Emlékek a Brüsszeli utazásomról

Ebben az évben a születésnapomat egy barátommal szerettem volna tölteni Magyarországról. Ő Budapesten él, én pedig Szófiában, Bulgáriában, tehát úgy döntöttünk, hogy egy harmadik helyen találkozunk. Így választottam Brüsszelt, Belgiumban. Az időjárás kedvezőnek tűnt, rengeteg látnivaló, finom ételek és kényelmesen elérhető repülővel mindkettőnk számára.

Brüsszel az Európai Unió fővárosa, 27 európai ország politikai és gazdasági központja. Hadd mutassam meg milyen csodálatos volt.

Amit láttunk

Az első hely, amit megnéztünk, a Grand-Place volt, Brüsszel központi tere. Sok történelmi épület veszi körül, köztük a városháza. Nem meglepő, hogy 1998 óta az UNESCO Világörökség része a tér. A környékén számos pub és étterem található, de nem mentünk be, mivel köztudott, hogy ezek a helyek meglehetősen drágák.

A városháza melletti utcán hagytuk el a teret, és rövid idő alatt elértük a Manneken Pis-t. Ezt a népszerű szökőkutat egy kisfiú szobrával, Brüsszel népének és humorérzékének szimbólumának tekintik. Nagyon sok ember állt sorba azért, hogy fényképet készíthessen vele, és várakozás közben észrevettem, hogy a szobor kisebb, mint amit a képekből elképzeltem. Azt is megtudtam, hogy a szobor egy másolat, és a 17. századi eredeti példányt a Brüsszeli Városi Múzeumban őrzik.

Ezután megnéztük a Királyi Palotát, ahová sajnos nem tudtunk bemenni, mert még nem volt nyitva a nyilvánosság számára, de kívülről is csodálatos volt. A látogatók július és szeptember között léphetnek be a palotába.

A palotával szemben található a Brüsszel Park. Ha a park közepén állsz, akkor az egyik oldalon a Királyi Palota, a másikon a Nemzeti Palota látható. A Nemzeti Palotát a 18. században építették, és továbbra is a király kormányhivatala.

Ellátogattunk a Szent Mihály és a Szent Gudula székesegyházba is, amely a legnagyobb és legszebb katedrális, amit valaha láttam. Még magasabbnak tűnt, mivel egy dombra épült. Ezt a katolikus székesegyházat használják királyi házasságkötéshez és állami temetésekhez.

Az Atomium volt az a hely, amely igazán lenyűgözött. Eredetileg a brüsszeli világkiállításra építették 1958-ban, de hamarosan a város népszerű attrakciójává vált. Vannak lépcsők, mozgólépcsők és felvonók, amelyek lehetővé teszik az Atomium különböző szféráinak elérését. Élvezheted az egész város panorámáját felülről, és nagyszerű ételeket fogyaszthatsz az ottani étteremben. A hatodik gömb a gyermekek számára külön terület, míg a második az ideiglenes kiállítások színtere.

Az Európai Parlament és a Törvényszék szintén Brüsszelben vannak. Sajnos mindkettő zárva volt a látogatásunk napján. A nyitvatartási idő minden nap változhat, ezért a legjobb, ha utána nézel, mielőtt mennél.

Amit ettünk

Leginkább a főtértől és látnivalóktól távol eső helyi éttermekbe mentünk, mert az évek során megtanultam, hogy ezek a legjobb helyek.

Az első és semmiképp sem kihagyható ha Brüsszelben jársz, a gofri, amelyet szinte minden utcán árulnak. Én egy tejszínes csokoládés verziót próbáltam ki a La Gaufrerie-ben. Kijelenthetem, hogy ez volt a legjobb gofri életemben.

Ezután nem hagyhattuk ki a kagylót sült krumplival a Le Petit Chou de Bruxellesnél. A hely olcsó és kicsi, a személyzet pedig nagyon barátságos volt. A tulajdonos minden alkalommal köszöntött amikor megpillantott minket az utcán az ott eltöltött vacsora után. Ha fehér abroszos helyre vágysz, a Lobster House éttermet ajánlom, de ne felejts el asztalt foglalni. Nem kell aggódnod, hogy a tenger gyümölcsei frissek-e, ez garantált.

