Company posing as Google affiliate. What to do?

Здравейте,

В България фирмата RISUKU EOOD [REDACTED] със сайта си https://topgoogle.bg/ се представят за официален представител на Google за актуализация на данните в topgoogle.bg срещу заплащане!

Те изваждат адреси и данни за фирми от Google Maps, които сме публикували ние Гидовете, като НОВО МЯСТО и се свързват с фирмите, с мотив за актуализация на данни в Google Maps срещу заплащане. При отказ на фирма да плати, те заявяват, че данните на фирмата ще бъдат заличени в Google Maps.

На вниманието на: @TsekoV , @Ivi_Ge , @DeniGu .

Поздрави,

YuliAtev

2 Likes

Здравейте @YuliAtev ,

Моля, обърнете внимание, че за всички дейности, свързани с бизнеси, би било най-добре да се обърнете към форума на Google My Business Help и да зададете въпроса си там.

П.П.: Редактирах поста ви и премахнах Булстата на фирмата.

1 Like

Добър ден @YuliAtev, @TsekoV

Включвам се в темата, тъй като се засяга един от уеб сайтовете, собственост на компанията в която съм управител. Твърденията за измами, злоупотреби и пр. касаещи нашата дейност са меко казани несъстоятелни.

Дейността на компанията ни е свързана с дигитален маркетинг, като част от услугите, които фирмата ни предлага са свързани с Local SEO, което включва създаване, оптимизация и управление на GMB (Google My Business) профили.

Това, че се представяме като affiliate на Google не е вярно и не бихте могли да намерите подобно твърдение, никъде в нашите сайтове или маркетингови материали.

По отношение на това как се осъществяват продажбите, е въпрос на маркетинг стратегия и в конкретния случай обажданията по телефон или посещенията на физически обекти, от наши търговски представители, представляват просто още един канал за продажби в маркетинговия микс на дружеството.

По същество TopGoogle.bg е платформа за популяризиране на бизнеси от най-различни категории, като това е напълно безплатно и е бонус за всички наши клиенти.

Не на последно място, бих искал да кажа, че действително има много некоректни фирми, които въвеждат клиентите си в заблуда и дори злоупотребяват с тях. Да не коментираме качеството на услугите, които предлагат. Но моля, не поставяйте всички под общ знаменател, тъй като това също е изключително некоректно.

Здравейте, @IvayloX

В уеб сайта topgoogle.bg, собственост на компанията в която сте управител няма никаква информация за вашата фирма и контакти.

Липсват и задължителните за всички уеб сайтове в България - ПРАВНИ УСЛОВИЯ

Условия за ползване

Използване на Бисквитки

Защита на личните данни.

Написах публикацията във форума възмутен, защото добавянето на обекти в Google Maps от Гидове е безплатно.

От вашата фирма ми се обадиха по телефона. Представиха ми се като оторизирани от Гугъл за актуализация на данни в Google Maps и поискаха да потвърдя данните на обект, който бях добавил като Гид за

липсващ обект и да им платя.