Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού, που αποτελείται κυρίως από φύλλο και κρέμα.
Υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών. Η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια, ενώ το σιρόπι παρασκευάζεται από ζάχαρη και νερό.
Το Γαλακτομπούρεκο είναι ένα ελληνικότατο επιδόρπιο, πλούσιο σε κρέμα με τραγανό φύλλο και σιρόπι. Συναντάται σε ταψί με πάνω κάτω φύλλο ή και σε ρολό.
Το όνομά του προκύπτει από την ελληνική λέξη γάλα και την τουρκική bourek που σημαίνει πίτα.
Σε αυτές της φωτογραφίες βλέπετε μια δική μου πολύ καλή συνταγή που έχω φτιάξει εγώ για την οικογένεια μου και τους φίλους μου.
Το Γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα ωραιότερα γλυκά της Ελλάδας, πολύ γνωστό για όσους επισκέπτονται την Ελλάδα.
Ένα πολύ καλό ζαχαροπλαστείο που σας προτείνω αν έρθετε στην Ελλάδα είναι το κατάστημα “ΚΟΣΜΙΚΟΝ” .
Τα ζαχαροπλαστεία “ΚΟΣΜΙΚΟΝ” και το γαλαμπούρεκο, ένα από τα ωραιότερα γλυκά της Ελλάδας, αποτελούν έννοιες ταυτόσημες, από το 1961 μέχρι και σήμερα!
Μπορείτε να τα βρείτε:
Λ. Ιωνίας 104, Άγιος Νικόλαος τηλ./fax: 2108649124 Χρυσοστόμου Σμύρνης 69, Άγιος Ελευθέριος τηλ./fax: 2102023350 Αγίου Αλεξάνδρου 102 & Ζησιμοπούλου, Παλαιό Φάληρο τηλ./fax: 2109811677 Χαλανδρίου 34, Αγία Παρασκευή τηλ.: 2106086337 Πλ. Βάσως Κατράκη 6, Κεντρική πλατεία Γλυφάδας τηλ.: 2108943919