фатаграфіях цэнтральнае месца займаюць галовы людзей, іх рукі і гаджэты. У нейкі момант я апынулася ў першым шэрагу і мне ўдалося зрабіць добрыя фатаграфіі, але я думала не аб парадзе, а аб тым каб не зваліцца ў канал і я добраахвотна перайшла ў другі шэраг, дзе я стала спакойна атрымліваць асалоду ад парадам. На баку плошчы Сан-Марка рабілася нешта няўяўнае - туды прыбывалі новыя людзі ў вялізных колькасцях і здавалася, што першыя рады пачнуць падаць у канал.

Калі скончыўся парад мы ўсё разгарнуліся для таго каб выйсці ў горад. Для выхаду ў горад было шмат вельмі вузкіх дарог паміж дамамі. Пачакаць пакуль усё пройдуць не атрымаецца, бо мы ў некіравальным натоўпе, а натоўп рухацца. Маленькіх дзяцей усе пасадзілі на плечы і мы ўвайшлі ў вузкі праход паміж дамамі. Я ўявіла як бы гэта адбывалася ў маёй краіне і мне стала страшна. Напружанне расло, але выбару ісці ці не ісці ні ў кога не было. І мы пайшлі… Ішлі вельмі павольна, практычна стаялі на месцы, людзі размаўлялі паміж сабой на розных мовах свету вельмі ціха і здавалася ў паветры павісла трунная цішыня, дарога заняла вельмі шмат часу і пачало здавацца, што мы ні калі адсюль не выйдзем. Але ніхто ні каму не наступаў на ногі, не падштурхоўваў у спіну, не прыкрываў каб ішлі хутчэй.

!!!Дзіўная самаарганізацыя некіравальнай натоўпу!!! І калі кожны з нас выходзіў з вузкай прасторы на шырокую вуліцу чамусьці абавязкова нешта гучна выкрыкваў: “Свабода!”; “Слава Алаху!” ці “Слава богу!”.

І ёсць яшчэ чацвёртая катэгорыя ўдзельнікаў Венецыянскага карнавалу - гэта ўдзельнікі касцюміраваных балаў. Кошт удзелу ў такіх мерапрыемствах дасягае 1000 эўра.

3 Likes

Crowd in Venice during Carnival can indeed be scary, @Tatsiana_T , @YuliiaZa , especially if you are not use to it, and sometimes you can’t even choose where to go, you just moves in the wave.

Caption: crowd on Rialto Bridge during Carnival in Venice.

The main issue for tourists is that they are driven in two or three main directions. But if you use Google Maps you can find a lot of alternatives through the non touristic Venice to reach the same place, and maybe to discover some hidden gem.

Yes, I wrote a lot about Venice, @Tatsiana_T , especially about the hidden part

3 Likes

@ErmesT

Ваша фатаграфія “Натоўп на мосце Рыальта падчас карнавалу ў Венецыі” перанесла мяне ў Венецыю. Усё так і было як на фатаграфіі.

А гэта ўдзельнікі і госці Венецыянскага карнавалу пераходзяць да вады на плошчы Сан-Марка, там нехта прыплыў на гандолах, але гэты паказ нам не ўдалося ўбачыць.

А гэта ўдзельнікі і госці Венецыянскага карнавалу на шопінгу.

Дзякуй за каментары і дыскусію.

З павагай,

@Tatsiana_T

4 Likes

Eine wirklich tolle Beschreibung des Karneval in Venedig!

@Tatsiana_T etwas klaustrophobisch für mich :flushed:

Aber von meiner Küche aus wunderbar zu lesen!

Wenn ich so könnte wie ich wollte, so würde ich mir dieses Ereignis nicht entgehen lassen!

2 Likes

@Stephanie_OWL

Я рада што вам спадабаўся пост. Вельмі прыемна дзяліцца ўражаннямі і фатаграфіямі аб такіх выдатных мерапрыемствах як Венецыянскі карнавал. Італьянцы шчыра любяць Італію, захоўваюць традыцыі і добразычліва ставяцца да турыстаў, хаця іх вельмі-вельмі шмат!

2 Likes

:rofl: OH ja, DIE gibt es,die vielen vielen Touristen :rofl:

Vor allen an Orten wie diesen @Tatsiana_T

Ich liebe Italien und die Orte die ich bisher dort besuchte. Ich liebe ebenso die italienische Küche und die Dynamik in euren Unterhaltungen.

2 Likes

@Stephanie_OWL

Дзякуй за каментары і адзнаку. Я рада што вам спадабалася. Я і сама нібы яшчэ раз наведала Венецыянскі карнавал. Мне як і вам вельмі падабаецца Італія, іх славутасці, культура, традыцыі, кухня і гасцінныя італьянцы. Бо менавіта Італія з’яўляецца адной з найболей папулярных краін у якую жадаецца вяртацца бясконца шмат разоў!

2 Likes

Venedig 2011… Ich musste ein wenig suchen… :rofl:

Wir hatten eine tolle Zeit mit den Jungs dort. @Tatsiana_T

2 Likes