Handmade bread.

handmade bread :ok_hand: In this difficult time we are going through, we all have the need to create, everyone in his field, and everyone in what we love… Second Lockdown. Stay healthy, stay positive, stay productive, stay Home :house_with_garden:

8 Likes

Hello @I1970D ,

Thank you for sharing this photo with us, the bread looks incredible!

Where did you take the picture? Did you make this bread on your own?

Could you share the recipe with us please? Is there a particular element in it?

As far as I know, in some families, making bread is like a tradition that goes from one generation to another. Is it the case for you as well?

1 Like

Bread looks great @I1970D but I too would like to know what are the ingredients and what’s the recipe?

1 Like

Υλικά για σπιτικό ψωμί:

250gr αλεύρι γενικής χρήσης

200gr σιμιγδάλι ψιλό

5 gr μάγια,

5gr ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι (15-20gr)

200-250ml χλιαρό νερό

20ml ελαιόλαδο

Τρόπος ζύμωσης :

Ανακατεύουμε τα καλα τα δυο είδη άλευρα σε μία βάθη λεκάνη η σε ενα ευρύχωρο μπολ, που να είναι κατάλληλο για το ζύμωμα. Στη συνέχεια λιώνουμε την μαγιά και και την ζάχαρη με το μισο απο το νερό σε μια κουπα. Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το νερο που εχουμε ανακατέψει με μαγια. Μετά προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ευπλαστη ζύμη και να ξεκολλάει απο τα χέρια. Την σκεπάζουμε την λεκάνη με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε και περιμένουμε μέχρι φουσκώσει καλά η ζύμη, να γίνει δυσπλασία. σε θερμοκρασία. (κατάλληλη θερμοκρασία για να φουσκώσει η ζύμη :20-25°) Αφου έχει φουσκώσει το ζυμώνουμε ξανα ελαφρώς με λιγο αλεύρι, τη μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο ίσες μπάλες και πλάθουμε 2 όμοιες φρανζολες. Της μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και λίγο αλεύρι. Τη αφήνουμε να φουσκοσουν καλα, και μετα ψήνουμε σε φούρνο στους 200° για 50min. (Ο χρόνος και η θερμοκρασία διαφέρουν από φουρνο σε φουρνο γιαυτό ελέγχουμε. Καλη επιτυχία!

Σορι για την καθυστέρηση.

Ευχαριστώ πολύ που εκτίμηση :pray: όντως η παραγωγή ψωμιού ειναι παράδοση για την οικογένειά μου απο τις προηγούμενες γενιές. Ο μπαμπάς μου ήταν μάγειρας, εγω είμαι μαγείρισσα και ο γιος μου επίσης είναι μάγειρας. Την αγάπη για την παραδοσιακή κουζίνα την εκφράζουμε με αυτο τον τρόπο. Η φωτογραφία είναι αποκλειστικά απο το κινητό τηλέφωνο μου. Συγνώμη για την καθυστέρηση, λόγο δουλειάς δεν έχω πολύ χρόνο στην διάθεση μου.