Grah

Grah se u Europi jako puno uzgaja. Jedemo ga na različite načine; kao salatu, varivo, u kotlovini sa mesom… Ovo što sam pripremila je takozvani zapečeni grah. Volimo ga jesti :croatia: :blush:

31 Likes

The surface texture of the food dish looks beautiful, Can we add chicken or meat to the dish @renata1

1 Like

Hvala Vam na komentaru @fasi6083 . Da, naravno uz to jelo ide meso. Može piletina ili svinjetina. Odlično paše i roštilj (kobasice, pljeskavice, ćevapčići). Kod nas je roštilj jako popularan (u proljeće i ljeti). Da li se u vašoj zemlji priprema roštilj? Pozdrav iz Hrvatske :blush: :croatia:

1 Like

Thanks for the reply @renata1 we usually do barbeque during the winter season. Summer season is very extreme in my location, the temperature here can reach 47C.

1 Like

Kolika je temperatura (neka prosječna) zimi? Kod nas je suprotno.Zime su hladne, pa roštiljimo tijekom ljetne sezone @fasi6083

1 Like

The average winter temperature in my place is in between 10-15C and it usually lasts for 3 to 4 months @renata1 In winter, families basically hangout around the beaches doing the barbecue.

1 Like

Hvala Vam na odgovoru @fasi6083 . Vi ste iz Saudijske Arabije?

Eto sad sam saznala nešto novo o Vašoj zemlji :+1:

1 Like

Yes Iam from Saudi Arabia, I live in the Eastern side of the country. @renata1 Do you watch Football? Croatian football team did an excellent job in the World cup, I love the way Modric plays football.

1 Like

Da, gledam kad igra Hrvatska nogometna reprezentacija. Bili su fenomenalni na Svjetskom prvenstvu. Modrić je najveća zvijezda, ali već pomalo ide kraju njegova karijera (33 godine). Po meni je u istom rangu sa Modrićem Ivan Rakitić. Znate li za njega? Svojim drugim mjestom na svijetu, promovirali su Hrvatsku po cijelom svijetu :croatia: @fasi6083

1 Like

Yes I know Ivan Rakitic but he plays in my rival football club Barcelona, I love Real Madrid. Apart from Modric I like Kovacic, Mandzukic from Croatian football team @renata1

1 Like

Sad smo sa graha odlutali na nogomet hahaha. Znači Rakitića (odličan je igrač, ja ga volim :person_facepalming:),

nikako ne “volite” @fasi6083

1 Like