Utolsó vacsora gyanánt, amely egyben a születésnapom ünneplése volt, a L’Huitriere-be mentünk. Ajánlom ezt a helyet, ha osztrigát és más tengeri ételeket szeretnél kipróbálni. Rendeltünk egy hatalmas tálat osztrigával, kagylóval, rákokkal, garnélarákkal, csigákkal, és még sok mással. Ez a hétvége tökéletes lezárása volt egy pohár könnyű fehér borral.

Töltötted már valaha a születésnapodat külföldön? Oszd meg tapasztalataid kommentben.

49 Likes

Hello @Petra_M !
Thank you for sharing your trip to Brussels and attaching these wonderful photos from the trip.
Celebrating your birthday outside the country you live in, especially with friends from third countries, is really great and I’m sure you had a unique birthday!
Be alive and healthy!

Unfortunately, I did not celebrate my birthday outside Bulgaria, because whenever I took a trip it was always around my date of birth. I like to travel in an organized way, not individually, so I complied with the dates that the organizers indicate.

I’ve never been to Belgium, but one day I hope to visit it, and when I walk around Brussels I will look at everything you shared :slightly_smiling_face:

Поздрави,

Христо

2 Likes

You must have had a whale of a time there, @Petra_M !

For many years Brussels has been on my bucket list, yet I haven’t had the chance to go and visit it. I remember some years ago I had the chance to spend one semester there as an Erasmus student, but I chose another country.

I am really curious and anxious to visit the Atomium. :heart_eyes:

2 Likes

Saya sungguh mengapresiasi kensan anda akan kota brusell, yang sangat indah, foto - foto yang anda tampilkan mengingatkan saya untuk pertama kali ditahun 2017 akan kota itu,membuat kekaguman karena kota yang dibangun dengan nilai arsitek klasik bernilai tinggi. Karena sangat menikmati keindahan kota tersebut lupa untuk belanja aksesoris.

2 Likes

Thank you for the warm words @mockata2 !

It was great, and I hope you can visit Brussels one day. There are also interesting places around the city, if you have time, check them also. Bruges and Antwerp are very beautiful, and close to the capital.

2 Likes

Hi @TsekoV ,

I’m sure you choose a great country for Erasmus, but I strongly recommend you to visit Brussels one day. I think you would love the food and the Atomium.

1 Like

Thanks for the nice words @R-7 !

I’m happy that you like reading my post and reminded you to your trip there. I’ve bought a medal for my bracelet as a memory from Belgium.

Just as a reminder, don’t forget when responding to others make sure to tag them (by writing @ before their names) in a post so they can receive notifications that you are communicating with them.

@Petra_M

Wonderfully described.

2 Likes

Great to hear you enjoyed your trip to Brussels so much @Petra_M . Feel free to let me know if you ever are in the country again, then I will gladly buy you one of the famous Belgian beers :smile:

2 Likes

Thanks @JanVanHaver , sounds great! :slightly_smiling_face:

1 Like

Hello @Petra_M

Wonderful Pictures

1 Like

Excelente manera de festejar un cumpleaños @Petra_M espero lo hayas pasado muy bien en tu día. Muy interesante recorrido, me encantaron los gofres.

Hace dos años realicé un viaje con una amiga en el mes de mi cumpleaños, y de todos los lugares que íbamos a visitar elegí Las Vegas para pasar el día de mi cumpleaños, fue fantástico! Yo no juego y es muy poco lo que bebo de alcohol, pero me divertí mucho. La noche de mi cumpleaños, despés de cenar, fuimos a ver el show de David Copperfield.

Saludos.

Silvy :argentina:

1 Like

Hi @SilvyC ,

This is amazing to celebrate in Las Vegas, thank you for sharing!

I’ve never been to US, and I wish I could visit someday Las Vegas. How was the show? It sounds very interesting. You had a wonderful birthday celebration.

1 Like

@Petra_M the show was incredible, I couldn’t open my eye more to try to catch the trick (I didn’t). I liked the dinamic of the Copperfield show, he interacted with the people, calling some persons to the stage and in one moment he disappeared of the scenary and and showed up behind me. I enjoyed very much my Birthday.

Greetings.

Silvy :argentina:

1 Like